اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی
از دانشکده و آموزشکده های فنی و حرفه ای استان خراسان جنوبی بازدید کردند
به گزارش اداره کل روابط عمومی به نقل از روابط عمومی آموزشکده بیرجند، صبح روز چهارشنبه نوزدهم تیرماه سال جاری، اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به همراه دکتر حسین سیمایی صراف معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دیگر مدیران وزارت خانه های علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان با هدف بازدید از دانشگاه ها و مرکز آموزش عالی سطح خراسان جنوبی به بیرجند سفر کردند.
بنابراین گزارش، در این سفر دکتر صالحی عمران رییس دانشگاه فنی و حرفه ای و دکتر زمانی معاون اداری و مالی و مدیریت منابع، هیأت مذکور را همراهی می کردند.
دکتر حسین سیمایی صراف ، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه جمع بندی اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد پیشرفت و توسعه چشمگیر مراکز آموزش عالی بوده ایم.
وی افزود: دوره جدید، دوره ارتقا کیفیت باید باشد در آموزش عالی به جای تقسیم قدرت به سمت انسجام می رویم به دنبال انحلال نیستیم ، بلکه به دنبال قدرتمند شدن هستیم .
دکتر سیمایی صراف با بیان اینکه طبق قانون برنامه مکلف شده ایم دانشگاه ها را به سمت بین المللی شدن پیش ببریم، ادامه داد: دانشگاه های خراسان جنوبی با همجواری با دو کشور همسایه به سهولت می تواند دانشگاه هایی بین المللی شود.
دکتر صالحی عمران در نشست جمع بندی مسایل آموزش عالی خراسان جنوبی بیان کرد:
ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور نیز در این جلسه اظهار کرد: 2 هزار و 400 نفر در دانشگاه های فنی و حرفه ای استان مشغول تحصیل هستند و امسال 13 رشته کارشناسی ناپیوسته در این استان افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: نیازمند تجهیز و تکمیل کارگاه های آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای هستیم و امسال 300 پروژه عمرانی برای کشور در حال اجرا داریم.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور گفت: امسال تمام سرفصلهای درسی دورههای کاردانی و کارشناسی ناپیوسته تغییر میکنند.
صالحی عمران اظهار کرد: برای سال تحصیلی جاری 130هزار نفر اعلام ظرفیت شده و برای جذب بیشتر دانشجو در دانشگاه های فنی و حرفه ای نیاز به تجهیز دانشگاه ها داریم.
دکتر زاهدی رئیس کمیسیون تحقیقات و آموزش مجلس در این سفر، با بیان این که خراسان جنوبی از استان های خوب کشور به لحاظ دینداری، مذهبی، فرهنگی و تمدنی است، گفت: کمیسیون آموزش مجلس سفرهایی دوره ای به استان ها دارد و مسائل و مشکلات مرتبط با کمیسیون را از نزدیک به صورت میدانی و جلسه ای بررسی و تا حد توان نسبت به رفع مشکلات اقدام می کند.
به گفته وی اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تقسیم و سفر به شهرستان های مختلف تمام مسائل آموزش عالی، فنی حرفه ای و آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی را بررسی خواهند کرد تا در جلسات بعد از سفرها در تهران، مشکلات و موضوعات مطرح شده از وزرا و مسئولان مربوطه پیگیری شود.
لازم به ذکر است در ادامه سفر ، پس از ادای احترام به مقام والای شهدای گمنام، دکتر ابطحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، دکتر اولاد قباد دبیر و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس، دکتر جعفری مدیرکل امور مجلس وزارت علوم، حجت الاسلام دکتر عسگری معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش،دکتر صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای، دکتر الهیار ترکمن معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش، دکتر حسینی از وزارت بهداشت و دکتر پایان از دانشگاه آزاد همراه با حجت الاسلام عبادی نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف از اماکن آموزشی مرکز استان از جمله دانشگاه بیرجند، پیام نور، دانشگاه فنی و حرفه ای، علوم پزشکی، آزاد، صنعتی، پارک علم و فناوری بازدید کردند.
در پایان بازدیدها حجت الاسلام عبادی نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در جمع اصحاب رسانه عنوان کرد: در طی بازدیدها ، مشکلاتی همچون کمبود مکان، اصلاح قوانین و آیین نامه ها و مسائل اداری عنوان شد و امید می رود حضور این افراد منشا خیر و برکت باشد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: جمعیت نخبگان از استان مهاجرت می کنند و سیاست انقباضی که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شکل گرفته با توجه به کم شدن دانشجویان در کل کشور ممکن است درست باشد اما این سیاست انقباضی و محدودکردن رشته ها در خراسان جنوبی درست نیست و آثار مخرب دارد .
وی افزود: اگر قرار است رشتههای دانشگاهی کاهش یابد این کاهش باید از شهرستان های بزرگ کشور مثل تهران و اصفهان باشد اما در خراسان جنوبی باید جمعیت دانشجویی زیاد شود تا امنیت مرز نگه داشته شود و گرنه اگر روستاها تخلیه شود آن وقت باید به جای هر روستا یک پاسگاه ایجاد شود .
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس خواستار رسیدگی به دانشگاهها و افزایش سرانه دانشجویی استان شد .
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: موارد دیده شده در سفر اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات به خراسان جنوبی طی هفته آینده در جلسهای با حضور استاندار، مسئولان استانی ذیربط، وزرا و رؤسای سازمانهای مربوطه پیگیری خواهد شد .