در حال بارگذاری ...

معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور:
تأسیس رشته های دانشگاه و آموزش و پرورش باید بر مبنای آمایش، نیاز بازار کار و وضعیت اشتغال استان انجام شود

دکتر کیانی معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در وبینار هم اندیشی نظام گسترش و پذیرش دانشجویان فنی و حرفه ای مازندران که به میزبانی دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار شد، بیان داشت: در تأسیس رشته های دانشگاه و آموزش و پرورش حتماً نیاز است بر مبنای آمایش، نیاز بازار کار و وضعیت اشتغال استان تصمیم بگیریم.

به گزارش روابط عمومی، وی با بیان اینکه آموزش و پرورش و دانشگاه فنی و حرفه ای در برنامه توسعه اشتغال و امر مهارت به شدت به هم وابسته هستند، اظهار داشت: در موضوع جذب دانشجو همکاری مشترک بین دانشگاه و آموزش و پرورش وجود دارد و این ارتباط باید نزدیک تر شود.

کیانی تصریح کرد: برنامه ششم توسعه کشور هدف گذاری 50 درصدی را برای آموزش و پرورش تا پایان برنامه دیده است و برای بخش مهارتی آموزش عالی که عمدتاً مسؤولیت آن به عهده دانشگاه فنی و حرفه‌ای است و هدف گذاری 30 درصدی دانشجویان را دیده است. ما می دانیم در آموزش پرورش و آموزش عالی با این هدف گذاری فاصله بسیار زیادی داریم. ما در حال حاضر در ترم جاری حدود ۱۳۵ هزار دانشجو داریم با این ارقام، برای هدف گذاری برنامه ششم توسعه در سطح کشور و استان فاصله داریم.

معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در ادامه گفت: یکی از این دلایل عدم و یا کمبود همت مشترک، هم افزا و تعاملات منطقی و معنادار بین مجموعه آموزش و پرورش و دانشگاه است. امسال تقریباً در همه استان‌ها تعامل بسیار نزدیکی خصوصاً در مازندران داشتیم.

این مسئول بیان کرد: برای تصمیم گیری در مورد رشته های سال جاری و افزایش و یا صفر کردن آنها، جلسات مشترک صورت گرفته است. در سال جاری دانشگاه 290 رشته محل را اضافه کرده است و ۱۸۴ رشته محل با تصمیم منطقی و کارشناسانه صفر شده است. امسال با تلاش فراوان دکتر صالحی عمران دو رشته کارشناسی پیوسته گرافیک و طراحی لباس به رشته های موجود اضافه شده است.

کیانی اظهار کرد: در حال حاضر کشور نیازمند حق مهارتی و رشته های اشتغال زا است. بنابر این در تأسیس رشته های دانشگاه و آموزش و پرورش بر مبنای آمایش، نیاز بازار کار و وضعیت اشتغال استان تصمیم می گیریم و باید سیاستهایی در امتداد یکدیگر داشته باشیم.

معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور تصریح کرد: باور داریم که در موضوع برنامه درسی، امر مهارت نیازمند زمان است و این نیاز باید در هنرستان و کار و دانش شکل بگیرد و در دانشگاه در مقطع تکنسین و کارشناسی توسعه پیدا کند تا توسعه مهارتی اتفاق افتد و این پیوستگی همواره باید وجود داشته باشد.

وی در پایان گفت: از سال گذشته ارتباطات خود را به شدت با آموزش و پرورش توسعه داده ایم.

لازم به ذکر است این وبینار با حضور دکتر حیاتی رییس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران، دکتر سعدی پور مدیر کل آموزش و پرورش مازندران، آذرکیش مدیر کل دفتر آموزش متوسطه فنی و حرفه ای و کار و دانش وزارت آموزش و پرورش، رؤسا و معاونین آموزشی دانشکده های فنی و حرفه ای مازندران، نظری معاون متوسطه آموزش و پرورش مازندران و معاونین آموزشی ادارات آموزش و پرورش مازندران و نیز مدیران هنرستان های استان در روز شنبه 10 خرداد به میزبانی دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار گردید.