حضور دکتر زلفی گل مقام عالی وزارت علوم در دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی
دکتر محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و هیات همراه، عصر روز جمعه 23 اردیبهشت ماه، ضمن حضور در دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی، از مرکز رشد دانشکده فنی شهید منتظری مشهد به عنوان مرکز رشد مهارتی کشور بازدید نمودند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی دانشگاه، در این جلسه که روسای دانشگاه های استان نیز حضور داشتند، دکتر محمد علی زلفی گل ، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص مسائلی از جمله استفاده از ظرفیت های دانشجویان بورسیه و اهتمام جدی در ساخت و پیشرفت پروژه های نیمه تمام و پیگیری تخصیص اعتبارات و تعامل با خیرین بیاناتی ایراد کردند. در ادامه نیز ایشان در جمع صمیمی روسای دانشگاه ها و مدعوین حاضر در جلسه، در خصوص مسائل و مشکلات دانشگاه ها به بحث و تبادل نظر پرداختند و از میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای استان قدردانی نمودند.
دکتر زلفی گل اتصریح کرد: تحقق مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی، آموزش و پژوهش هدفمند، نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری، شاگرد پروری و نوآور پروری و فناور پروری و همچنین تولید ثروت از دانش، ۵ اولویت اصلی وزارت علوم در این دوره به شمار میرود.
ایشان همچنین افزود: در این راستا جلساتی با مسئولان علم و فناوری استان داشته ایم و برنامهریزی خواهیم کرد که بتوانیم اولویتهای اصلی وزارت علوم را در این دوره محقق کنیم.
دکتر زلفی گل، برنامه ریزی برای هم افزایی بین واحدهای دانشگاهی و فناوری در استان را از جمله اهداف این جلسه عنوان کرد و گفت: بحث ما این است که دانشگاهها بتوانند با برنامه ریزی، از امکانات یکدیگر به منظور هم افزایی و تعامل هم افزا استفاده کنند.
وزیر علوم، با اشاره به برنامههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص حمایت از دانشگاههای فنی و حرفه ای گفت: خوشبختانه آموزشکدههای فنی و حرفه ای جزء اولویتهای برنامه توسعه ششم بوده اند و در برنامه توسعه هفتم نیز حتماً توجه ویژهای به آموزشهای مهارتی خواهد شد.
دکتر زلفی گل ادامه داد: یکی از بسترهای سخت افزاری و نرم افزاری و مغز افزاری موجود برای توسعه آموزشهای مهارت محور، دانشگاههای فنی و حرفهای و علمی و کاربردی است که سعی میکنیم ظرفیت آنها را توسعه دهیم تا بتوانیم منابع انسانی دست به آچار و فنی را برای صنایع مختلف و خدمات رسانی، آموزش و تحویل جامعه دهیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه راهکارهای ویژهای در قوانین و نهادهای اجرایی برنامه حمایتی از شرکتهای دانش بنیان دیده شده است، گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلات ویژهای را به شرکتهای دانش بنیان اختصاص میدهد.
دکتر زلفی گل ادامه داد: در هر استان صندوقهای پژوهش و فناوری وجود دارد که آنها هم به شرکتهای دانش بنیان، هستههای فناور و شرکتهای دانش پایه خدمات دهی میکنند.
ایشان افزود: اخیراً نیز مجوز صندوق عالی علوم، تحقیقات و فناوری صادر شده و در قانون بودجه آمده است؛ لذا از ظرفیت آن هم برای حمایت از زایش و رویش شرکتهای دانش بنیان بهره خواهیم برد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره ظرفیتهای علمی و فناوری خراسان رضوی هم گفت: در همه استانها به ویژه خراسان رضوی، دانشگاههای مطرحی وجود دارد و در این استان هم دانشگاه فردوسی مشهد، پارک علم و فناوری، آموزشکدههای فنی و حرفه ای، دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد و واحدهای دانشگاهی با قدرت و قوت خاص خود در حال انجام فعالیت هستند و خوشبختانه آموزش حضوری نیز در دانشگاهها دایره شده است.
دکتر خاتمی سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی نیز ضمن خیر مقدم به دکتر زلفی گل و میهمانان کشوری و استانی به تاریخچه دانشگاه فنی و حرفه ای، توانمندی و ظرفیت اساتید و دانشجویان بویژه مرکز رشد دانشکده های فنی و حرفه ای اشاره کرد. وی ضمن مطرح کردن نیازهای این دانشگاه برای توسعه و پیشرفت کشور در راستای برنامه های نظام، از خیرین به عنوان انسان های شایسته و بازوان مجموعه فنی و حرفه ای تقدیر نمود.
در ادامه دکتر خاتمی بیان داشت: توان علمی و عملیاتی دانشگاه فنی و حرفه ای بر ارتقاء سطح علمی و مهارتی متمرکز شده است.
در بخشی دیگر ایشان به افتخارات دانشگاه فنی و حرفه ای اشاره داشت و بیان کرد: فارغ التحصیلان ممتاز با مهارت به عنوان یک کارآفرین در صنعت و جامعه حضور پیدا می کنند و باعث ایجاد اشتغال می شوند.همچنین دانشجویان این دانشگاه براساس سرفصل های درسی، مهارتی و منطبق با نیازهای جامعه و صنعت آموزش می بینند و به عنوان یک تکنسین و مهندس ماهر تربیت می شوند.
ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای استان در قسمت دیگر اظهار داشت: با توجه به نیازهای هنرستانها به اساتید متخصص این دانشگاه بهترین جایگاه برای تربیت دبیر هنرستانها را دارند.
ایشان با اشاره به اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان رضوی در حوزه فناوری هم که در واقع میوه و ثمره علوم و تحقیقات است پیشتاز بوده و مرکز رشد دانشکده فنی شهید منتظری به عنوان اولین مرکز رشد مهارتی کشورکه اکثرا" دانشجویان و فارغ التحصیلان این مراکز هستند توانمندی خود را با صادرات محصولات به کشورهای همسایه به اثبات رسانده اند و می توان اعلام کرد که شعار سال "تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین" در دانشگاه فنی و حرفه ای روی داده است.
دکتر خاتمی اشاره کرد امیدواریم با حمایت و توسعه هسته های فناور و شرکت های دانش بنیان در مراکز رشد فنی و حرفه ای، بتوانیم در کنار پرورش فارغ التحصیلان ماهر از تولید علمی- مهارتی واحدهای اشتغال آفرین که ظرفیت صادرات دارند حمایت جدی کنیم و انشاالله به زودی با حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اولین پارک علمی - مهارتی در استان را داشته باشیم.