در حال بارگذاری ...

برگزاری دومین کارگروه تخصصی مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت در سال 1401

دومین کارگروه تخصصی مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت در سال 1401 با شرکت رؤسای ادارات نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استانها در روزهای شنبه و یکشنبه، 6 و 7 اسفندماه در دانشکده فنی و حرفه‌ای دکتر شریعتی تهران با حضور ریاست دانشگاه، معاونین، مدیران کل، رئیس و معاون مرکز نظارت برگزار شد.

دومین کارگروه تخصصی مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت در سال 1401 با شرکت رؤسای ادارات نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استانها در روزهای شنبه و یکشنبه 6 و 7 اسفندماه 1401 در دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی تهران باحضور ریاست دانشگاه، معاونین، مدیران کل، رئیس و معاون مرکز نظارت برگزار شد.

این کارگروه در صبح روز شنبه بعد از تلاوت کلام الله مجید و پخش سرود ملی با خیر مقدم آقای شبستانی رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه شروع بکار کرد. ایشان اهداف اصلی این نشست را در دو محور اصلی تبیین کردند : 1- بررسی و شناسایی راه های تحقق اهداف دانشگاه با استفاده از ظرفیت و وظایف مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و تضمین کیفیت 2- آشنایی رؤسای ادارات نظارت با معاونین و مدیران کل سازمان مرکزی و سیاست های آنان و مطالباتی که دانشگاه، معاونین و مدیران از رؤسای ادارات نظارت استانی دارند.

در روز اول کارگروه با حضور معاونین دانشگاه 4 پنل تخصصی آموزشی، اداری مالی، پژوهشی و فرهنگی-دانشجویی برگزار گردید .

دکتر کی پور مشاور رئیس و معاون آموزشی دانشگاه، مسیر ارزیابی درست را در شناخت اولیه موضوع دانست و بعد قضاوت درخصوص آن؛ رؤسای ادارات استانی نباید تفسیر به رأی کنند بلکه باید با بررسی همه جانبه و شناخت کامل و کافی به دنبال ارزیابی و قضاوت درست باشند.

در ادامه آقای اعتصامیان مدیرکل دفتر مرکزی حراست دانشگاه با ایراد سخنانی ضمن تقدیر از زحمات مجموعة همکاران مرکز نظارت گفت، دفتر مرکزی حراست و مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه دو بال اصلی در جهت رسیدن به اهداف عالیه دانشگاه می باشند و با اشاره به اینکه هر دو حوزه هم­پوشانی، هم افزایی و همسوی هم هستند، وظیفه روسای ادارات استانی نظارت را قضاوت درست دانست که با شناخت کافی از مسائل به وجود می آید.

آقای اوصالی سرپرست معاونت اداری–مالی دانشگاه گفت رؤسای ادارات استانی نظارت چشمان دانشگاه هستند و شما مانند خط کش باید عمل کنید و وظیفه اصلی شما جلوگیری از به انحراف رفتن افراد و حوزه های مختلف است خصوصاً در مسائل اداری و مالی دانشگاه؛  رؤسای ادارات نظارت باید از تخلفات پیشگیری کنند؛ نظارت باید همه جانبه و در همه حوزه ها باشد نظارتی مستمر با هدف آسیب شناسی و بازرسی به موقع و دقیق که راهگشای مشکلات و مسائل دانشگاه باشد و این حوزه را به موقع در جریان انحرافات و یا تخلفات بگذارند.

دکتر جهانشاهی معاون پژوهشی دانشگاه، ضمن تقدیر از عملکرد مرکز نظارت نیز شأن نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت در همه دانشگاه ها خصوصاً دانشگاه فنی و حرفه ای را شأن و جایگاه معاونت دانست و افزود مرکز نظارت تنظیم کننده برنامه های همه معاونت ها است و رؤسای ادارات نظارت باید منابع انسانی و افراد را نیز مورد ارزیابی قرار دهند و انتظار می رود که رؤسای ادارات نظارت استانی در دو زمینه به معاونت پژوهشی کمک کنند 1- رصد، پایش و اصلاح برنامه های معاونت پژوهشی 2-کمک به انتخاب مناسب معاونین پژوهشی استان ها از راه ارزیابی تخصصی و علمی .

