در حال بارگذاری ...

برگزاری وبینار جامعه حامیان دانشگاه فنی و حرفه ای با صاحبان حرف و مشاغل به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای استان گلستان به صورت مجازی

وبینار جامعه حامیان دانشگاه فنی و حرفه ای با صاحبان حرف و مشاغل به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای استان گلستان در روز سه شنبه ساعت 21:30  به صورت مجازی  برگزار شد.

در این وبینار که با حضور رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، دکتر صالحی عمران برگزار شد؛ در ابتدای جلسه، دکتر کشیری رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان گلستان ضمن عرض تبریک به مناسبت ایام پرفضیلت ماه مبارک رمضان و هفته بزرگداشت مقام والای معلم و آرزوی قبولی طاعات و عبادات، به تبیین نقش حامیان در توسعه آموزش های مهارتی  پرداختند. دکتر کشیری در این خصوص گفت: حلقه مفقوده میان دانشگاه و صنعت توسط دانشگاه فنی و حرفه ای کامل می شود. عنصر مهارت و خلاقیت دانشجویان در دانشگاه فنی و حرفه ای خط ارتباط میان صنعت و دانشگاه است. دانشجویان این دانشگاه پس از فارغ التحصیلی گنجینه ای از مهارت و دانش هستند که اگر در صنعت مشغول به کار شوند بهترین صنعتگران خواهند بود. بی شک نقش حامیان نقشی سازنده است ، چرا که در صورت حمایت مناسب، ایجاد و گسترش فضای کار در صنعت برای دانشجویان، علاوه بر ارتقای سطح مهارت و تجربه، کسب درآمد و اشتغال زایی نیز محسوب می شود. ایشان با اشاره به نام گذاری امسال با عنوان سال جهش تولید، وجود حامیان و فضای کار در صنعت ، وجود دانشگاه مهارت محور و تربیت دانشجویانی با پنجه های کارآمد را نقطه عطفی در راستای حرکت به سمت شعار سال دانستند.

در ادامه وبینار،  مهندس امیرحسین ساداتی عضو جامعه حامیان دانشگاه فنی و حرفه ای استان گلستان و )رئیس هیات مدیره شرکت اریکو، نائب رئیس خانه صنعت ، معدن  و تجارت استان گلستان، عضو هیات مدیره کانون کارآفرینان استان گلستان  و کار آفرین نمونه) راهکارها و برنامه های خود را با محور "بهره مندی از ظرفیت های صنعت در توسعه مهارت های شغلی" ارائه نمودند. ایشان درسخنان خود گفتند: ارتباط میان صنعت و دانشگاه باید به صورت یک زنجیره باشد به این صورت که خروجی دانشگاه در صنعت استفاده شود و این دو باید نیاز های یکدیگر را پوشش دهند. ایشان به اهمیت نگرش سیستمی جهت افزایش بهره وری و کارآمدی تاکید کردند.

همچنین، مهندس پرویز طعنه، مدیر کارگاه تولید پوشاک زنجیره ای چهارفصل در استان گلستان (مشهد- گنبد)  و نائب رئیس صنعت پوشاک شهرستان آق قلا و عضو جامعه حامیان دانشگاه فنی و حرفه ای استان گلستان  به ارائه برنامه ها و استراتژی های خود با موضوع "حمایت بخش خصوصی در راه اندازی و گسترش کارگاه های مهارت افزا" پرداختند. آقای طعنه در سخنانی گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای با تربیت دانشجویان مهارتی میتواند نقش شایانی در اشتغال زایی و تولید داشته باشد. همچنین حمایت بخش خصوصی در راه اندازی و گسترش کارگاه های مهارت افزا نیز عنصری مهم و کلیدی در این امر محسوب می شود.

در ادامه وبینار، دکتر یوسف رنجبر ، عضو هیات علمی بازنشسته دانشگاه فنی و حرفه ای در رشته شیمی و مدیر عامل شرکت پژوهشی ( پژوهان صنعت هومهر )، و از اعضای جامعه حامیان دانشگاه فنی و حرفه ای استان گلستان راهبردهای خویش را با محوریت "حمایت شرکت های دانش بنیان از فعالیت های پژوهشی"  تشریح نمودند. دکتر رنجبر حمایت حامیان را در تبدیل دانش و مهارت دانشجویان دانشگاه به ثروت یک امر مهم دانسته و راه رسیدن به این مهم را در تلاس مستمر و ارتباط سازنده و تنگاتنگ میان شرکت های دانش بنیان و دانشگاه بیان کرد.

در این وبینار، دکتر امان قلیچ شادمهر ، منتخب مردم شهرستان گنبد کاووس در مجلس شورای اسلامی و یکی دیگر از اعضای جامعه حامیان دانشگاه فنی و حرفه ای استان با محوریت توسعه ظرفیت های دانشگاه فنی و حرفه ای استان گلستان به ایراد سخن پرداختند . وی گفت:با وجود 25 هزار بافنده فرش در شهرستان گنبد کاوس،این شهر امکان وظرفیت تبدیل شدن به پایتخت فرش جهان را دارد، که برای رسیدن به این مهم، نقش دانشگاه فنی و حرفه ای و رشته های مهارتی حائز اهمیت می باشد. ایشان افزودند: در صورت حمایت مناسب حامیان و گسترش کارگاه های مهارت افزا، امکان تربیت افراد بیشتری فراهم می شود. دکتر شادمهر افزود: افراد برای ورود به  صنعت فرش نیازمند آموزش های مهارتی هستند که تمایل آنها برای گذراندن دوره های علمی و عملی باعث ورود به عرصه دانشگاه خواهد شد  و در نتیجه دانشگاه می تواند به عنوان مرکز راهبری این پایتخت نقش ایفا نماید.

در انتهای وبینار دکتر صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای به اهمیت ارتباط  موثر دانشکده و آموزشکده های فنی و حرفه ای با صنایع به خصوص صنایع تولیدی اشاره کرد وبهره مندی از ظرفیت دانشجویان در دوره های کارآموزی و ورود فارغ التحصیلان ماهر به صنعت و به کار گیری آنها در صنایع را به عنوان پلی جهت از بین رفتن فاصله موجود میان صنعت و دانشگاه برشمردند. ایشان خاطر نشان کردند: جامعه دانشگاهی باید به سمت صنعت و تولید در جهت رفع نیازهای جامعه حرکت کند و لازمه این مهم، حرکت و حضور دانشگاه در فضای صنعتی است. ایشان بهره گیری مناسب ازظرفیت صنایع برای راه اندازی کارگاه های مهارت افزا و افزایش و گسترش آنها را کلید موفقیت مراکز فنی و حرفه ای دانسته و بر اهمیت آن تاکید کرد و در این راستا ارتقای سطح دانش، افزایش توانمندی های مهارتی را از الزامات جامعه صنعتی دانسته و برای اعضای خانواده دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشجویان، کارکنان و استادان آرزوی توفیق الهی کرد. همچنین ایشان برای حامیان دانشگاه به عنوان عضوی مهم از خانواده بزرگ دانشگاه فنی و حرفه ای آرزوی سعادت و دعای خیر نمودند.