در حال بارگذاری ...

مصاحبه اختصاصی روابط عمومی دانشگاه
با دکتر نبی پور رییس گروه شاهد و ایثارگر دانشگاه فنی و حرفه ای

در صدد هستیم با پیگیری مسوولین دانشگاه بالاخص با تأکیدات رییس محترم دانشگاه فنی و حرفه ای که خود از رزمندگان و جهادگران هشت سال دفاع مقدس است با دریافت مجوز از هیأت امنای دانشگاه گروه شاهد و ایثارگران را به اداره کل شاهد و ایثارگر ارتقا دهیم.


با سلام و احترام خواهشمند است ضمن معرفی خود برنامه ها و رویکردهای دانشگاه فنی و حرفه ای در خصوص امر تکریم از خانواده های مکرم شهدا و ایثارگران این دانشگاه را بیان کنید.
سرپرست گروه شاهد و ایثارگر دانشگاه فنی و حرفه ای در ابتدای این مصاحبه بیان داشت: بنده رویا نبی پور فرزند شهید احمد نبی پور از شهدای سرافراز جنگ تحمیلی با 17 سال سابقه کاری و مدرک تحصیلی دکتری پزشکی به عنوان مدرس و پزشک معتمد در دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی تهران فعالیت و همکاری داشتم که از مورخ 97/02/01 توفیق خدمتگذاری به خانواده های محترم ایثارگران در مسوولیت جدید در سازمان مرکزی دانشگاه فنی و حرفه ای را پیدا کردم.
وی افزود: اگر بخواهم تاریخچه ای از تشکیل این گروه که زیر مجموعه حوزه ریاست دانشگاه در سال های اخیر به فعالیت مشغول بوده است بیان کنم؛ از سال 1390 بعد از انتزاع آموزشکده های فنی و حرفه ای از وزارت آموزش و پرورش و  شکل گیری دانشگاه فنی و حرفه ای زیر مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، امور ایثارگران دانشگاه در غالب گروه شاهد و ایثارگر فعالیت داشته که جا دارد بنده به نوبه خود از همکاران پرتلاش این حوزه در سالیان گذشته از جمله خانم ها آمال عالی پور و پروانه عکاسی نریمانی و آقای علیرضا حسینی تقدیر و تشکر کنم.
نبی پور عنوان کرد: در صدد هستیم با پیگیری مسوولین دانشگاه بالاخص با تأکیدات رییس محترم دانشگاه فنی و حرفه ای که خود از رزمندگان و جهادگران هشت سال دفاع مقدس است با دریافت مجوز از هیأت امنای دانشگاه گروه شاهد و ایثارگران را  به اداره کل شاهد و ایثارگر ارتقا دهیم.
سرپرست گروه شاهد و ایثارگر دانشگاه فنی و حرفه ای وجود ایثارگران و خانواده معظم شهدا در دانشگاه‌ها را یک برکت توصیف کرد و گفت: این گروه حیطه فعالیت اش فقط در راستای رسیدگی به مسائل دانشجویان و کارکنان نیست. یکی از وظایف مهم این است که فرهنگ دفاع مقدس را در دانشگاه زنده نگه دارد. مسئله شاهد و ایثارگر مسئله همه دانشگاه است، همه ما در هر بخشی وظیفه داریم در این حوزه کمک کنیم و الحمدالله در دانشگاه فنی و حرفه ای این اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد:یکی از وظایف مهم این حوزه رسیدگی به وضعیت آموزشی، ارتقاء، رشد فرهنگی، رفاهی و معیشتی دانشجویان معزز شاهد و ایثارگر در دانشگاه است.
در ادامه دکتر نبی پور به مرور اجمالی سیاست‌ها و سرفصل‌های کلیدی برنامه خود برای ارتقای جایگاه و چشم‌انداز خدمت رسانی به خانواده معظم شاهد و ایثارگر اعم از دانشجویان، اعضای هیأت علمی، استادان وکارکنان و گسترش و تعمیق فرهنگ ایثار و شهادت در قالب برنامه ای مدون پرداخت و  تعدادی از  مصوبات قانونی که در سال های اخیر عملیاتی و اجرا شده اشاره کرد که به اختصار در ذیل قابل مشاهده است:
-    از حدود 660 نفر جامعه ایثارگران شاغل در دانشگاه فنی و حرفه ای شامل جانبازان، آزادگان، فرزندان شهدا و رزمندگان با شش ماه و بیشتر سابقه حضور در جبهه 207 نفر از این عزیزان در مشاغل مدیریتی شامل رییس آموزشکده، معاون آموزشکده، رییس اداره یا گروه، مدیرکل یا معاون مدیرکل سازمان مرکزی دانشگاه فنی و حرفه ای اشتغال به کار دارند.
