در حال بارگذاری ...

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران؛
اگر بر نقاط قوتمان مانور دهیم مدل جدیدی از اکوسیستم، دانش، نوآوری و عرضه محصول را می‌توانیم ارائه کنیم که می‌تواند الگویی برای علاقمندان به حوزه پژوهش باشد

مراسم گرامیداشت هفته پژوهش در دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران با حضور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، معاون پارک علم و فناوری استان مازندران، رؤسای دانشکده و آموزشکده های فنی و حرفه ای مازندران، مسئولین ستادی و اساتید پژوهشگر دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران بصورت وبیناری در روز چهارشنبه 26 آذر 1399 برگزار گردید

به گزارش روابط عمومی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران ضمن تبریک به همه پژوهشگران در جلسه وبیناری گرامیداشت هفته پژوهش بیان داشت: این هفته مزین است به نام هفته پژوهش و فناوری و به نوعی در نوروز پژوهش و فناوری قرار داریم. با توجه به مدل بومی که دانشگاه فنی حرفه ای در بخش پژوهش و نوآوری دیده و به آن پرداخته و جناب دکتر صالحی عمران هم در سخنانشان تاکید فرمودند، دو کلید واژه اصلیtechnical  و vocational یعنی فنی و حرفه‌ای را داریم و ما با تمام هم و غم و جدیت مان در این زمینه تمرکز کردیم که مدل سازی کنیم، توانمندی های دانشگاه را ببینیم و بر اساس موجودیت و اهدافمان مدل اجرایی را استخراج کنیم.

دکتر پویا پاشایی با بیان اهم فعالیت های پژوهشی عنوان داشت: در سالی که گذشت ما نتایج درخشانی در حوزه پژوهش داشتیم. در حوزه تألیفات ما بیش از ۱۰۰ عنوان تألیف اعم از مقالات isi ، isc ، مقالات علمی پژوهشی، علمی ترویجی، کتاب اعم از تألیف و ترجمه داشتیم که آمار قابل قبولی است به خصوص برای دانشگاه فنی و حرفه ای که تحصیلات تکمیلی ندارد. همینطور در بحث طرح های پژوهشی 23 عنوان طرح داشتیم که در رتبه پنجم کشوری از نظر کمی قرار گرفتیم و انشاءالله بیش از پیش ارتقاء خواهیم یافت.

این مقام مسئول ادامه داد: در حیطه مرکز رشد، هدفمان تقویت مراکز رشد و نوآوری بومی دانشگاه فنی و حرفه ای است و یک هم جدی را در کل مازندران شاهد بودیم. من به عنوان نماینده یک خانواده بسیار پرتلاش و منسجم صحبت می کنم و از آن به عنوان شهر مازندران یاد می کنم. اگر نبود این جدیت و اتحاد، نتایج خوبی که به آن افتخار می کنیم حاصل نمی شد. در فراخوان اولیه مرکز رشد بیش از ۱۲۰ عنوان درخواست استقرار داشتیم و با مدیریت آن، در مرحله داوری تخصصی 80 طرح جهت ثبت در سامانه سافا (سامانه ارزیابی فناوری ایران) انتخاب شد و از این تعداد تا این لحظه ۶۷ طرح تایید شده که 21 طرح TRL بالای 4 و 43 طرح TRL پایین 4 دارند یعنی مرکز رشد ما در مرحله جهشی است که اگر به سرعت بستر را فراهم کنیم نتایج چشمگیری از آن خواهیم دید. ضمن اینکه از این ۱۲۰ عنوان طرح، ۷۱ هسته فناور و ۱۵ واحد فناور را انتخاب کردیم که آماده استقرار هستند و نیازمند حمایت، چه از نظر مادی و چه از نظر معنوی، می باشند.

