خبرگزاری فارس:
پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه فنی و حرفهای کردستان از سال آینده
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان کردستان گفت: در راستای توسعه این دانشگاه پیگیر پذیرش دانشجوی خارجی بویژه دانشجویان اقلیم کردستان عراق هستیم و طبق تفاهمنامه سازمان مرکزی احتمالا اولین پذیرش دانشجویان عراقی در سال 99 در دو مقطع کاردانی و کارشناسی داشته باشیم.
محمدلطیف شیردل در گفتوگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار داشت: دانشکده فنی یزدانپناه سنندج یکی از 14 مرکزی بود که در بین 172 مرکز به دانشکده تبدیل شدند و با پیگیریهای لازم در مهر 97 با توجه به شاخصهایی که از سوی دفتر گسترش آموزش عالی تعیین شد به دانشگاه فنی و حرفهای استان کردستان ارتقا یافت.
وی افزود: در حال حاضر دانشکده یزدان پناه سنندج، آموزشکده دختران سنندج، آموزشکده فنی دختران و پسران سقز و آموزشکده پسران بانه در زیرمجوعه دانشگاه فنی حرفهای استان کردستان مشغول به فعالیت هستند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان کردستان ادامه داد: در حال حاضر حدود سه هزار و 468 نفر دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی در زیر مجموعههای این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد 2 هزار نفر دانشجو در دانشکده یزدانپناه سنندج، یک هزار و 100 نفر دانشجو در آموزشکده فنی دختران سنندج، 350 نفر در آموزشکده دختران و پسران سقز و 18 نفر دانشجو در مرکز بانه است.
وی تصریح کرد: با توجه به تغییرات آموزش و پرورش پذیرش دانشجو در سال 97 در کل کشور روند کاهشی داشت اما در سال 98 شرایط بهتر شد و در حال حاضر پذیرش دانشجو در سه مرکز ما در سنندج و سقز در حد ایدهال است اما چون مرکز بانه جدیدالتاسیس بود دانشجو ما در این مرکز کمتر از ظرفیت موجود است.
وجود 35 رشته دانشگاهی در دانشگاه فنی و حرفهای کردستان
شیردل گفت: این دانشجویان در 35 رشته دانشگاهی شامل ۲۱ رشته کاردانی و ۱4 رشته کارشناسی مشغول به فراگیری هستند.
وی یادآور شد: در دانشکده شهید یزدان پناه 10 رشته کاردانی و 8 رشته کارشناسی، در آموزشکده دختران سنندج 7 رشته کاردانی و 3 رشته کارشناسی، در آموزشکده فنی دختران و پسران سقز 4 رشته کاردانی و 3 رشته کاشناسی و در آموزشکده پسران بانه 2 رشته کاردانی وجود دارد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان کردستان تاکید کرد: یکسری رشته در استان به حالت اشباع رسیده است لذا سعی میکنیم از این به بعد و در سالهای آینده براساس نیازها و آمایش استان کردستان پذیرش دانشجو داشته باشیم.
ایجاد رشتههای متناسب با بازار استان
وی افزود: قبلا بی برنامگی در پذیرش دانشجو در استان وجود داشت اما طبق برنامهریزیهای خود دانشگاه فنی و حرفهای و براساس آمایش استان از آوردن رشتههای موازی قطعا خودداری میکند و نیاز استان را در نظر میگیریم و رشته های را که فقط تعداد دانشجو افزایش پیدا کند را ایجاد نمیکنیم چرا که خوشبختانه تعداد دانشجو ما مناسب است پس افرادی را در اولویت اول تریبت میکنیم که متناسب با نیاز استان باشند.
احتمال پذیرش دانشجوی خارجی از سال آینده در در دانشگاه فنی و حرفهای کردستان
شیردل ادامه داد: در راستای توسعه دانشگاه فنی و حرفهای کردستان پیگیر پذیرش دانشجوی خارجی بویژه دانشجویان اقلیم کردستان عراق هستیم و طبق تفاهمنامهای که سازمان مرکزی فنی حرفهای امضا کرده احتمالا اولین پذیرش دانشجویان عراقی را در سال 99 در دو مقطع کاردانی و کارشناسی در دانشگاه فنی و حرفهای کردستان داشته باشیم.
پیگیر ایجاد آموزشکده فنی و حرفهای در مریوان
وی تصریح کرد: استان کردستان جزو مراکزی است که نیاز به توسعه آموزش فنی و حرف ای دارد و در همین راستا بود که وزارت علوم با ایجاد آموزشکده بانه در سال 97 موافقت کرد البته در گام بعدی پیگیر ایجاد آموزشکده فنی و حرفهای در مریوان هم هستیم و براساس نیازی که وجود دارد امیدواریم در آیندهای نزدیک با ایجاد این مرکز هم موافقت کنند.
رسالت اصلی دانشگاه فنی و حرفهای تربیت تکنیسین فنی است
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان کردستان عنوان کرد: با توجه به اینکه این دانشگاه قدیمیترین دانشگاه استان کردستان است که قبل از انقلاب و در سال 53 ساخته شده است و بعد از انقلاب هم این فعالیت همچنان ادامه داشته است، در واقع این دانشگاه جزو مراکزی است که با شیبی فوق العاده ملایم در طول چهل سال در دو مقطع کاردانی و کارشناسی دانشجو پذیرش کرده است و و از رسالت اصلی خود که همانا تربیت تکنیسین فنی است فاصله نگرفته است بطوریکه خروجی آن خروجی توانا و صاحب مهارت است.
وی اضافه کرد: امکانات کارگاهی و تجهیزات آزمایشگاهی و فضای آموزشی از مهمترین شاخصهای دانشگاههای فنی و حرفهای است که خوشبختانه مراکز ما از این حیث در جایگاه مناسبی برخوردار است
شیردل افزود: با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی سعی شده جدیدترین دستگاههای مورد نیاز برای آموزش در این مراکز خریداری شود تا دانشجویان بتوانند با تکنولوژی روز دنیا آشنا شده و پس از فارغ التحصیلی با مهارتهای روز دنیا وارد بازار کار شوند.
وی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفهای یک دانشگاه ماموریتگرا است، اظهار داشت: ماموریت اصلی این دانشگاه ارائه آموزشهای عالی مهارتی به دانشجویان به منظور ورود بهتر به بازار کار و توسعه فناوریهای نوین است در واقع دانشگاه فنی و حرفهای در برنامههای خود به دنبال تربیت دانشجویانی است که به محض دانش آموختگی با مهارتهای بالا وارد بازار کار شوند.
شیردل تاکید کرد: چون دانشگاه فنی هستیم کل پروژههای دانشگاهی دانشجویان و اساتید بصورت کاربردی است که این هم به نفع دانشجو است و هم به نفع جامعه.
وی گفت: بیش از ۷۰ درصد آموزشهای این دانشگاه مهارتی بوده و در کارگاه و محیطهای کار انجام میشود و همین باعث شده که بیش از 70 درصد دانشآموختگان این دانشگاه و در برخی از رشتهها هم حتی بالای 90 درصد به طور مستقیم جذب بازار کار میشوند و درصد باقیمانده یا تمایل به کار نداشته و یا ادامه تحصیل دادهاند.
این خبر در خبرگزاری فارس با لینک http://fna.ir/ddp6l8قابل مشاهده می باشد.