بازدید رئیس و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و معاونان وزارت علوم ازدانشگاه فنی و حرفه ای استان چهارمحال و بختیاری
دکتر عارف،رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به همراه دکتر شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم،تحقیقات و فناوری ، دکتر حسین سیمایی ،معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم در معیت دکتر سینایی ، معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور از دانشگاه فنی و حرفه ای استان چهارمحال و بختیاری بازدید کردند.
در این بازدید که مسئولین استانی متشکل از استاندار ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، روسای دانشگاه های استانی و جمعی از مقامات بلند پایه حضور داشتند. ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای استان چهارمحال و بختیاری استان ، دکتر بهروز شایق، ضمن عرض خیر مقدم به کلیه حضار ، حضور ارزشمند ایشان را مایه مباهات و خیر و برکت دانست و با دعوت از کلیه حاضرین جهت حضور بر سر آرامگاه مطهر شهید گمنام و ذکر فاتحه ، این بازدید را به میثاقی دو باره ترصیع کرد.
دکتر بهروز شایق بعد از معرفی دانشگاه فنی و حرفه ای استان ،با طرح مسائل و مشکلات آموزشکده ها و ارائه آماری از رشته ها و مقاطع تحصیلی ، تصویر روشنی از اهداف و افق های پیش روی دانشگاه فنی و حرفه ای بیان کرد و با اشاره به اهمیت ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه ، عمده مطالبات دانشگاه را صدور مجوز برای ایجاد رشته تحصیلی جدید با توجه به شرایط بومی و منطقهای، جذب هیئت علمی، تامین نیروی انسانی مورد نیاز، تخصیص بودجه جهت تکمیل پروژههای نیمهکاره و تجهیز مراکز موجود برشمرد.
همچنین دکتر بهروز شایق با بیانی روشن وصریح مطالبات نیروهای قرارداردی را مورد تاکید قرارداد و فراهم نمودن شرایط لازم برای تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی دانشگاه فنی و حرفه ای استان را حق قانونی ایشان عنوان کرد و ایجاد بستر مناسب برای جذب نیرو های هیات علمی و غیر هیات علمی را با توجه به نیاز دانشگاه فنی و حرفه ای استان یاداور شد و مجوز ردیف بودجه ی ملی برای دانشگاه فنی و حرفه ای این استان ، فراهم کردن شرایط مورد نیاز جهت استفاده از بودجه های توازن منطقه ای و استانی ،تسهیل شرایط برای جذب هیات علمی و غیر هیات علمی مورد نیاز دانشگاه فنی و حرفه ای استان ،اضافه کردن ردیف های بودجه شامل:
تامین اعتبار جهت ساخت ساختمان آموزشی و کارگاهی در مرکز پسران شهرکرد ، تخصیص اعتبار لازم جهت ساخت ساختمان خوابگاهی در مرکز دختران شهرکرد ،احداث آموزشکده های فنی پسران لردگان و دختران بروجن ، تامین اعتبار مورد نیاز تعمیر و تجهیز در اجرای پروژه مدیریت سبز در دانشگاه فنی استان را مطرح نمود. وبالا بودن نرخ بیکاری وعدم اشتغال زایی را از موارد اساسی در این استان دانست و توجه به فعال سازی دانشگاه فنی را یکی از بهترین راه های حل این مشکل عنوان کرد.
سینایی همچنین با ارائه آمار جمعیتی در سطح استان و وجود علاقمندان برای ورود به دانشگاه فنی در سایر مناطق استان ، که عمدتا مردمانی زحمتکش هستند وهرچند که از هوش سرشار و علاقه ای بی مانند برخوردارند . به خاطر وجود مسایل مالی و ضعف معیشتی و بعد مسافت نمی توانند از خانواده ی خود دور باشند . شایسته دانست با ایجاد و احداث آموزشکده هایی در شهرستان های : لردگان (پسران) و بروجن (دختران) موافقت و همراهی شود.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بعد از شنیدن مطالب مذکور ضمن تصدیق و ابراز علاقه در جهت حل مشکلات، اظهار داشت : دانشگاه ها باید نقش خود را در جهش علمی کشور و منطقه درک نموده و آن را جامه ی عمل بپوشانند.
