در حال بارگذاری ...

امضاء دو تفاهم نامه همکاری دانشگاه با شرکت آب و فاضلاب استان همدان و اتاق اصناف روز دوشنبه 6 اسفندماه در سالن همایش های دانشکده شهید مفتح استان همدان برگزار شد


این مراسم با حضور پرشور دانشجویان، اساتید و کارکنان و همچنین مدعوینی از شرکت آب و فاضلاب استان ، هیات رئیسه اتاق اصناف و تنی چند از اعضا هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان برگزار شد.
جلسه با تلاوتی چند از آیات کلام الله مجید آغاز و سرود ملی نواخته شد. سپس مهندس رجبی توکل رئیس دانشکده فنی و حرفه ای شهید جباریان به میهمانان خیر مقدم گفت و نکاتی را در خصوص مهارت آموزی دانشجویان جهت ورود به عرصه کسب و کار مطرح کرد و از دانشجویان خواست که سوالات خود را در خصوص نحوه عضویت و آشنایی با ضوابط و قوانین سازمان نظام مهندسی  با نایب رئیس سازمان نظام مهندسی مطرح نمایند. سپس مهندس میرزایی معاونت برنامه ریزی آبفا استان خلا امروز در صنعت را عدم ارتباط درست بین صنعت و دانشگاه بیان نمودند و خاطر نشان کردند که با این تفاهم نامه بتوانیم طرح های پژوهشی مورد نیاز شرکت آبفا را تعریف و اساتید و دانشجویان در این مهم مشارکت داشته باشند.
در ادامه آقای وحیدی منش نماینده اتاق اصناف همدان با حضور در جایگاه ضمن عرض تبریک به مناسبت روز مهندس به دانشجویان گفت تا جایی که می توانید از حضور در دانشگاه و دوران دانشجویی بهره بگیرید تا بعد از فارغ التحصیلی بتوانید برای کسب درآمد موفق شوید. وی گفت دانشجویان نباید به امید کار اداری و پشت میزنشینی باشند باید تلاش کنند تا بتوانند با کسب مهارت عملی برای آینده خود مفید واقع شوند.
  وی خاطرنشان کرد دستگاه های دولتی دنبال جذب نیروی خلاق هستند و کسانی را جذب می کنند که هم به صورت تئوری و آکادمیک و هم عملی دارای تجربه و علم کافی باشند و خلاقیت و نوآوری داشته باشند. وی گفت دانشجویان فنی با داشتن دروسی که قالبا 70% آنها عملی است نسبت به دانشجویان سایر دانشگاه ها حتی دانشگاه های معتبر که به صورت تئوریک تحصیل می کنند ارجحیت دارند بنابراین دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای باید در این زمینه بیشتر فعالیت کنند. مهندس وحیدی منش خاطر نشان کرد دانشجویان نخبه در شرکت های دانش بنیان مشغول فعالیت هستند و شما دانشجویان از این دانشگاه به عنوان یک مهندس که هم به صورت عملی و هم به صورت تئوری کسب علم و تجربه کرده است به بازار کار وارد شوید.
وی به دانشجویان توصیه کرد که به فکر پشت میزنشینی نباشند چرا که جامعه امروزی ما پذیرای کار بروکراتیک نیست و جامعه امروزی ما نیاز به مهندسینی دارد که به صورت عملی و عملیاتی وارد بازار کسب و کار شوند تا بتوانند باری را از دوش دولت بردارند . وی خاطرنشان کرد که بدنه دولت به دلیل حجم بالای نیروی انسانی بسیار بزرگ شده است و دولت به دنبال کوچک کردن آن است به همین دلیل اگر قرار باشد نیرویی جذب ادارات دولتی شوند نیروهای نخبه و خلاق و نوآور هستند که از سطح علمی بسیار بالایی برخوردار می باشند.
