در حال بارگذاری ...

پیام رییس دانشگاه فنی و حرفه ای به مناسبت فرا رسیدن روز درختکاری

أَمَّنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَأَنزَلَ لَکُم مِّنَ السَّمَاءِ مَاء فَأَنبَتْنَا بِهِ حَدَائِقَ ذَاتَ بَهْجَةٍ مَّا کَانَ لَکُمْ
أَن تُنبِتُوا شَجَرَهَا أَإِلَهٌ مَّعَ اللَّهِ بَلْ هُمْ قَوْمٌ یَعْدِلُونَ


دین مبین اسلام برای آن‌که اهمیت درختکاری را برای مسلمانان به صورت ملموس‌تری بیان کند، کاشت درخت مفید و مثمر را نوعی صدقه دانسته است. رسول اکرم (ص) فرمود: «هر کسی چیزی بکارد، هیچ انسان و یا مخلوقی از آن نمی‌خورد، مگر این‌که برای کسی که آن‌را کاشته است صدقه ای محسوب گردد». امام حسن (ع) نیز فرمود: «نخل و درخت برای خانوادة کارندة درخت برکت است و بازماندگان پس از آنان هم اگر شکرگزار خداوند باشند از آن برکت بهره مند باشند».
اینجانب 15 اسفند، که در تقویم ایرانیان روز درختکاری نام گرفته است، به فعالان محیط زیست، دانشجویان رشتة کشاورزی، استادان متخصص در این حوزه و همة کسانی که به درخت احترام می گذارند و به درختکاری توجه دارند، تبریک عرض می کنم و امیدوارم اهمیت درخت و آثار آن برای تداوم زندگی بر روی کرة خاکی زمین، بیشتر برای مردم تبیین شود و مقولة درختکاری، راه های حمایت و حفاظت از منابع آبی و جنگلی و... در قالب عزمی ملی و حرکتی جهادی به‌صورت یک فرهنگ والا و ارزشمند درآید.

 

ابراهیم صالحی عمران
رئیس دانشگاه