آقای جلیلی سرپرست معاونت فرهنگی و دانشجویی ضمن تقدیر از اقدامات مرکز نظارت در طول یکسال گذشته گفت، نقش مرکز نظارت و رؤسای ادارات استانی نظارت در موارد مهم دانشگاه در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی از جمله، میزبانی جشنواره های مختلف، کارگاه های جوار خوابگاه های دانشجویی، کرسی های آزاد اندیشی دانشجویی، کرسی های نقد و نظریه پردازی اساتید، اردوهای دانشجویی، یادمان شهدا و نشست های جهاد تبیین کاملاً مشهود و کارگشا بوده و هست و عمل کردن درست رؤسای ادارات استانی نظارت به وظایف خود را بسیار حائز اهمیت برشمردند.

در پایان هر پنل تخصصی رؤسای ادارات استانی نظارت، سؤالات و ابهامات خود را با معاونین دانشگاه مطرح نمودند و جلسه بصورت پرسش و پاسخ ادامه داشت.

دکتر حسینی مقدم مدیرکل دفتر آمایش و گسترش، آقای سلطانی نسب مدیرکل خدمات آموزشی، آقای فتحی زاده مدیرکل امور مالی و خانم صفری معاون اداره کل امور اداری نیز با حضور در این کارگروه دو روزه ضمن ایراد سخنانی راهگشای عمل کردن درست رؤسای ادارات استانی نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت به وظایف خود در حوزه های مختلف دانشگاه بودند و همچنین با سعة صدر به سؤالات مطروحه توسط رؤسای ادارات نظارت پاسخ دادند.

جلسه بررسی و تبیین فرآیند ارزیابی عملکرد کارکنان در ابتدای روز دوم کارگروه، بسیار حائز اهمیت بود که مهندس شبستانی، خانم فتاحی و آقای نژادحسینی به سوالات و ابهامات رؤسای ادارات پاسخ دادند. آقای شبستانی نظارت صحیح، دقیق، علمی، مبتنی بر شاخص های استاندارد و همه جانبه همراه با امانتداری در انجام این فرآیند مهم دانشگاه در سراسر کشور را از رؤسای ادارات خواستار شد .

حضور و سخنرانی دکتر خسرویان ریاست دانشگاه، دکتر رازینی و دکتر صفری رئیس و معاون مرکز نظارت و ارزیابی وزارت عتف در روز دوم کارگروه از دیگر برنامه های این کارگروه بود.

دکتر رازینی نیز ضمن اظهار خشنودی از حضور در این کارگروه و ضمن تشکر از دکتر خسرویان و آقای شبستانی عنوان کردند در یک سال گذشته ما شاهد برنامه ها و اتفاقات خوبی از مرکز نظارت دانشگاه فنی و حرفه ای بودیم. سپس گفت تشکیل شبکه نظارت در دانشگاه، اقدامی درست و هدفمند در رسیدن به اهداف نظارت است. ایشان سه عنصر سنجش، ارزیابی و مدیریت را به عنوان شاخص‌­های مهم این حوزه معرفی کردند و با اشاره به بحث تضمین کیفیت، رویکرد نظارت و ارزیابی را دستگیر و پیام آور بهبود و ارتقاء سیستم دانستند.

دکتر صفری نیز نظارت را فرآیندی در جهت جمع­‌آوری داده‌­ها و قضاوت بر اساس آنها معرفی کرد و گفت هدف ما نظارت است ما به دنبال مچ­گیری نیستیم بلکه به دنبال هدایت و حمایت از جنس مربیگری هستیم. باید در نظام تصمیم سازی با شناخت اهداف، مأموریت­ها و برنامه های راهبردی دانشگاه، به مدیران کمک کرد.

آقای طورانی رئیس هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری نیز با حضور در این کارگروه ضمن تاکید بر اهمیت برگزاری این جلسه، به رعایت قوانین و مقررات توسط روسای نظارت تاکید نمودند. ایشان در این پنل آموزشی که بیش از دو ساعت به طول انجامید مصادیقی از تخلفات اداری و مجازات های آن را برای ناظران تشریح نمودند و بسیار مورد استقبال واقع گردید.

در پایان، جلسه جمع بندی با حضور رئیس مرکز و همکاران مرکز نظارت و همه روسای ادارات نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استان ها برگزار گردید و کارگروه پس از زمزمة دعای فرج و اقامه نماز مغرب و عشا به اتمام رسید.