در حال بارگذاری ...

برگزاری هفتمین همایش نقش دانشمندان ایرانی - اسلامی در پیشبرد علوم تجربی


هفتمین همایش نقش دانشمندان ایرانی - اسلامی در پیشبرد علوم تجربی صبح پنجشنبه سی و یکم خرداد ماه با حضور مهندس گرد رئیس دانشکده فنی شریعتی، مدعوینی از وزارت آموزش و پرورش و برخی از معاونین و مدیران کل دانشگاه فنی و حرفه ای در سالن مفرح دانشکده شریعتی برگزار گردید.
در ابتدا مهندس گرد ضمن خیر مقدم به حضار در این مراسم، برای جوانان جویای علم و دانایی سرزمین ایران آرزوی موفقیت و بازگشت به هویت غایی ارزشمند و پایبندی به ارزشهای ناب اسلامی نمود.
دکتر ناصر زنگنه معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای نیز در ادامه ضمن خیرمقدم به حضار در این همایش، اظهار امیدواری کرد خروجی و ماحصل این همایش بتواند در زمینه ی پیشبرد اهداف بلند مدت و ماموریت های جدید دانشگاه فنی و حرفه ای و زیربنایی نمودن آن در ساختار جامعه و بخش فنی آن کارگشا و مثمر ثمر باشد.
وی در پایان جامعه ما را از لحاظ برخورداری از نیروها و متخصصین علوم تجربی غنی ارزیابی کرد و اعتقاد داشت اگر به همین نسبت بتوانیم در زمینه علم و مهارت با تکیه بر دستاوردهای همایش هایی از این دست، به درجه ای مطلوب برسیم می توانیم افرادی متبحر برای بازار کار و رفع موانع بیکاری جامعه برسیم.
پس از بیانات دکتر زنگنه، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای، و مهندس مرضیه گرد، رئیس دانشکده، دکتر عبدالحسن بصیره (دبیر کمیته علمی همایش) به عنوان رئیس جلسه بخش اول هفتمین همایش نقش دانشمندان ایرانی – اسلامی در پیشبرد علوم تجربی در ابتدای سخنان خود ضمن اشاره ی مختصری به تاریخچه ی این همایش و توضیحاتی در خصوص تاریخ علم، اظهار داشت:"نگاه به گذشته ی علم باید نقادانه باشد چرا که بسیاری از دانشمندان ناشناخته ای داریم و یا دانشمندان پرآوازه ای داریم که چند بعدی بوده ولی متاسفانه همه ی ابعاد آنان برای ما شناخته شده نیست و ما باید به سراغ این اندیشمندان که فرهنگ و علم زیرخاکی ما هستند برویم ، ابعاد ناشناخته ی آنان را بررسی کنیم و ارائه نماییم.
وی خطاب به مسئولین آموزش و پرورش و سازمان برنامه ریزی، عنوان داشت:" هزینه و زحمات زیادی برای برگزاری این همایش ها صرف می گردد تا زمینه ای فراهم گردد و مقالاتی توسط متخصصین ارائه گردد، پس حتما این مقالات را خوانده و بررسی و استفاده نمایید.
در ادامه دکتر یونس کرامتی با عنوان "فارسی نگاری در گوهر شناسی دوره اسلامی" و دکتر عبدالرسول عمادی "معاون وزیر و رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی" با عنوان"طبیعیات ابوالبوکات بغدادی" به ارائه مقاله پرداختند.
در بخش دوم هفتمین همایش نقش دانشمندان ایرانی – اسلامی در پیشبرد علوم تجربی، ابتدا دکتر امیر اکباتانی (عضو کمیته همایش) پیرامون اهداف و دورنمای همایش سخنانی را ایراد و سپس بیانیه ی این همایش را قرائت کرد.
در ادامه دکتر سید عطاءاله سینایی، معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای، در خصوص "کاربرد روش های علمی در آثار ابوریحان بیرونی، به ارائه ی مقاله پرداخت و سپس دکتر معراج رجایی، مدیر کل پژوهش دانشگاه فنی و حرفه ای، با موضوع"منطق ارسطویی و منطق سینایی(ابن سینا) و ریشه های آن در منطق فازی، سخنرانی و مقاله ارائه کرد.
همچنین دکتر زویا صنعتی، سخنانی پیرامون موضوع"طب سنتی و درمان با گیاهان دارویی در ایران از دیر باز تا زمان حاضر" بیان کرد.
در بخش سوم همایش که بخش پایانی این مراسم بود، نیز به ارائه مقاله با موضوعات زیر پرداخته شد.
دکتر حنیف قلندری با موضوع" عبدالجبار خرقی، پایه گذار سنت هیأت نگاری"
دکتر سلیمان رسولی با موضوع "تلمبه آبی الجزری و استفاده از آن در آموزش علوم با رویکرد کاوشگری"
دکتر اسفندیار معتمدی با موضوع "تاریخچه دانشگاه فنی و حرفه ای از دارالفنون به بعد"
آقای علی صفاری با موضوع "ناوبری و قبله یابی نجومی در دوره اسلامی"
آقای غلامحسین رستگار نسب با موضوع"گذر سیاره زهره و گزارش بررسی اختلالات گرانشی بر سیاره زهره از طریق رصد تجربی گذر زهره در کشور اندونزی"
 بصیره دبیر این همایش درباره اهداف و پیشینه این مراسم اظهار کرد: اولین همایش را در سال 90 و به همت اتحادیه انجمن علمی آموزشی معلمان فیزیک برای بازتاب تاریخ علمی در کتاب و کلاس درس برگزار کردیم، در این همایش یک روزه نقش دانشمندان ایرانی اسلامی در پیشبرد علوم تجربی مورد توجه قرار می‌گیرد دانشمندانی که کارهای بدیع علمی داشته‌اند .
وی با اشاره به تداوم این همایش طی 6 سال گذشته در استان‌های مختلف کشور گفت: امسال این همایش به همت دانشگاه فنی و حرفه‌ای برگزار می‌شود و هدف از برگزاری چنین برنامه‌ای دور کردن جوانان از خود باختگی علم غرب است .
دبیر همایش اظهار کرد: در این برنامه سعی می‌کنیم تا با طرح پیشرفت‌های انجام شده توسط دانشمندان ایرانی اسلامی روال دستیابی به علوم را به جوانان نشان دهیم چرا که علم قومیت و ملیت نمی‌شناسد .
بصیره با بیان اینکه در این همایش روند پیشبرد علوم تجربی به خوبی نشان داده می‌شود، گفت: باید برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای باشد که در نظام آموزشی، معلمان به سمت آموزش علوم تجربه به گونه‌ای فعال حرکت کنند و به روحیه پرسشگری خود، دانش‌آموزان را به سمت یادگیری هرچه بیشتر هدایت کنند.