در حال بارگذاری ...

آغاز اجرای طرح قطب بندی مراکز مشاوره دانشگاه فنی و حرفه‌ای با نام مبارک شهید یوسف اللهی

طرح "قطب بندی مراکز مشاوره دانشگاه فنی و حرفه ای با نام مبارک شهید یوسف اللهی" به منظور بهبود عملکرد و حصول نتایج سودمند در امر مشاوره و سلامت، ساماندهی تخصصی و کاربردی مراکز مشاوره با هدف ایجاد سبک زندگی اسلامی _ ایرانی و تربیت و پرورش جوانانی عارف و سالک در تراز شهدای شاخص این سرزمین آغاز به‌کار کرد.

مرکز مشاوره و سلامت دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌­ای با حوزه فعالیتی گسترده در سطح کشور 31 ) استان و 182 مرکز تابعه(؛ به منظور بهبود عملکرد و حصول نتایج سودمند در امر مشاوره و سلامت، ساماندهی تخصصی و کاربردی مراکز مشاوره دانشگاه؛ با هدف ایجاد سبک زندگی اسلامی­ _ ایرانی و تربیت و پرورش جوانانی عارف و سالک در تراز شهدای شاخص این سرزمین، طرح  "قطب­ بندی مراکز مشاوره دانشگاه فنی و حرفه­ای را با نام مبارک شهید یوسف اللهی" آغاز نموده­است.

این طرح در ابتدای سال 1401 آغاز شده و در حال حاضر گام­های ابتدایی خود را طی می­‌کند. برنامه­های طرح قطب­‌بندی فعالیت مراکز مشاوره و سلامت علاوه بر کاهش تمرکز­گرایی و ارتقای کیفی و حرف‌ه­ا با بهره­ گیری از پتانسیل­‌های علمی و تجربی اساتید و مشاوران معزز می­‌تواند به تولید و انتشار دانش جدید و روزآمد، تعامل بین بخش­‌های مرتبط با صنعت و سلامت در کشور، آسیب­‌شناسی دقیق و تخصصی با چشم‌­انداز جامع و پیشگیری از اقدامات موازی و کم ­اثر بیانجامد.

  •  اهدف و چشم­‌انداز طرح:

با ­توجه به اهمیت این طرح و چشم‌­انداز بلندمدت آن، انتظار می­‌رود عملیاتی شدن این برنامه (که همراه با سنجش منابع و توانمندی­‌های استانی و برنامه‌­ریزی­‌های دقیق انجام می­‌گیرد)؛ باعث نظام‌­مندی، جامعیت و تخصصی­‌تر شدن هرچه بیشتر فعالیت­‌های مراکز مشاوره شده، از برنامه­‌ها و فعالیت‌­هایی با بهره­‌وری کم جلوگیری کرده و همچنین از هدررفت منابع مالی و انسانی پیشگیری نماید.

همچنین ارتباطات بین­‌سازمانی و فرا استانی که در این طرح مورد نظر است می‌­تواند علاوه بر تخصصی‌­سازی فعالیت­‌ها (با توجه به شرایط اقلیمی و فرهنگی‌_‌اجتماعی هر استان) تعاملاتی را ایجاد نماید که باعث ایجاد زنجیره­ای هدفمند و علمی برای کاستن از آسیب­‌های روان­شناختی موجود گردد.

در مجموع اهداف کلی و شاخص­های اصلی طرح به این شرح است:

  • تدوین برنامه جامع و ایجاد چشم انداز بلند­مدت مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه فنی و حرفه­ای؛ ارائه نتایج به سایر حوزه­های مرتبط با تعلیم­و­تربیت در دانشگاه جهت سیاست­گذاری های کلان و بلند مدت
  • تخصصی­‌سازی و ساختارمند شدن فعالیت­‌های مراکز مشاوره به منظور پیشگیری از فعالیت‌­های موازی
  • ارتباطات بین استانی برای ایجاد هم­‌افزایی و بهره­‌مندی از پتانسیل‌­های استان­های مختلف به صورت شبکه‌­ای و منسجم
  • بازآموزی و توانمند­سازی مشاوران و روان­شناسان با آموزش­‌های هدف­‌دار و برنامه­‌ریزی شده در راستای فعالیت قطب­‌های تخصصی مربوطه
  • توجه ویژه به نیازها و آسیب­‌های روانی­اجتماعی مناطق محروم و اهتمام در امر خدمت­‌رسانی مضاعف
  • فعالیت تخصصی و اثرگذار در حوزه­‌های پژوهشی داخلی و بین‌­المللی
  • شناسایی نقاط قوت و ضعف حوزه مشاوره و سلامت در دانشگاه. ( تهیه جدول (SWOT  و برنامه­‌ریزی در راستای رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت