نشست تخصصی رئیس سازمان بسیج اساتید دانشگاه های کشور با مسئولین کانون های بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان مازندران
به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج؛
اولین نشست تخصصی رئیس سازمان بسیج اساتید دانشگاه های کشور با مسئولین کانون های بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان مازندران در دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) ساری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران، دکتر امیر حیاتی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران با تبریک فرا رسیدن هفته بسیج و معرفی اجمالی دانشگاه فنی و حرفه ای اظهار داشت: خدمت همه مهمانان و اساتید ارزشمند که به ما افتخار دادند و در دانشگاه فنی و حرفه ای استان مازندران حاضر شدند خوش آمد عرض می نمایم. این دانشگاه از سال ۹۰ بر اساس مصوبه مجلس از آموزش و پرورش منتزع شده و زیر چتر وزارت علوم در قالب دانشگاه فنی و حرفه ای قرار گرفت. این دانشگاه در استان مازندران از ۱۲ مرکز فعال برخوردار است که ۳ مرکز آن مربوط به خواهران و 9 مرکز مربوط به برادران می باشد و بیش از ۱۵ هزار جمعیت دانشجویی دارد.
حیاتی آموزش مهارتی را وظیفه سازمانی دانشگاه دانست و بیان داشت: حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد درس ها به صورت نظری و بقیه درسها به صورت مهارتی و کارگاهی است. یکی از اهداف مهم سازمانی ما تجهیز کارگاه ها و آزمایشگاه ها است و در سالهای اخیر ریاست دانشگاه دکتر صالحی عمران به عنوان یکی مدیر ملی و استانی قدم های مثبت و رو به رشدی را برداشته اند. در حوزه وسایل کارگاهی و آزمایشگاهی تجهیزات ما به روز شده و دارای استاندارد بالایی هستند. دانشگاه فنی و حرفه ای به طور عام و دانشکده فنی امام محمد باقر(ع) به طور خاص در امور بینالملل وارد شده و تفاهمنامهای با مؤسسه علمی لبنان امضا کرده و منجر به این شده که از ترم بهمن، دانشگاه فنی و حرفه ای ۳۳ دانشجوی لبنانی دارد که سهم استان مازندران ۸ نفر می باشد که در رشته های مختلف تحصیل خواهند کرد. در حوزه رفاهیات و شاخص های مربوط به امور رفاهی، سلف، خوابگاه و فضاهای آموزشی به خصوص در حوزه خواهران، گامهای مؤثری برداشته شده است. در حوزه تربیت بدنی که باعث افزایش روحیه نشاط و بالندگی است آمار خوبی داشتیم و دانشگاه فنی و حرفه ای مازندران به نمایندگی از دانشگاه فنی و حرفه ای کل کشور در مسابقات ورزشی دانشجویان دانشگاه های کل کشور مقام دوم را کسب نمود. در حوزه مربوط به فعالیت های اجتماعی فضای دوستی، همدلی و کمک به هم وجود دارد و دانشجویان در بسیاری از مسئولیتهایی که ما میتوانیم به آنها بسپاریم، ورود میکنند و بازخوردهای بسیار مناسبی را از آنها داشتیم.
وی افزود: در راستای سیاستهای وزارت علوم و توسعه آموزش مهارتی، دانشگاه فنی و حرفه ای این رویکرد را در دستور کار دارد و یکی از افتخارات این دانشگاه، اشتغال به کار دانشجویان در حین تحصیل و هم بعد از تحصیل می باشد. هنوز این فضا وجود دارد که آموزش ها را توسعه بدهیم ودانشجویان پسر و دختر با توانمندی بیشتر وارد جامعه شوند.
دکتر مجتبی زارعی عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و رئیس سازمان بسیج اساتید دانشگاه های کشور در این جلسه اظهار داشت: خدمت استادان محترم و سروران گرامی عرض سلام و ادب دارم و از میزبان جلسه صمیمانه سپاسگزاری می نمایم. همانگونه که استحضار دارید انبیا و رسولان الهی اول مهارت داشتند و بعد رسول شدند. کسی را پیدا نمی کنید الا جناب داوود نبی(ع) که ذات حق جل جلاله بافت زره را به او یاد داد. تمام انبیا و رسولان اول یک شغل داشتند، مهارت داشتند و بعد ارتقا پیدا کردند و رسول شدند. ما، جامعه علمی ما و جامعه فرهنگی ما از مهارت آموزی دور شده ایم و همه می خواهند عائله دولت شوند. در واقع مجرم بزرگ این روزها در روند اشتباه و معضل بزرگ نفت و نفت خواری ماست. باید روزی بشود در کشور هر ایرانی یک مهارت داشته باشد و هر خانه یک کارخانه باشد. چینی ها با روستاهایشان و با صنایع کوچک شان رقیب اقتصادی آمریکا شده اند و این مهمترین مسئله است. ما باید تاب آوری و پایداری روستاها را افزایش دهیم و جمعیت روستاها را حفظ نماییم.
رئیس سازمان بسیج اساتید دانشگاه های کشور با اشاره به مؤلفه های توسعه در استانها بیان داشت: مؤلفه های توسعه در استانها چیزی است و آموزش های فنی و حرفه ای چیزی دیگر. روند آموزش های تخصصی ما در دانشگاه ها و در مراکز حرفهای و مهارتی به سمت محورهای توسعه مانند برنج، در حال تبدیل شدن به خاطره است و فرزندان شالیکاران میل ندارند شغل پدر را ادامه دهند، اما بر مبنای آمار چهار یا پنج سال قبل، ما قریب به ۱۳ هزار تحصیلکرده بیکار در رشته کشاورزی در مازندران داشتیم و پیداست آموزش و مهارت ما با محورهای توسعه ای نسبت ندارد.
وی تأکید نمود: دانشگاه ها باید مأموریت مند باشند. مشکل ما در کشور مهارت است؛ مشکل ما آموزش بی نسبت و ناهمسنخ با محورهای توسعه ای است. اگر روزی بین جنبش استادی و این ساختمان ارتباط برقرار شد استاد سرش بالاست و جنبش استادی باید از سیاست زدگی پایش را بیرون بکشد. دانشگاه فنی و حرفه ای در اولویت ماست؛ دانشگاه فرهنگیان در اولویت ماست. محورهای توسعه ای استخراج شود و بین دانشگاه های استان و دانشگاه فنی و حرفه ای تفاهم نامه همکاری امضا شود. پای استادان را به این دانشگاه باز کنید تا مهارت آموزان استاد آن را ببینند. نباید بگذاریم قطب کشاورزی به انحطاط برسد. جنبش استادی در مازندران کارش این است و البته مطالبه انقلابی و در واقع مراقبت کردن از ارزشهای انقلاب. ما مسئول شعار دادن صرف علیه آمریکا نباید باشیم؛ بزرگترین مرگ بر آمریکا کار است و کار نباید تعطیل شود.