مهندس وحیدی منش گفت جامعه ما نیاز به تکنسینی که حلقه متصل نیروی کار و مهندس است دارد که بحمدا... دانشگاه فنی و حرفه ای این ظرفیت را دارد که مهندسین و تکنسین هایی را پرورش دهد و وارد بازار کار کند که بسیار هم مفید خواهند بود در ادامه گفت دغدغه بسیاری از دانشجویان کار است و یادآور شدند ما در حوزه صنعت آماده هستیم و با انعقاد تفاهم نامه ای که با دانشگاه منعقد خواهیم کرد پذیرای دانشجویان در محیط کسب و کار می باشیم.
  وی گفت دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه فنی و حرفه ای نیازی به کار دولتی ندارند چرا که در صنعت موفقیت های بیشتری خواهند داشت و دولت به آنها نیازمند خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد در کشورهای همسایه و حتی خود ایران به نیروی متخصص و کاردان بسیار نیاز است و شما باید برای کسب تجربه های کافی تلاش کنید چون که صنعت منتظر و نیازمند شما است . در پایان از همه دست اندرکاران برگزاری این همایش تشکر و قدردانی کرد.
 در ادامه دکتر شهاب کظمی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان همدان ضمن عرض خیرمقدم به میهمانان گرامی و دانشجویان و اساتید حاضر در مراسم و عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا سلام علیها از حضور هیات رئیسه اتاق اصناف و همچنین مسئولین شرکت آب و فاضلاب و سازمان نظام مهندسی استان قدردانی کرد.
  دکتر کاظمی گفت ماه اسفند ماه بسیار با برکتی است، در این ماه ولادت چهار معصوم را داریم وی گفت افتخار می کنیم به همه بزرگان خودمان و همه کسانی که برای میهن اسلامی افتخار افریدند و منشا اثرات خیر و برکت های بیشماری خصوصاً در زمینه فرهنگ – ادب – علم – اخلاق و فناوری شدند. ایشان ابراز امیدواری کرد و گفت این فرصتی که خداوند به ما مسئولین اجرایی داده است تا بتوانیم بیش از پیش خدمت کنیم و در جهت اهداف والای جامعه و انقلاب اسلامی قدم برداریم. ایشان گفتند اگر ملتی به گذشته خودش افتخار نکند هویت خود را از دست خواهد داد و دشمن به راحتی به آن نفوذ خواهد کرد بنابراین باید هویت خودمان را حفظ کنیم و به ائمه و پیامبر خودمان به اسلام و بزرگان خود در همه زمینه ها افتخار کنیم. ایشان گفتند یکی از این افتخارات خواجه نصیرالدین طوسی است که در زمان خودش بر مبنای امکانات آن زمان توانسته است در همه زمینه های علوم دینی – در حدیث – در قرآن – در فقه و فلسفه سرآمد باشد و همچنین در هندسه و پزشکی و ریاضیات نیز سرآمد بوده است و این دانشمندان هستند که هویت یک ملتی را می سازند. ایشان گفتند امیدوار هستیم بتوانیم این هویت را که امروز به ما به ارث رسیده است به خوبی به نسل آینده منتقل کنیم. ایشان گفتند برای انتقال این ارث به آینده نیازمند این هستیم که بیش از پیش تلاش کنیم . امروز جامعه ما بیش از هر زمان دیگری نیاز به کار و تلاش دارد که به فرموده حضرت امام (ره) حیات یک ملت مرهون کار کارگر است . دکتر کاظمی گفت در هر کجا که هستیم باید تلاش خود را به نحو احسن انجام بدهیم و پیش ببریم.
همچنین بیان کرد دانشجویان باید به تحصیل در دانشگاه فنی و حرفه ای افتخار کنند چرا که بیش از 70% دروسی که می خوانند به صورت عملی است و نیاز امروز جامعه ما نیز همین است و نیاز به نیروی متخصص فنی دارد .
