در حال بارگذاری ...
مصاحبه رییس مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه فنی و حرفه ای

در خصوص جایگاه ICT در رونق اقتصادی کشور

 

به گزارش اداره کل روابط عمومی، زهرا بختیاری رییس مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه فنی و حرفه ای  در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی خصوص جایگاه ICT در رونق اقتصادی کشور اظهار داشت: در  تمام کشورها به اهمیت سرمایه گذاری در حوزه ICT تاکید دارند چرا که این حوزه مَی تواند باعث رونق عرصه های دیگر همچون اقتصاد، صنعت و سلامت شود. توسعه اقتصادی یا به شکل توسعه فیزیکی است که بعضاً انرژی پایه گفته می شود و یا توسعه برپایه اطلاعات است که به آن اقتصاد دانش محور

وی افزود: تمام کشورها به اهمیت سرمایه گذاری در حوزه ICT تاکید دارند چرا که این حوزه مَی تواند باعث رونق عرصه های دیگر همچون اقتصاد، صنعت و سلامت شود و توسعه اقتصادی یا به شکل توسعه فیزیکی است که بعضاً انرژی پایه گفته می شود و یا توسعه برپایه اطلاعات است که به آن اقتصاد دانش محور می گویند. همچنین در برخی منابع و گزارش‌ها اقتصاد کشورها به سه بخش منبع پایه، کارایی پایه و دانش پایه تقسیم شده اند. بر این اساس در دنیای کنونی شاهد تغییرات عمیق و اساسی در اقتصاد کشورها هستیم.

بختیاری افزود: اقتصاد کشورهای منبع پایه مانند ایران بیشتر مبتنی بر فروش منابع خام متمرکز است. شاخص گروه دوم بر مزیت کارایی نیروی انسانی قرار دارد مانند کشورهای چین و ویتنام و اقتصادهای دانش پایه کشورهای توسعه یافته هستند که اطلاعات و کاربرد آن نقش موثری در رشد اقتصادی آنها دارا می باشد و تولید و بهره برداری از دانش سهم عمده ای در ایجاد ثروت دارد. به واقع اقتصاد جدید بیانگر وجوه یا بخشهای مختلف یک اقتصاد است که در حال تولید یا بکارگیری ابداعات و فن آوری های جدید به منظور رسیدن به یک رشد با ثبات و بلندمدت است.

رییس مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه با بیان اینکه ارتباط میان توسعه ICT و توسعه اقتصادی کشورها یک رابطه دو سویه است خاطر نشان کرد: توسعه ICT از طرق مختلفی می‌تواند بر عملکرد کلی اقتصاد اثرگذار باشد. اول اینکه، پیشرفت در این بخش می‌تواند موجب افزایش تولید و بهبود بهره‌وری در خود بخش مربوطه شود که مستقیماً عملکرد اقتصادی جامعه را بهبود می‌بخشد. دوم و از همه مهمتر اینکه، کاربرد آن در بخش‌های دیگر و بهبود عملکرد بخش‌های استفاده‌کنننده به طور غیرمستقیم عملکرد اقتصادی جامعه را بهبود می‌بخشد. همچنین از سوی دیگر افزایش درآمد سرانه به عنوان شاخصی از رفاه جامعه موجب افزایش تقاضای خدمات ICT و در نتیجه توسعه بخش می شود.
وی در پایان با تأکید بر اینکه کسب و کار مبتنی بر ICT به آسانی و با هزینه های اندک ایجاد مَی شود و دامنه وسیعی را به خود اختصاص مَی دهد گفت: استفاده از توان استارت آپ ها در جهت بهبود فضای کسب و کار، تعیین کننده وضعیت اقتصادی هر کشوری بشمار مَی رود که هر چه این فضا شفاف تر و رقابتی تر باشد، سریعتر بطرف رونق اقتصادی پیش خواهیم رفت.