
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ملی مهارت
از برنامه ریزی عملیاتی برای نوسازی و بروز رسانی تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی خبر داد
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ملی مهارت در مصاحبه با خبرنگار دانشجو خبرگزاری فارس ضمن تأکید بر اهمیت دانشگاه به عنوان قلب تپنده توسعه علمی، فناوری و اقتصادی کشور گفت: به روزرسانی و نوسازی کارگاهها و آزمایشگاههای دانشگاهی نقش حیاتی و مهمی در پیشبرد اهداف آموزشی و پژوهشی، انجام پژوهشهای کاربردی و تربیت نیروی انسانی متخصص دارد.
دکتر احمدی با بیان اینکه آموزش عالی مهارتی به دلیل تربیت نیروی متخصص صنایع، یکی از ارکان توسعه پایدار هر کشور است اظهار داشت: بخش عمده و مهم آموزش های عالی مهارتی، دروس آزمایشگاهی و کارگاهی است که در آن، دانشجو از نزدیک با ابزارها و تجهیزات مرتبط با رشته تحصیلی خود مطابق با محیط واقعی کار آشنا می شود و مباحثی که به طور نظری مورد مطالعه قرار داده، در عمل نیز می آموزد.
وی به چالش های دروس عملی و هزینه بالای تجهیز یا بروزرسانی آزمایشگاه ها و کارگاه ها اشاره کرد و گفت: کمبود تعداد تجهیزات موجود به نسبت تعداد دانشجویان، زمان کافی را در اختیار مدرس و دانشجو قرار نمی دهد تا فرآیند یادگیری به طور کامل انجام شود. وی با عنوان اینکه دانشگاه ملی مهارت به عنوان بزرگترین مجموعه آموزش عالی کشور با 183 دانشکده و آموزشکده و بیش از 3000 کارگاه و آزمایشگاه فعالیت دارد تصریح کرد: با عنایت به گستره کشوری دانشگاه در حال حاضر وضعیت مناسبی در زمینه تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی و فناوریهای نوین ندارد و از استانداردهای بینالمللی فاصله زیادی دارد که این امر تاثیر منفی بر کیفیت آموزش و پژوهش دانشجویان خواهد گذاشت.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ملی مهارت با بیان مشکلات و چالشهای موجود در تأمین منابع مالی برای بهروزرسانی تجهیزات و تشریح نقش تجهیزات مدرن در انجام پژوهشهای نوآورانه و حل مشکلات جامعه و تربیت دانشجویان توانمند و آماده برای ورود به بازار کار خاطر نشان کرد: بهروزرسانی کارگاهها و آزمایشگاهها بر ارتقای رتبه و اعتبار دانشگاه در سطح ملی و بینالمللی و توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت و تجاریسازی نتایج پژوهشی خواهد افزود.
وی تصریح کرد: با پیگیری های مکرر ریاست دانشگاه ملی مهارت از مجلس شورای اسلامی برای تصویب قوانین و مقررات حمایتی در زمینه بهروزرسانی تجهیزات و درخواست از دولت برای تخصیص بودجه کافی و پایدار به برای خرید و نگهداری تجهیزات مدرن و تأکید بر ضرورت همکاری و هماهنگی برای تحقق این هدف، بحمداله در بودجه سال آینده، افزایش قابل توجهی در این زمینه خواهیم داشت.
عضو هیأت رییسه دانشگاه ادامه داد: افزایش تولیدات علمی و فناوری و کمک به توسعه اقتصادی کشور، ایجاد انگیزه در دانشگاهیان برای تلاش بیشتر در زمینه آموزش و پژوهش، جلوگیری از مهاجرت و جذب دانشجویان، ارتقای جایگاه ایران در عرصه علم و فناوری جهان و بهبود کیفیت زندگی مردم از طریق حل مشکلات جامعه با استفاده از پژوهشهای استادان و دانشجویان از مزایای اصلی طرح نوسازی تجهیزات دانشگاه ملی مهارت قلمداد می شود. معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ملی مهارت از آمایش تجهیزات و فضای کارگاهی در دانشگاه ملی مهارت با هدف برنامهریزی و سازماندهی تجهیزات موجود در 31 استان خبر داد و عنوان کرد: به منظور استفاده بهینه از منابع و بهبود کیفیت آموزش و پژوهش در تمامی واحدهای استانی، این فرآیند شامل ارزیابی نیازها، تخصیص فضا، خرید و نصب تجهیزات، نگهداری و تعمیرات و آموزش کاربران خواهد بود.
دکتر احمدی در پایان با تأکید بر اینکه حمایت از بهروزرسانی کارگاهها و آزمایشگاههای دانشگاه ملی مهارت یک سرمایهگذاری بلندمدت برای آینده کشور است ضمن ابراز امیدواری از حمایتهای همه جانبه دولت و مجلس، از خیرین و بخش خصوصی برای مشارکت در این امر مهم و در راستای توسعه علمی و فناوری کشور دعوت به عمل آورد.