نشست خبری ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای استان مرکزی با اصحاب رسانه
به گزارش روابط عمومی؛ در مورخه 3/4/99 نشست خبری ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای استان مرکزی با موضوعیت:
1-معرفی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مرکزی، 2-نحوه ثبت نام دانشجویان، 3-دعوت از اساتید مجرب شاغل در صنعت، 4-راه اندازی کارگاه ها با برند ملی برگزار گردید.
دکتر مهرداد احمدی با اشاره به طرح آمایش صنایع و نیروی انسانی مورد نیاز استان مرکزی، بیان کرد: طبق برنامه ریزی پنج ساله صورت گرفته تا افق ۱۴۰۴ تعداد رشته های واحد پسران اراک به ۱۴ رشته کاردانی، ۱۰ رشته کارشناسی و تعداد دانشجویان به ۳۸۰۰ نفر میرسد.
دکتر احمدی، واحد دختران اراک را نیز ارائه دهنده هفت رشته کاردانی و سه رشته کارشناسی و دارای هزار دانشجو عنوان کرد که تا سال ۱۴۰۴ تعداد آنان به ۲۴۰۰ نفر می رسد.
وی با اشاره به فعال بودن سه رشته کاردانی و سه رشته کارشناسی در واحد پسران ساوه و درخواست برای فعالیت واحد دختران در این شهرستان، گفت: تلاش داریم تا سال ۱۴۰۰ واحد دختران را در ساوه راهاندازی کنیم، اما لازم است که مسئولان شهرستان نسبت به فراهم شدن فضای فیزیکی مساعدت داشته باشند.
دکتر احمدی تعداد رشتههای واحد پسران خمین را سه رشته کاردانی و یک رشته کارشناسی دانست و افزود: سعی شده است که رشتهها با یکدیگر همپوشانی نداشته باشد و با توجه به نیاز صنایع و آمایش صورت گرفته تمرکز و اولویت بر راهاندازی و توسعه رشته مکانیک، برق و صنایع شیمیایی است.
وی در خصوص روند ثبت نام ترم جدید تحصیلی در دانشگاه فنی و حرفهای استان مرکزی اظهار کرد: ثبت نام دوره کاردانی از ۱۱ تا ۱۸ خردادماه در کشور انجام شد، اما با توجه به وجود متقاضی، از ۱۸ تا ۲۲ تیرماه مجدد سامانه به جهت ثبت نام دوره کاردانی باز خواهد شد، آنچه در دانشگاه فنی و حرفهای نسبت به دیگر دانشگاهها متفاوت است این است که در برخی از رشته ها افراد براساس سوابق تحصیلی در دانشگاه پذیرفته میشوند، اما برای ثبت نام براساس سوابق تحصیلی باید از طریق سایت سازمان سنجش اقدام شود.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای استان مرکزی با اشاره به اجرای طرح ارزیابی اساتید به منظور کیفیت بخشی به سطح آموزش، بیان کرد: ارزیابی اساتید در تیرماه براساس شاخصهای تعریف شده انجام میشود. در این خصوص از تمامی اساتید شاغل در صنایع و نظام مهندسی در فراخوانی دعوت به همکاری صورت میگیرد و افراد در صورت کسب ۴۰ درصد شاخصها جذب می شوند.
وی افزود: دانشگاه فنی و حرفهای با کمبود اعضای هیات علمی موظف روبروست، از سال ۱۳۹۲ تاکنون تنها دو نفر به عنوان عضو هیات علمی جذب شده اند، سال گذشته هزار عضو هیات علمی جذب وزارت علوم شدند که ۵۰ نفر آنها به دانشگاه فنی و حرفهای کشور اختصاص یافت و باید در کل دانشگاههای فنی و حرفهای کشور تقسیم میشدند به همین دلیل برای جبران کمبودها از ظرفیت اساتید صنایع و نظام مهندسی استفاده میشود.
دکتر احمدی با اشاره به طرح تجهیز کارگاهها با برند ملی اظهار کرد: براساس این طرح تولیدکنندگان تجهیزات، خیرین، حامیان فناوری و کارخانجات میتوانند مسئولیت تجهیز کارگاهها را با برند خاصی بپذیرند و حتی از این کارگاهها برای تولید محصولات خود نیز استفاده کنند و در کنار آن از معافیتهای مالیاتی استفاده کنند، در حال حاضر در واحد پسران ۲۱ کارگاه، ۲۰ آزمایشگاه و ۱۶ سایت وجود دارد که میتوان این طرح را در آنها اجرایی کرد.
وی با تاکید بر اینکه ماموریت دانشگاه فنی و حرفهای تربیت تکنسین و کارشناس ماهر تا مقطع کارشناسی است، گفت: در حوزه پژوهش نیز مرکز نوآوری و شکوفایی در استان راهاندازی شده است که تلاش میکند مشکلات را شناسایی و در جهت رفع آن عمل کند و اخیرا در زمینه کشاورزی دستاوردهای بسیار خوبی حاصل شده که به زودی معرفی خواهد شد.
رییس دانشگاه فنی و حرفهای استان مرکزی در خصوص روند ارائه آموزش در ماههای اخیر بیان کرد: با توجه به رسالت دانشگاه در تربیت نیروی حرفهای، آموزشهای حضور از اهمیت بالایی برخوردار است و حتی تا قبل شیوع ویروس کرونا در خصوص برگزاری کلاسهای مجازی در این دانشگاه فکری نشده بود، اما با تعطیلی دانشگاهها، از اسفندماه، برگزاری کلاسهای مجازی و آفلاین با اولویت دروس نظری و نظری-عملی آغاز شد و از ۱۵ فروردین ماه نیز آموزش به شکل آنلاین آغاز شد و همچنان تا ۱۱ تیرماه ادامه خواهد داشت. آزمونها نیز از ۱۴ تیرماه تا ۲۶ تیرماه برگزار میشود.
وی افزود: از ۲۸ تا ۲۹ مردادماه نیز کلاسهای عملی به شکل حضوری برگزار خواهد شد که رعایت پروتکلهای بهداشتی، کاهش ظرفیت کارگاهها، تعبیه تونل ضدعفونی در ورودی کارگاهها، نصب تب سنج و ایجاد حوضچههای ضدعفونی در راستای ارائه آموزشهای عملی انجام میگیرد.
دکتر احمدی با اشاره به اینکه برای سال تحصیلی 1399-1400 در واحد پسران ۱۲۰۰ نفر و در واحد دختران ۷۲۰ دانشجو جذب خواهند شد، در خصوص اثربخشی آموزشهای این دانشگاه بیان کرد: تا قبل از سال ۱۳۹۲ حدود ۷۵ درصد دانشجویان فارغالتحصیل دانشگاههای فنی و حرفهای کشور جذب مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی شدهاند، اما در حال حاضر با توجه به شرایط کشور این آمار به ۶۰ درصد رسیده است.