سوالات متداول
مرکز مشاوره و سلامت دانشجویی
سوالات متداول
سوال: چه کسی به مشاوره نیاز دارد؟
جواب : هرکس که آرزوی واقعی و قلبی برای رشد و بهبود زندگی خود دارد و هرکس که حاضر است از محدودیتهای درونی خود آزاد شود. هرکس که در مقطع خاصی از زندگی خود با مشکل خاصی مواجه شود (برای مثال یک مشکل ارتباطی) یا دچار تعارض خاصی شود (برای مثال تصمیم گیری برای ازدواج) یا نیاز به راهنمایی تخصصی در زمینه خاصی (برای مثال مشاوره تحصیلی) داشته باشد.
سوال: مشاور کیست؟
جواب : گروهی از متخصصان آموزش دیده و مشاوران با تجربه که به منظور کمک به افراد با طیف وسیعی از مشکلات، دوره دیده اند، در مرکز مشغول ارائه خدمات هستند. این گروه از متخصصان شامل، روانپزشک، روانشناس، مشاور و مددکار می باشند.
-
روانپزشک دکتر طب و متخصص در زمینه روانپزشکی است ودر صورت لزوم اقدام به دارودرمانی می کند.
-
روانشناس با افکار، نگرش ها، احساسات و رفتار سروکار داشته و هم چنین، متخصص در آزمون های روانشناختی است.
-
مشاوران با رویکردی فردی یا گروهی، زمینه را برای ایجاد تغییراتی مثبت در فرد فراهم می کنند) از جمله، شروع یک مطالعه یا شروع صحبت صادقانه با دوستان و ....) و درباره مسائل تحصیلی، عاطفی، خانوادگی، مذهبی، ارتباطی، حقوقی وغیره ... به شما مشاوره می دهند.
-
مددکاران، بیشرین آشنایی را با منابع حمایت اجتماعی دارند.
سوال: چقدر طول میکشد تا از مشاوره نتیجه بگیرم؟
جواب : بطور دقیق نمیتوان گفت، این امر بستگی به نوع مشکل و عمق آن دارد.
سوال: کی میتوانم بفهمم که به نتیجه دلخواه رسیده ام؟
جواب : وقتی احساس بهتری داشته باشید، تصمیمات موثرتری در زندگی اتخاذ کنید، احساس کنید که کنترل زندگیتان در دستتان است، ارتباطات بهتر برقرار کنید و بطور کلی پیشرفت قابل ملاحظه ای در زندگیتان احساس کنید.
سوال: با توجه به مزایایی که مشاوره دارد چرا همه از آن استفاده نمی کنند؟
جواب : در واقع همه به نوعی از مشاوره استفاده می کنند اما ممکن است شکل آن متفاوت باشد و بصورت غیر حرفه ای انجام شود، همه ما از مشاوره بعضی از دوستان یا اقوام استفاده می کنیم اما این نظرات لزوماً حرفه ای و مبتنی بر دانش و مهارت خاصی نیستند بلکه براساس تجربیات شخصی افراد است که شاید با تجربیات شما همخوان نبوده و ممکن است مضر نیز باشند، اما یک مشاور با استفاده از تخصص حرفه ای خود میتواند راهکارهای موثرتری را در زمینه های مختلف ارائه دهد.
سوال: آیا همراه با مشاوره نیازی به دارو نیز می باشد؟
جواب : گاهی براساس نوع مشکل نیاز به دارو درمانی نیز وجود دارد که در آن صورت مشاور از همکاری یک روانپزشک نیز بهره می برد.
سوال: در مشاوره چه اتفاقی می افتد؟
جواب : مشاوره به معنی پند و اندرز دادن نیست، ویا دارای یک قدرت جادویی برای حل مشکلات با در دست داشتن یک نسخه از پیش آماده نمی باشد. مشاور به دنبال این است که به شما کمک کند تا بر مسائلی که شما را نگران کرده یا به زحمت انداخته، تمرکز کنید و به درک روشنی از آنها برسید. نقش مشاور حمایت کردن، درک کردن، گوش دادن و پاسخ دادن بدون قضاوت و انتقاد است. او به ارزش ها، انتخاب ها و سبک زندگی شما احترام می گذارد. او کمک می کند تا احساساتتان را بشناسید و در مواردی، آنچه را که در لایه های زیرین مشکلات کنونی شما وجود دارد، شناسایی کنید. او می تواند در تصمیم گیری ها، انتخاب ها یا تغییراتی که به نفع تان است، شما را یاری کند اما به جای شما تصمیم نمی گیرد.
سوال: مشاور به حل چه نوع مشکلاتی کمک می کند؟
جواب : مشاور به حل اکثرمشکلات شخصی، ارتباطی یا هویتی کمک می کند؛ از جمله، اضطراب، استرس و افسردگی، مشکلات ارتباطی و خانوادگی، مشکلات جنسی و مسائل هویتی. مشاوره هم چنین، می تواند به حل مشکلاتی مانند، سازگاری با فرهنگ جدید، مقابله با شرایط دشوار، تصمیم گیری ها و انتخاب های سخت و یا مشکلات خاص مانند اعتیاد، کمک کند. صبر نکنید تا مشکلات، بزرگ و جدی شوند ـــ وقتی مشکلات تان خفیف هستند، به مشاور مراجعه کنید، طوری که، بتوان مشکل را سریع تر حل کرد.
سوال: آیا مطالبی را که در جلسه مشاوره می گویم، محرمانه می ماند؟
جواب : مطالبی که شما در اولین جلسه و در طی جلسات مشاوره مطرح می کنید، محرمانه است. در شرایط عادی، هیچ چیز، به کس دیگری، خارج از مرکز، بدون اجازه صریح شما، باز گو نمی شود .ندرتا، شرایطی وجود دارد که ما این حق را بر خود محفوظ می دانیم که محرمانه بودن را زیر پا بگذاریم. این موقعیت ها، فقط مواردی را شامل می گردد که مشخص شود، خطری جدی سلامت شما یا دیگری را تهدید می کند. لطفا اگر سوالی در این زمینه دارید، با ما تماس بگیرید .اطلاعات مبتنی بر واقعیتی که در فرم اولیه مشاوره و سپس در جلسات مشاوره ارائه می دهید، ممکن است، درقالب آمارهای بدون نامی، درباره استفاده از خدمات مرکز، گردآوری شود.