حضور دانشگاه فنی و حرفه ای در چهاردهمین نشست مدیران بین الملل دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی منتخب کشور
به گزارش اداره کل روابط عمومی، روز دوشنبه 8 مرداد چهاردهمین نشست مدیران بین الملل دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی منتخب کشور به میزبانی دانشگاه امیر کبیر برگزار گردید. این نشست شامل سه رویداد مهم بود:
- - " نشست مشورتی " به ریاست جناب آقای دکتر سالار آملی
در این نشست مشورتی، دکتر سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، دکتر مجتبی صدیقی معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان، دکتر معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر، دکتر علیزاده مدیر کل دانشجویان غیر ایرانی، دکتر کریمی قائم مقام وزیر آموزش و پرورش و دبیر کل کمیسیون ملی آیسیسکو در ایران، و مدیران بین الملل حدود 60 دانشگاه و مراکز آموزشی و پژوهشی منتخب کشور شرکت داشتند. در این نشست دکتر سالار آملی از اعزام ۸۱۱ عضو هیات علمی برای انجام پروژههای تحقیقاتی در سال ۹۶ به خارج از کشور خبر داد که ۵۲ درصد این افراد برای ارائه مقالات در کنفرانس های بین المللی، گذراندن فرصت های مطالعاتی، دوره های آموزش کوتاه مدت و انجام پروژه های مشترک به معتبرین دانشگاههای دنیا اعزام شده اند. کشورهای آلمان، روسیه، ترکیه، ایتالیا، اتریش، و فرانسه شش مقصد اصلی اساتید اعزامی بوده اند.
در ادامه دکتر سالار آملی به ارائه تعریفی از دیپلماسی دیاسپورا اشاره کرد وافزود: دیاسپورا بخشی از یک ملت است که در مکان های مختلف جهان زندگی می کنند و در سال های اخیر به عنوان بازیگران مهم غیردولتی نقش اساسی در عرصه بین الملل در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی و انتقال دانش و فناوری بازی می کنند. چین با ۳۵ میلیون و هند با ۱۶ میلیون نفر بیشترین دیاسپورا و دیاسپوراهای ایرانی جمعیتی حدود ۵ میلیون نفر را تشکیل داده اند، نیمی از این افراد در آمریکا، کانادا و انگلستان زندگی میکنند و به شدت علمی و فرهنگی بوده و حتی نسل سوم آنها نیز به ایران تعلق خاطر دارد و دانشگاه ها باید بانک اطلاعاتی از دیاسپوراهای فارغ التحصیل دانشگاه داشته باشد و از بین این افراد عضو هیات علمی وابسته تعیین کرده و برای آنها در دانشگاه اتاق اختصاص دهند تا به راحتی رفت و برگشت داشته باشند و بتوانند با دانشگاه های داخلی پروژه های پژوهشی و اجرایی، دوره های آموزشی کوتاه مدت و دانشجوی دکتری مشترک تعریف کنند.
جناب آقای دکتر مجتبی صدیقی معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان، نیز به ضرورت جذب دانشجویان خارجی و تبدیل دانشگاه های داخل به مقاصد مهم توریسم تحصیلی اشاره نمودند و همچنین بیان کردند که در پایان سال ۹۷ سهم دانشجویان بین الملل دانشگاه ها باید به یک درصد و در سال ۱۴۰۰ باید به ۱.۸ دهم درصد افزایش یابد، در خال حاضر آکسفورد با 38 درصد دانشجوی خارجی رتبه اول جهان را داراست. جناب آقای دکتر معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر نیز با ارائه آمار و ارقام جهانی اعلام شده در سال 2018 به جایگاه علمی ایران در منطقه و دنیا اشاره و بیان نمودند طی سه سال گذشته ۷۴۵ تفاهم نامه با دانشگاه های خارجی به امضاء رسیده است که در سال ۹۶ حدود ۴۵ درصد آن اجرایی شده است.
- - نشست تخصصی "مدیریت سفرهای علمی" به ریاست جناب آقای طالبی، مدیر بین الملل دانشگاه فنی و حرفه ای
در این نشست تخصصی، جناب آقای طالبی مدیر کل بین الملل دانشگاه فنی و حرفه ای و مشاور دیپلماسی عمومی قائم مقام وزیر در امور بین الملل، مهندس محمد علی سام مشاور نهاد و دبیر هیئت نظارت بر سفرهای خارجی کارکنان دولت ریاست جمهوری، سرکار خانم دکتر مرندی مشاور دیپلماسی علمی قائم مقاو وزیر در امور بین الملل، دکتر پارسی زاده مدیر بین الملل پژوهشگاه زلزله شناسه به عنوان اعضای پانل، به بررسی چالش ها و راهکارها پیرامون کیفی سازی سفرهای علمی در شرایط ویژه اقتصادی امروز پرداختند.
- - نشست تخصصی "مدیریت ارزی همکاری های بین المللی" به ریاست جناب آقای دکتر کوهیان معاون مرکز همکاری های بین المللی
در این رویداد که به ریاست دکتر کوهیان معاون مرکز همکاری های بین الملل وزارت علوم در بعدازظهر دوشنبه برگزار شد دکتر شاه حسینی معاون بین الملل دانشگاه علم و صنعت، دکتر فرحانی مدیر بین الملل سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، آقای دکتر شجاعی مدیر بین الملل دانشگاه تبریز، جناب آقای سیدین رئیس اداره مقررات ارزی بانک مرکزی، و جناب آقای سرمستی رئیس اداره عملیات ارزی بانک مرکزی، به عنوان اعضای پانل، به بررسی راهکارهای مدیریت ارزی همکاری های علمی بین المللی پرداختند. جلسه در ساعت 5 عصر با جمع بندی دکتر سالار آملی از مسائل طرح شده پایان یافت.