دکتر کاظمی گفت برای داشتن شغل در گذشته نیازمند داشتن مدرک تحصیلی بودیم ولی امروز اینطور نیست، امروز جامعه نیازمند نیروی کار ماهر و دست به آچار است . دکتر کاظمی گفت این دوران یک دوران طلایی است و شما باید در این دوران سعی کنید که با کسب تجربه و مهارت در همه زمینه ها اعم از اخلاق – مماشات با همکلاسی ها و هم اتاقی های خود در خوابگاه مفید واقع شوید. ایشان گفتند دانشجویان با حضور در کنار هم در کلاس درس و هم در خوابگاه با فرهنگ های مختلف ، رفتارهای مختلف و تربیت های مختلف فرصت آن است که یاد بگیریم چکونه در کنار هم زندگی کنیم و باعث ارتقاء یکدیگر شویم و خوبی همدیگر را ببینیم و بدی های یکدیگر را پوشش بدهیم. در پایان وی از حضور دانشجویان و میهمانان ارجمند حاضر در جلسه تشکر و قدردانی کرد.
در ادامه مهندس نقیبی از مسئولین سازمان نظام مهندسی با حضور در جایگاه ضمن عرض تبریک فرارسیدن روز مهندس و اعیاد پیش رو به بیان چارچوب فعالیت سازمان نظام مهندسی پرداخت و مطالبی را مطرح کرد و گفت قانون نظام مهندسی بسیار جامع و فراتر از سازمان نظام مهندسی است . بسیار قانون جامع و کاملی است و مسائل مختلفی در قانون نظام مهندسی پیش بینی شده است که شامل کنترل ساختمان – مجموعه قوانین و مقررات، آیین نامه ها – استانداردها و تشکل های فنی و مهندسی و صنفی همه زیرمجموعه قانون نظام مهندسی هستند. اهداف و خط مشی قانون حول 10 محور اصلی تعریف شده است که تقویت و توسعه و ارزش های اسلامی در معماری و شهرسازی هدف اولیه است. در ادامه ایشان گفتند قانون ملی ساختمان و شیوه نامه های آن ظرفیت های بالایی دارد و به دانشجویان توصیه کردند همزمان با فراگیری مباحث تئوری و عملی خود به مباحث و شیوه نامه هایی که در کتاب مقررات ملی به آنها اشاره شده است را مورد مطالعه قرار دهند چون فراگیری این دو مقوله در کنار یکدیگر چراغ راهی خواهد شد برای آینده ، مهندس نقیبی در ادامه به نحوه جذب و قوانین جذب مهندسین و چارچوب آن توضیحاتی را ارائه نمودند و گفتند در حال حاضر هفت رشته اصلی شامل معماری – عمران - تاسیسات مکانیکی – تاسیسات برقی – شهرسازی – نقشه برداری و ترافیک در کتاب قانون نظام مهندسی وجود دارد و در این هفت رشته نظام مهندسی نسبت به جذب عضو اقدام می کند و هیچ محدودیتی برای جذب وجود ندارد و دانشجویان برای دریافت پروانه اشتغال باید ابتدا عضو سازمان نظام مهندسی شود که لازمه آن داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاترو نمره قبولی در آزمون ورودی سازمان نظام مهندسی می باشد. پس از ورود به نظام مهندسی لازم است فرد عضو حداقل 3 سال به عنوان کارآموز مشغول به کار شود و پس از گذراندن این دوران موفق به اخذ پروانه اشتغال خواهند شد.
وی گفت در استان همدان در حال حاضر تعداد 8200 نفر عضو سازمان نظام مهندسی می باشند . وی در پایان به سوالات دانشجویان در زمینه جذب و سایر مسائل مربوط به مقررات نظام مهندسی پاسخ داد.
