در حال بارگذاری ...

تشکیل کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری با حضور دکتر سینایی ، معاون آموزشی دانشگاه در استانداری چهارمحال و بختیاری


کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری با حضور اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ، معاونان وزارت علوم،تحقیقات و فناوری در استانداری چهارمحال و بختیاری برگزار شد.
 در این جلسه که روز سه شنبه مورخ 97/04/26با حضور استاندار تشکیل شد . دکتر عارف، دکتر شریعتی نیاسر ، دکتر حسین سیمایی ، دکتر سینایی ،دکتر شایق ، دکتر اسماعیلی ، دکتر قنبری ، مهندس یزدان مهر ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و روسای دانشگاه های استان حضور داشتند.
اقبال عباسی ، استاندار چهارمحال و بختیاری ، اظهار داشت : پراکندگی سکونت گاه ها از آنجا که دسترسی به مراکز آموزشی را با مشکل مواجه کرده ، از دیگر چالش های فرار روی حوزه علمی آموزشی استان است.

وی ادامه داد: ، ارتباط بین دانشگاه و صنعت ضعیف است و این موضوع توسعه استان را با چالش مواجه کرده است. کم توجهی به رشته های کارآفرینی، تاخیر در فرآیند تبدیل ایده به کالا و تجاری سازی علوم از دیگر مشکلات این حوزه به شمار می رود.
عباسی، تاکید کرد : مشارکت جویی اعضای هیات علمی در فعالیت های فناورانه و تجاری سازی علوم و بهره گیری از توان علمی برای حل بحران ها از قبیل بحران بیکاری و سازگاری با کم آبی از دیگر راهکارهای رفع مشکلات و چالش های این استان است.
دکتر بهروز شایق،ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای استان چهارمحال و بختیاری استان ، اظهار داشت ؛ نسبت شاخص دانشجو به هیات علمی که در حالت استاندارد و مطابق با دستور العملها برابر 1 به 20 می باشد ،اگر فرض بر 1 به 30 نیز در نظر گرفته شود ،  این دانشگاه در استان با کمبود حدود 170 نفر عضو هیات علمی مواجه می باشد که درخواست می گردد اقدامات لازم جهت صدور مجوز جذب هیات علمی معمول گردد . همچنین شاخص دانشجو به کارمند طبق دستورالعمل برابر 1 به 40 می باشد که در این حوزه نیز این دانشگاه دچار کمبود نیروی انسانی می باشد ، خواهشمند است در این زمینه نیز تدابیر لازم معمول گردد.
وی افزود ؛ اگر فرض کنیم که اکنون در پایان برنامه ششم توسعه قرار داریم بر اساس جدول 12 ماده 66 قانون پنج ساله ششم توسعه لازم است سی درصد دانشجویان کل استان در دانشگاه فنی و حرفه ای مشغول به تحصیل باشند . این یعنی 12000 نفر . در حال حاضر حدود 5000 نفر دانشجو شاغل به تحصیل در این دانشگاه وجود دارد بدین ترتیب لازم است فضا و امکانات لازم جهت جذب حدود 7000 دانشجو تامین شود . این ملزومات ممکن است به چند شکل تامین شود : ایجاد مراکز جدید آموزشی در مناطق مناسب استان شامل : لردگان (پسران) و بروجن (دختران) ، بهبود شرایط و فضا در مراکز موجود  و افزایش رشته های مهارتی را الزامی دانست  
 ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای استان درادامه ؛ فراهم نمودن شرایط لازم برای تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی دانشگاه فنی و حرفه ای استان را مطرح کرد و از نمایندگان محترم مجلس و اعضای محترم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خواست تا در تسهیل این امر مهم اقدامی مبذول نمایند.
شایق ؛ با اشاره به ، نرخ بیکاری مردم استان چهارمحال و بختیاری درکشور ، این استان را بیکارترین استان کشور برشمرد و یکی از راه حل های مناسب برای حل این مشکل را ارتقای دانشگاه فنی دانست و گفت؛ دانشگاه فنی وحرفه ای به عنوان تنها دانشگاه نسل سوم در کشور و استان این وظیفه یعنی تولید نیروی انسانی کارآفن را به عهده دارد وتقویت این دانشگاه موجب کاهش نرخ بیکاری در استان می گردد.
دکترشریعتی نیاسر ضمن تاکید بر گسترش و تجهیز دانشگاه هایی چون دانشگاه فنی، که با صنعت ارتباط دارند و طبق آمار دانش آموزان و داوطلبان زیادی برای پذیرش دارند گفت : باید تجهیز و گسترش یابند .
 وی خاطرنشان کرد ؛ باید ملی فکر کنیم و دانشگاه ها را با توجه به شرایط ملی گسترش دهیم.
 رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز تاسف از عدم اصلاح هرم فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور، بیان کرد: متاسفانه به دلایل مختلف مثل کمبود امکانات رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاربردی جایگاه خود را پیدا نکرده‌اند و گرایش‌ها به سمت رشته‌های نظری رفته است. نیاز استان و استان‌های مجاور توجه خاص به رشته‌های کاربردی را می‌طلبد.
گفتنی است در حاشیه این کارگروه ، دکتر سینایی در یک نشست کوتاه کلیه مسائل و مشکلات دانشگاه فنی و حرفه ای استان را با بیانی روشن تشریح کرد و در پایان درخواست های مکتوبی به مسئولین تقدیم نمود.