کمبود محسوس بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای
سرپرست اداره کل برنامه و بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای تاکید کرد که بودجه لایحۀ سال آتی این دانشگاه پاسخگوی تامین نیازهای آموزشی و تجهیزاتی نیست.
نرگس قنبری در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای با بیان این مطلب توضیح داد: در دانشگاه فنی و حرفه ای برنامه آموزشی متفاوت از دانشگاه های دیگر است و 70 درصد دروس عملی است. در چنین شرایطی نرخ نیاز به استاد و نیز مواد کارگاهی و آزمایشی و در نتیجه هزینه دانشگاه و مدت ماندگاری دانشجو بالاتر است. دانشجویان این دانشگاه برای گذراندن 18 واحد درسی باید پنج روز در دانشگاه باشند که دو برابر دانشگاه های دیگر است و به امکانات رفاهی بیشتری نیازمند می شوند.
سرپرست اداره کل برنامه و بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: البته از سوی دیگر هزینه آموزش به دلیل به کارگیری نیروهای هیات علمی مربی و استادیار با ساعت موظف بالاتر پایین تر است.
وی بودجه موردنیاز دانشگاه فنی و حرفه ای را 3200 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: اگر دولت در نظر داشته باشدمطابق با نرخ تامین هزینه های سایر دانشگاه های وابسته به وزارت علوم بر اساس الگوی تعیین و توزیع بودجه را از بودجه عمومی دولت برای دانشگاه فنی و حرفه ای تامین کند، در اینصورت اعتبار هزینه های دانشگاه فنی و حرفه ای در سال 1397 باید 2000 میلیارد تومان شود ، در صورتی که این رقم در لایحه پیشنهادی تنها 750 میلیارد تومان می باشد.
قنبری همچنین با بیان اینکه سرانه غذای دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای 740 هزار تومان و برای دانشجویان سایر دانشگاه ها یک میلیون و 300 هزار تومان است، افزود: این درحالی است که دانشجویان این دانشگاه ساعات بیشتری در دانشگاه حضور دارند و به دلیل تعدد مراکز، تعداد قراردادهای خرید غذا بیشتر است، در چنین شرایطی باید سرانه غذایی دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای افزایش یابد و حتی دو برابر سایر دانشگاه ها شود.
وی همچنین به مستعمل بودن اغلب تجهیزات دانشگاه فنی و حرفه ای اشاره کرد و گفت: اعتبار تجهیزاتی موردنیاز دانشگاه 750 میلیارد تومان است درحالی که در لایحۀ سال 98 تنها 270 میلیارد تومان درنظر گرفته شده است.