در ادامه دو تفاهم نامه همکاری دانشگاه فنی و حرفه ای با شرکت آب و فاضلاب و اتاق اصناف منعقد شد و طرفین متعهد به اجرایی نمودن تفاهم نامه ها شدند. بندهایی از دو تفاهم نامه همکاری به شرح ذیل می باشد:
1)توسعه آموزش های تخصصی، فنی، مهارتی و حرفه¬ای مورد نیاز طرفین؛
2)انجام فعالیت‌های  پژوهشی مشترک و انجام پروژه‌های تحقیقاتی کاربردی مورد نیاز طرفین؛
3)همکاری در زمینه برگزاری نمایشگاه¬ها، سمینارها، جشنواره¬ها، کنفرانس¬ها و همایش¬های علمی مشترک با رویکرد توانمندسازی اساتید، کارکنان ودانشجویان دانشگاه و کارکنان شرکت ؛
4)تعامل شرکت در زمینه انجام کارآموزی و کارورزی دانشجویان؛
5)استفاده از ظرفیت های طرفین درخصوص انجام فعالیت های مشترک در زمینه ی شکل گیری  ایده های مبتنی بر فناوری و نوآوری و انجام وتجاری سازی طرح ها وایده ها در قالب مرکز نوآوری/ و مرکز رشد دانشگاه
 6)تعامل در زمینه ی استفاده از ظرفیت های آزمایشگاهی، کارگاهی، سایت های کامپیوتری و سایر امکانات طرفین در چارچوب قوانین و مقررات طرفین؛
7)بازدید دانشجویان رشته های تاسیسات، ماشین ابزار، متالورژی، عمران، برق و.... از تاسیسات و زیرساخت¬های شرکت  به منظور آشنایی با صنعت آب کشور .
8)مشارکت طرفین در طراحی و اجرای طرح¬های بدیع که نشان همکاری دانشگاه و صنعت گردد.
9)ایجاد شرایط و امکانات مناسب برای ارتقاء توانمندی¬های انسانی جهت توسعه کسب و کارهای جدید.
10)انجام سایر فعالیت های مشترک در راستای تحقق رسالت اهداف سازمانی مورد توافق طرفین تفاهم نامه؛
11)این تفاهم نامه با هدف همکاری وتسهیل ارتباط میان طرفین در حوزه آموزش وتوانمند سازی نیروی انسانی ماهر   مربوط به اصناف به ویژه در ارتباط با بهبود حلقه های زنجیره فرآیند توسعه اقتصادی (تولید ،توزیع ،مبادله ومصرف ) افزایش توان رقابتی :رفع نقاط ضعف و بهبود محیط کسب وکار ؛ منعقد می شود.
12)اجرای پروژه های تحقیقاتی وکاربردی مورد نیاز طرفین ؛
13)تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه اصناف در قالب دوره های کوتاه مدت مشترک ؛ و نیز رشته های تحصیلی با   اخذ مجوز از مراجع ذیربط از جمله وزارت علوم تحقیقات و فناوری.
14)برگزاری همایش ها ،کارگاه های آموزشی و تبادل تجربه و دوره های آموزشی تخصصی ؛ و یا کارگاه های آموزشی و  پژوهشی مشترک و نیز صدور گواهی پایان دوره بصورت مشترک .
15)راه اندازی ،تکمیل وتجهیز مراکز ،دوره ها وبسته های آموزشی ؛به صورت مشترک ویا مستقل توسط هر یک از طرفین بصورت فیزیکی یا مجازی
16)تدوین وتالیف اسناد ومدارک علمی وتجربی مشترک ؛
17)مطالعه تطبیقی درموضوع آموزش و پژوهش مرتبط با اصناف وتشکلهای صنفی
18)بهره مندی متقابل از امکانات ،توانائی ها ،ظرفیت ها واستعدادها ی هر طرف ،توانمندسازی طرف مقابل ویا هر موضوع دیگری که کتبا مورد توافق قرار گیرد ،منعقد می شود ؛
 19)حمایت از پایان نامه های تحصیلی در قالب ارائه آمار و اطلاعات وحضور محقق در تشکلها یا بنگاه های صنفی