در حال بارگذاری ...
به همت دانشکده فنی و حرفه ای انقلاب اسلامی تهران

سومین همایش ملی پژوهش های نوین دانشگاهی در هنر، معماری و عمران برگزار شد


به گزارش اداره کل روابط عمومی به نقل از  دانشکده فنی انقلاب اسلامی، روز چهارشنبه مورخ 21خردادماه، سومین همایش ملی پژوهش های نوین دانشگاهی در هنر، معماری و عمران با حضور دکتر رجایی مدیرکل پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای، دکتر تقوایی دبیر علمی همایش و دانشیار و عضو هیات علمی دانشکده فنی شریعتی تهران، پروفسور محمود گلابچی چهره ماندگار جمهوری اسلامی ایران در معماری و مهندسی راه و ساختمان و دارای کرسی یونسکو در معماری اسلامی، دکتر مهرداد جاویدی نژاد عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرکزی و دکتر بهشید حسینی استاد تمام و رئیس دانشگاه هنر، با محوریت معماری، شهرسازی و مرمت، هنر و طراحی صنعتی، مهندسی عمران و صنعت ساختمان، مباحت بین رشته ای و کارآفرینی، طراحی پوستر با محوریت ارائه اثر(ایده آفرینی) در دانشکده فنی انقلاب اسلامی برگزار گردید.

بنابراین گزارش، مهندس عبدی رئیس همایش و رییس دانشکده فنی انقلاب اسلامی، ضمن عرض خیر مقدم به پژوهشگران و اساتید و قدردانی از استقبال کم نظیری که در ارسال مقالات به این همایش ملی صورت پذیرفت، به بیان توضیحاتی در خصوص به تعویق افتادن این همایش از هفتم اسفندماه 98 به بیست و یکم خردادماه 99 با توجه به شیوع بیماری کرونا و مجوز صادره از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر امکان برگزاری همایش بصورت مجازی نمودند.

وی در ادامه، ضمن معرفی ظرفیت های دانشگاه فنی و حرفه ای در گستره کشور و تعداد مراکزی را که دارای رشته معماری، عمران و هنر هستند؛ به معرفی دانشکده فنی انقلاب اسلامی  پرداختند. مهندس عبدی در ادامه،  با توجه به محوریت همایش در سه عرصه معماری، هنر و عمران، مباحثی را پیرامون اهمیت مباحث بین رشته ای به ویژه در حوزه هنر، معماری و عمران بیان نموده و مطالبی را در ارتباط با ضرورت سازه های معماری و عجین شدن آن با هنر ایراد نمودند. سومین همایش ملی پژوهش های نوین دانشگاهی در هنر، معماری و عمران، هنر را مقوله ای برای متبادر کردن ذهن های خلاق معرفی نموده و و ضرورت هنر را در تلفیق معماری و ایجاد سازه با اهمیت دانست. ایشان در ادامه، ضمن قدردانی از کمیته علمی و کمیته اجرایی همایش، و حمایت های جناب آقای دکتر صالحی عمران ریاست محترم دانشگاه فنی و حرفه ای و همچنین معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه مبنی بر حمایت های صورت گرفته در اخذ مجوز همایش تشکر و قدردانی نمود.   

 معراج رجایی، ضمن ابراز قدردانی از برگزاری چنین همایش با شکوهی که بصورت مجازی در بستر اسکای روم و همزمان بصورت زنده در آپارات پخش می گردد و استقبال کم نظیری که پژوهشگران از این همایش داشتند قدردانی نموده و ابراز امیدواری کردند که چهارمین دوره برگزاری این همایش هم در این دانشکده اتفاق بیفتد. ایشان در ادامه به معرفی ظرفیت های دانشگاه فنی و حرفه ای، آزمایشگاه ها و کارگاه ها و تجهیزات آن و همچنین به ضرورت پژوهش های کاربردی تاکید نمودند.

دکتر تقوایی، با ارائه گزارشی در خصوص روند پیشرفت این همایش، به تعداد مقالات ارسالی به دبیرخانه همایش و همچنین نحوه پذیرش و ارائه مقالات بصورت سخنرانی و ارسال پوستر و مجازی توضیحاتی بیان نمودند. ایشان با اشاره به ارسال 430 عنوان مقاله و پذیرش 268 عنوان از بین آنها، تعداد بازدیدکنندگان از سایت همایش را در بازه زمانی 8 ماه، بیش از یکصدهزار نفر بیان نمودند.


پروفسور گلابچی، با ابراز خرسندی از شرکت در این همایش، از زحمات ریاست دانشکده انقلاب اسلامی در برگزاری با شکوه این همایش، با ارائه سخنرانی تخصصی ، علمی و کاربردی، بر لزوم گرایش صنعت ساختمان و مهندسی به رویکردهای نوین جهانی تاکید کردند.


در ادامه این همایش دکتر بهشید حسینی، به سخنرانی در خصوص فناوری های نوین ساخت بیمارستان های صحرایی (سیر تحول پیش ساختگی تجارب و دستاوردها) پرداخته و با تاکید بر اینکه با کمترین امکانات هم می توان مهندسی را پیش برد و توسعه ایجاد کرد، ساختمان های بیمارستان های صحرایی دوران جنگ را نمونه ای از پیشرفت دهه اول انقلاب معرفی کردند. دکتر جاویدی نژاد، ابتدا گزارشی در خصوص هیات داوران که متشکل از 12 استان بود ارائه نمودند و در ادامه به بیان سخنرانی تحت عنوان "از صفر در طبیعت معماری" پرداحتند. ایشان با ذکر اینکه محور تمام تحولات در جهان طبیعت را خود طبیعت است، طبیعت را باعث شکل گیری معماری عنوان کردند.


در ادامه همایش پنل های تخصصی در سه محور هنر، معماری و عمران به بررسی ارائه سخنرانی ها پرداختند.
 در اختتامیه این همایش مهندس پورجوان دبیر اجرایی همایش، با ارائه گزارشی جامع از برگزاری همایش نتایج وسه پنل ارائه شده در حوزه هنر، معماری و عمران، تصریح کردند که ما در مجموع، 18مقاله  بصورت ضبط شده و 6 مقاله بصورت زنده داوری برگزار کردیم که از این تعداد، با توجه به تعداد مقالات دریافتی، در گروه هنر از بین  18 مقاله ارسالی، یک نفر به عنوان مقاله برتر، در گروه عمران، از بین 94 مقاله ارسالی، 2 مقاله برترو در گروه معماری، 4 مقاله به عنوان مقاله برتر انتخاب شدند. مهندس پورجوان در خاتمه، ضمن اشاره به نام گذاری سال99 به عنوان سال جهش تولید توسط مقام معظم رهبری(مدظله)، هدف از برگزاری این همایش را تعامل و ارتباط بیشتر هنر و معماری و عمران با صنعت ساختمان بیان نمودند.