رییس کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد
ضرورت تبیین مزیت های دانشگاه فنی و حرفه ای در جامعه/ امکان توسعه دانشگاه در شهرستان های مختلف وجود دارد
رییس کمیسون عمران مجلس شورای اسلامی معتقد است که هنوز خانواده ها با مزیت های دانشگاه فنی و حرفه ای آشنا نشده اند و باید در این زمینه فرهنگسازی شود.
محمدرضا رضایی کوچی، نماینده مردم جهرم و رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای با بیان این مطلب عنوان کرد: در کشور با چالش و مشکل دستیابی به اشتغال مواجه هستیم. در این زمینه طرح آمایش علمی نداریم و دانشگاه های کشور به صورت سلیقه ای رشته های مختلف را بدون نیازسنجی دایر می کنند.
رضایی کوچی با تاکید بر اینکه جوانان مهمترین سرمایه کشور هستند، عنوان کرد: جوانان ما بدون وجود زمینه کار وارد رشته های دانشگاهی می شوند و یکی از ایرادهای اصلی حوزه آموزشی عدم تطابق رشته های دانشگاهی با نیازهای محیط کسب و کار است.
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی افزود: دانش آموزان فارغ التحصیل از هنرستان های فنی و حرفه ای پس از دریافت مدرک دیپلم حتی بدون ورود به دانشگاه توان کاریابی دارند ولی امکان کاریابی در بسیاری از رشته های تحصیلی حتی با مدرک دکترا وجود ندارد. متاسفانه در دانشگاه ها نگاه تئوری حاکم است و واحدهای عملی کمتر هستند.
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید عطش ورود به دانشگاه در جوانان کاهش یابد، عنوان کرد: در این راستا باید دانشگاه فنی و حرفه ای را توسعه دهیم که این امر به فرهنگسازی نیاز دارد. بسیاری از خانواده های ایرانی با هنرستان و دانشگاه فنی و حرفه ای آشنایی ندارند و این گمان را دارند که اگر دانش آموزی نتوانست وارد مدارس خوب و ممتاز شود به هنرستان می رود، در حالیکه باید برعکس باشد.
وی گفت: باید ارتباط دانشگاه فنی و حرفه ای با اقشار جامعه افزایش یابد و این دانشگاه بتواند مزیت های رشته های فنی و حرفه ای را تبیین کند. اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته جوانان ترجیح می دهند که وارد رشته هایی شوند که امکان گذران زندگی و حرفه آموزی در آنها بیشتر باشد.
رضایی کوچی با تاکید بر ضرورت توسعه مراکز دانشگاه فنی و حرفه ای در شهرستان های مختلف افزود: هنوز نتوانسته ایم ظرفیت های مراکز فنی و حرفه ای را کاملا تبیین کنیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای می تواند در آموزش و اشتغال زایی جوانان و توسعه کشور نقش موثری ایفا کند، افزود: این دانشگاه مکمل هنرستان های فنی و حرفه ای است و با فراهم شدن امکان تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه پس از دیپلم، می تواند در کنار دانشگاه های دیگر زمینه ساز توسعه تولید، اشتغال و پیشرفت باشد.
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت اختتصاص اعتبارهای ویژه به دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: اکنون در حال بررسی بودجه 98 هستیم و به عنوان نماینده مجلس و رییس کمیسیون عمران آمادگی خود را برای حمایت های مالی ویژه از این دانشگاه که مظلوم واقع شده است، اعلام می کنم.