گزارش اقدامات صورت گرفته در دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی قوچان (سال های 1397 الی 1399 )
به گزارش روابط عمومی دانشکده فنی شهید رجایی قوچان، ریاست مرکز اذعان نمود؛ رسالت اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای و بالتبع آن دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی قوچان تربیت نیروی انسانی خلاق، ماهر و متعهد در راستای توسعه مهارت آموزی، کارآفرینی واشتغال زایی است. عمده مأموریت این دانشگاه معطوف به اجرای دوره هایی است که بخش خصوصی به آنها نمی پردازد و نقش زیر بنایی برای صنعت، خدمات و کشاورزی کشور خواهد داشت. از آنجا که 70 درصد از آموزش های این دانشگاه کارگاهی و 30 درصد دیگر نظری می باشد، لذا ضروری است تا کارگاهها و آزمایشگاه های مستقر در دانشکده مجهز به بروزترین و مدرنترین ست های آموزشی باشند. بر همین اساس در دو سال گذشته و با کمک مسئولین استانی کلیه کارگاه های و آزمایشگاه ها مجهز به ست های آموزشی مدرن گردیده است. اعتبار هزینه شده در این بخش (برای سال های 1398 و 1399) در حدود شش میلیارد ریال می باشد. در حوزه تقویت درامدهای اختصاصی دانشکده دو باب مغازه تجاری در سال 1399(که زیرساخت آنها پیش از این با همت برادر ارجمند جناب آقای مهندس شادمان ریاست سابق دانشکده ایجاد شده بود) به بهرهبرداری رسید. ضمن اینکه بهره برداری از نیروگاه خورشیدی 6 کیلوواتی (خیرساز با هزینه احداث تقریبی نهصد میلیون ریال) و همچنین فعالسازی بخش "آموزش های آزاد فنی و حرفهای" در سال 1399چشم انداز درآمد سالیانه دویست و پنجاه میلیون ریالی را (بدون احتساب درآمدهای حوزه دانشجویی) برای دانشکده ترسیم نموده است. در حوزه عمرانی فضای سبز دانشکده با وسعت 300 مترمربع (مشارکت با خیرین با هزینه احداث تقریبی نهصد ملیون ریال) در سال 1398 طراحی و پیاده سازی گردید و با اعتبارات تخصیص داده شده درون دانشگاهی، صندوق رفاه دانشجویی و کمک خیرین محترم سلف-سرویس و خوابگاه های داخلی دانشکده (با هزینه تقریبی دو میلیارد و پانصد میلیون ریال برای سال های 1398-1399) ارتقا داده شدند. همچنین جهت فراهمسازی مقدمات جذب دانشجویان خواهر در دانشکده فنی و حرفهای شهید رجایی قوچان ساختمان های اداری-آموزشی در بهمن 1397ضمن بازسازی و بهینه سازی بطور کامل از هم تفکیک شده و با همت کارکنان و مسئولین دانشکده به تجهیزات مناسب اداری-آموزشی مجهز گردیدند. در حال حاضر مجوزهای لازم (دفتر گسترش وزارت عتف) و شرایط مناسب محیطی برای جذب دانشجویان خواهر در دو رشته کاردانی کامپیوتر و معماری فراهم گردیده است و امید می رود در مهرماه 1400 شاهد حضور اولین دانشجویان خواهر در دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی قوچان باشیم.
محدودیت ها و چالش های پیشروی دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی قوچان
بر اساس برنامه توسعه شهرستان قوچان که منطبق بر سند توسعه استان می باشد، ضروری است تا ارائه آموزش های مهارت محور فنی و حرفه ای (با هدف توانمندسازی و ارتقا سطح مهارتی جوانان جویای کار) در اولویت آموزش های تحصیلات دانشگاهی شهرستان قرار گیرد. بر همین اساس دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی قوچان به عنوان زیر مجموعهای از دانشگاه فنی و حرفه ای وظیفه خطیر تربیت نیروی کار ماهر و تکنسین را بر عهده دارد و ضروری است تا در راستای دستیابی به اهداف تعریف شده، امکانات آموزشی- پژوهشی مورد نیاز دانشگاه نیز فراهم گردد. اگرچه در سالیان گذشته و با همت مسئولین وقت، دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی قوچان (از حیث فعالیتهای آموزشی – پژوهشی و امکانات کارگاهی –آزمایشگاهی) از جایگاه مناسبی در بین کلیه دانشکده های فنی و حرفه ای کشور (حدود 170 دانشکده) برخوردار بوده است با این حال دستیابی به اهداف کلان تعریف شده برای دانشگاه فنی و حرفهای بویژه در حوزههای کارآفرینی و اشتغالزایی، مسئولین دانشکده و همچنین مسئولین شهری را ملزم می کند تا بیش از پیش برای فائق آمدن بر چالش های پیشروی دانشکده همکاری و مساعدت داشته باشند. از جمله مهمترین چالش های حال حاضر دانشکده عبارتند از :
- دانشگاه فنی و حرفه ای اساسا دانشگاهی تک جنسیتی است لذا در اغلب دانشکده ها از جمله دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی قوچان امکان حضور همزمان برادران و خواهران دانشجو وجود ندارد. در دو سال گذشته و با پیگیری مسئولین دانشکده مجوزجذب دانشجویان خواهر در این دانشکده در دو رشته کاردانی معماری و کاردانی کامپیوتر برای مهرماه سال 1400 فراهم گردید. با این حال زیرساخت هایی نظیر خوابگاه ، سلف سرویس و همچنین مجموعه آموزشی-اداری مجزای خواهران برای این دانشکده فراهم نیست. اگرچه با جلب نظر خیرین محترم در حال حاضر بستر مناسب برای ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان خانم بطور موقت فراهم گردیده است با این حال توسعه دانشکده در بخش خواهران (که با توجه به موقعیت قوچان در استان جز نیازهای ضروری شهرستان نیز می باشد) نیازمند توجه بیشتر مسئولین شهرستان و استان می باشد.
- کارگاه ها و آزمایشگاه های مجهز به تجهیزات روز جز تفکیک ناپذیر آموزش های مهارت محور دانشگاه فنی و حرفه ای است. از حیث تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی در حال حاضر کمبودی در دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی وجود ندارد با این حال محدودیت های ناشی از مساحت فیزیکی کارگاهها و آزمایشگاهها ارائه آموزش های کارگاهی و آزمایشگاهی مهارت محور را با چالش مواجه نموده است. باید اذعان نمود که زمین اختصاص داده شده به دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی قوچان به هیچ عنوان پاسخگوی نیازهای کارگاهی و آزمایشگاهی دانشکده نمی باشد ( لازم به ذکر است که مساحت فیزیکی این دانشکده در حال حاضر در حدود یک هکتار است که نه تنها پاسخگوی نیازهای معمول دانشکده نیست بلکه قابل مقایسه با مساحت دانشکده های هم ترازدر شهرستان های دیگر استان نیز نمی باشد) و ضروری است تا رفع این چالش مورد توجه ویژه مسئولین شهری قرار گیرد.
خاطر نشان می شود: که بر طرف نمودن چالش های فوق نیازمند همکاری و پیگیری پیوسته مسئولین دانشکده و شهرستان است و در صورت همدلی و همکاری مسئولین شهری علاوه بر رفع چالش های مذکور می توان شاهد رشد و توسعه دانشکده
پایان خبر:/