دکترعارف ابراز امید واری کرد که در راستای رفع مشکلات همگی باید کوشا باشند و از هر تلاشی کوتاهی نکنند.در ادامه دکترعارف پیرامون ماموریت دانشگاه فنی ، که همان اشتغال زایی و کار آفرینی است اظهار داشت باید در این خصوص فرهنگ سازی صورت پذیرد.
دکتر شریعتی نیاسرضمن تاکید بر توجه به دانشگاه های فنی خاطرنشان کرد: یکی از طرحهای وزارت علوم، طرح آمایش آموزش عالی کشور است که بر این اساس دانشگاهها باید زمینه را فراهم کنند تا دانشجویان با مهارتهای جدیدی وارد بازار کار شوند، زیرا بخشی از عوامل موثر در بیکاری ضعف مهارتی نسل جوان است. توجه به مهارت افزایی جزء سیاستهای آموزش عالی است که فارغالتحصیل نه تنها در رشته خود مهارت لازم را داشته باشد، بلکه از ارتباطات اجتماعی و عمومی مناسب نیز برخوردار باشد.
معاون آموزشی وزارت علوم،تحقیقات و فناوری افزود، یکی از برنامه های اصلی وزارت علوم، توسعه مراکز آموزش عالی و توسعه دانشگاهها در مناطق محروم است و در این راستا باید به سمتی حرکت کنیم که پتانسلها را ارزیابی وبررسی کرده و همافزایی نیزمورد توجه قرار گیرد.
دکترشریعتی نیاسر با اشاره به اینکه مراکز فنی و حرفهای ، دانشگاه های مهارتی در کشور هستند، تصریح کرد: این مراکز باید مورد حمایت قرار گیرند و نمایندگان و مسئولان استان و روسای دانشگاهها همراهی کنند تا اسناد بالادستی به خوبی اجرا شوند.
دکترنوریان ، نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت توجه به رشتههای مهارتی و فنی و حرفهای، گفت: استان سالها است رتبه نخست بیکاری را در کشور دارد اگر مکانیزمی در کمیسیون آموزش باشد تا دانشگاه نیز در توسعه استان درگیر شوند، میتوان از این ظرفیت نیز استفاده کرد.
دکتر سینایی با اشاره به حمایت کلیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی از بیانات دکتر نوریان ، در زمینه توجه و اهمیت دادن به تعالی دانشگاه فنی و حرفه ای و موافقت ایشان ، ابراز خرسندی کرد که بحث ارتقای دانشگاه فنی به صورت گفتمانی درآمده است.و خطاب به مسئولین گفت: باید آیین نامه خاصی برای ارتقای دانشگاه فنی تنظیم گردد که ملازم ماموریت این دانشگاه باشد.
در ادامه مسئولین استانی همچون : جناب آقای استاندار و نماینده محترم مجلس شورای اسلامی نیز با بیان مطالبی در زمینه معضل بیکاری وجود مشکلات اساسی پرداختند و رعایت اصول امنیتی و حفظ و حراست از جان دانشجویان عزیز و ارائه خدمات شایسته به ایشان را مطرح کردند و از مقامات خواستند تا در جهت تخصیص بودجه های درخواستی و ساخت و ساز ساختمان های مورد نیاز ، مساعدت های لازم را در جهت صدور مجوز برای ایجاد رشته تحصیلی جدید با توجه به شرایط بومی و منطقهای، جذب هیئت علمی، تامین نیروی انسانی مورد نیاز، تخصیص بودجه جهت تکمیل پروژههای نیمهکاره و تجهیز مراکز موجود همکاری نمایند.