کارگاه آموزشی «آشنایی با اکوسیستم فناوری؛ اهرمی در توسعه کسب و کارهای فناور»
به مناسبت هفته پژوهش و فناوری کارگاه آموزشی «آشنایی با اکوسیستم فناوری؛ اهرمی در توسعه کسب و کارهای فناور» برگزار شد.
به گزارش معاونت پژوهش و فناوری، در اولین روز از هفته پژوهش، به منظور توانمندسازی همکاران و اعضاء هیئت علمی، کارگاه آموزشی «آشنایی با اکوسیستم فناوری؛ اهرمی در توسعه کسب و کارهای فناور» توسط معاونت پژوهش و فناوری برگزار شد.
در این کارگاه که به صورت مجازی در سطح ملی برگزار گردید، اکوسیستم کارآفرینی و بازیگران آن و نقش هر یک از آنها در مسیر شکل گیری کسب و کارها ( از لحظه خلق ایده تا ایجاد و رشد کسب و کار) تشریح شد.
بنابراین گزارش، در این کارگاه، هیرسا جویا، بنیانگذار استارت آپ زیست یار و برندۀ جایزۀ استارت آپی بیشترین تأثیرگذاری اجتماعی در پانزدهمین نمایشگاه فناوری نانو ( ایران نانو 1403)، به تشریح اکوسیستم کارآفرینی و بازیگران آن پرداخت.
وی همچنین توضیحات کاملی از نقش هر یک از بازیگران 14 گانه اکوسیستم کارآفرینی شامل مرکز کارآفرینی، شتابدهنده، فضای کار اشتراکی، مرکز نوآوری، مرکز رشد، پارک علم و فناوری، سرمایه گذار، تأمینکننده خدمات، رسانه، رویداد، تشکیلات صنفی، دانشگاه، حاکمیت و شرکت های بزرگ در مسیر شکلگیری کسب و کارها ( از لحظه خلق ایده تا ایجاد و رشد کسب و کار) ارائه کرد. جویا مقایسه نموداری وضعیت بلوغ اکوسیستم استارت آپ های ICT ایران و وضعیت اکوسیستم استارتآپی کشورهای توسعه یافته، اشاره کرد که در حال حاضر مؤسسان استارت آپ ها بیش ترین سهم را در اکوسیستم کارآفرینی ایران دارند در حالی که در اکوسیستم کارآفرینی کشورهای توسعه یافته بیشترین سهم متعلق به شرکت های بزرگ است.
وی افزود: امیدوراریم شاهد ورود هر چه بیشتر شرکتهای بزرگ به اکوسیستم کارآفرینی کشور عزیزمان، ایران باشیم. گفتنی است در این کارگاه همچنین به تشریح پارکهای علم و فناوری هوشمند و مقایسه آن با پارک های علم و فناوری سنتی پرداخته شد. مهمترین ویژگی پارکهای علم و فناوری هوشمند را استفاده از از ابزارهای هوشمند شامل اینترنت اشیاء (IOT)، هوش مصنوعی (AI) و دادههای کلان (Big data) برای مدیریت، ارتباطات و ارائه خدمات دانستند.