 از این نظر ما سه حوزه اصلی را در واحد پژوهش در دستور کار قرار دادیم. اول تغییر فضای ذهنی بدنه اجرایی، یعنی در دانشگاه فنی و حرفه ای به این نتیجه برسیم که خروجی و عملکرد پژوهشی و دستاوردهای ما نقش مؤثری در آینده دانشگاه و در راهبردهای ما خواهد داشت. بدنه ی ‌دانشگاه چه در سطح مدیریتی و چه در سطح اجرایی خیلی به این نکته اهمیت دادند و توجه کردند و ما واقعاً در مراسم هفته پژوهش امسال دستاوردهای چشمگیری را دیدیم. حدود 100 عنوان وبینار را در استان داشتیم که بخش قابل‌توجهی از لحاظ کیفی قابل اعتنا بود. دوم، ایجاد زیرساخت های مورد نیاز در حوزه پژوهش و نوآوری و حوزه سوم، ایجاد دانش تخصصی حوزه پژوهش و دوره های توانمندسازی نیروهای انسانی بوده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران ادامه داد: برای اینکه بتوانیم هفته پژوهش امسال را پشتیبانی کنیم یک سایت نمایشگاهی فروشگاهی به آدرس maztc.shop.ir را از نظر زیر ساختی آماده کردیم و مرحله اول آن رونمایی شده و مراکز محصولاتشان را به ما ارائه کردند و دستاوردها را در این سایت قرار دادیم. فاز دوم این وب سایت ساماندهی وضعیت فروش و خدمات پس از فروش است که که بستری برای عرضه محصولات داشته باشیم گرچه این کار نیاز به بحث های تخصصی و تصمیم‌گیری‌هایی در سطح مالی مدیریتی دارد. ما در مراکز رشدمان نیاز به اکوسیستم نوآوری داریم که بیشتر، تمرکز ما روی فناوری های سطح متوسط و پایین باشد چون ما می‌خواهیم محصول محور کار کنیم. همانطور که دکتر جهانشاهی اشاره فرمودند و ما امروز در شرکت‌های بزرگ می بینیم، خلق محصول در شبکه های نوآوری روی می‌دهد. درست است که دانشگاه فنی و حرفه ای تحصیلات تکمیلی ندارد و در بحث تحقیق و توسعه ( R&D ) بطور مستقل و تخصصی رسالت خودش نمیبیند که وارد شود، اما با این شبکه سازی که جناب دکتر حیاتی هم بیان داشتند ما می توانیم به خوبی به آن اکوسیستم برسیم و این پراکندگی دانش در بین دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، مراکز تحقیق و توسعه و بنگاه های اقتصادی را به نوعی پوشش دهیم. شایان توجه است که ذیل صنایع خلاق، محصولات متنوعی را می‌توانیم عرضه کنیم.

پاشایی تصریح نمود: ویژگی خاص دانشگاه فنی و حرفه ای این است. اگر بر نقاط قوتمان مانور دهیم مدل جدیدی از اکوسیستم، دانش، نوآوری و عرضه محصول را می‌توانیم ارائه کنیم که می‌تواند الگویی باشد برای همه عزیزان که علاقه‌مند به این حوزه هستند و معتقد هستم که با هم و غم جدی که شما در سراسر استان دارید به این مرحله خواهیم رسید.

وی در پایان تأکید نمود: از خبر خوبی که جناب دکتر جهانشاهی در خصوص پیگیری اعطای مجوز مرکز نوآوری مان با تمرکز بر حوزه پسماند و محیط زیست به ما دادند، تشکر می کنم. مازندران اگر بخواهد دو حوزه کلیدی و راهبردی را انتخاب کند، حوزه های کشاورزی و پسماند خواهد بود. دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران ویژگی خاص تنوع رشته و موضوع دارد و می تواند ایده پردازی تا عرضه را پوشش بدهد. طراح و مهندس خوب و رشته‌هایی مثل حسابداری و مالی در دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران موجود است یعنی ما تمام مواد خامی که نیاز داریم تا این اکوسیستم را بسازیم در اختیار داریم. انشاءالله تحت مدیریت جناب دکتر صالحی عمران و جناب دکتر جهانشاهی و مدیران شایسته، این اکوسیستم به مرحله بهره‌برداری برسد و نتایج آن بتواند استان ما را منتفع کند. ضمن اینکه حمایت‌های تزریقی می تواند به مراکز رشد و نوآوری کمک می‌کند اما خواه ناخواه این چرخه باید بتواند مستقل روی پاهای خود بایستد و بتواند نیازهای خود را تأمین کند.

از همکاری آموزشکده قدسیه ساری تشکر می کنم که با توجه به شرایط و محدودیت های کرونایی، در ماه اخیر برای آماده‌سازی مرکز رشد به ما کمک کردند و نیروهایشان را در اختیار ما قرار دادند. تشکر می کنم از شهر مازندران که امسال بسیار گل کاشتید و ان شاء الله در سال بعد، پرتوانتر، نتایج بهتری را کسب نماییم.