-    جانبازان، آزادگان، فرزندان شهدا و رزمندگان که قبلاً بر اساس ضوابط و مقررات مربوطه(قانون نظام هماهنگ، قانون مدیریت خدمات کشوری) از گروه تشویقی بهره مند شده بودند، از تاریخ اجرای آئین نامه استخدامی اعضای غیر هیأت علمی عیناً از پایه تشویقی به تعداد گروه های تشویقی برخوردار و علاوه بر آن باستناد تبصره 3 ماده 21 آیین نامه استخدامی اعضای غیر هیأت علمی از پایه تشویقی مجدد با توجه به درصد جانبازی، مدت اسارت یا مدت زمان حضور داوطلبانه در جبهه برخوردار شده اند.
-    باستناد تبصره 4 آیین نامه استخدامی اعضای غیر هیأت علمی، جانبازان، آزادگان و فرزندان شهدا از مزایای یک مقطع تحصیلی بالاتر همانند سایر دستگاه های اجرایی و دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور بهره مند می گردند.
-    باستناد ماده 51 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، بند پ ماده 88 قانون برنامه ششم توسعه به شهدا و جانبازان 25 درصد و بالاتر و آزادگان شاغل و فرزندان شهدا و همسران شهدا مبلغی معادل 25 درصد حداقل حقوق کارکنان دولت را که هر ساله از سوی هیأت وزیران تعیین می گردد با عنوان فوق العاده ایثارگری ماهانه پرداخت می گردد.
-    معافیت مالیاتی برای رزمندگان با 12 ماه و بالاتر حضور در جبهه
-    معافیت از پرداخت کسور بازنشستگی برای رزمندگان با سابقه حضور در جبهه به میزان 24 ماه بیشتر
-    احتساب مدت خدمت داوطلبانه جانبازان، رزمندگان، آزادگان و شهدا در جبهه قبل از استخدام و اشتغال در صورت تمایل به عنوان سنوات قابل قبول از لحاظ بیمه و بازنشستگی
-    اجرایی شدن پرداخت کمک هزینه ازدواج خانواده شاهد، آزادگان، جانبازان و فرزندان آنان برای یک نوبت هدیه ازدواج موضوع قانون پرداخت پاداش پایان خدمت و بخشی از هزینه های ضروری به کارکنان دولت مصوب سال 75 و اصلاحیه های بعدی آن به میزان دو برابر تعیین شده از سوی هیأت محترم وزیران با توجه به نامه شماره27102/15 مرکز هیأت های امناء و هیأت های ممیزه.
-    احتساب 4/3 مدت خدمت نظام وظیفه اعضای شاغل به عنوان سابقه داوطلبانه در جبهه با توجه به نامه شماره 27102/15 مورخ 16/2/1397 مرکز هیأت های امنا و هیأت های ممیزه.
-    باستناد ماده 21 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، 25% از نیازهای استخدامی و تأمین نیروی انسانی مورد نیاز دستگاه های اجرایی موضوع ماده 2 قانون مذکور که وفق ضوابط و مجوزهای مربوطه و جایگزینی نیروهای خروجی اخذ می نمایند به خانواده های شاهد، جانبازان و آزادگان، همسر و فرزندان شهدا و جانبازان بیست و پنج درصد و بالاتر، فرزندان و همسران آزادگان یکسال اسارت و بالای یکسال اسارت، اسرا و خواهر و برادر شهید اختصاص می یابد و 5% سهمیه استخدامی را نیز به رزمندگان با سابقه حداقل شش ماه حضور داوطلبانه از جبهه ها و همسر و فرزندان آنان و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد جانبازی و آزادگان کمتر از یکسال اسارت اختصاص می یابد. لذا چنانچه دانشگاه موفق به اخذ ردیف استخدامی از وزارت متبوع و سازمان اداری و استخدامی گردد با رعایت تبصره 3 ماده 21 قانون مذکور؛ دانشگاه موظف است نسبت به تخصیص سهمیه فوق الذکر به جامعه ایثارگران اقدام نمایند.
-    از ابتدای برنامه پنجم توسعه، باستناد ماده 20 قانون مذکور و ماده 1 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، دانشگاه ها، مراکز و موسسات آموزش عالی و ... بدون الزام به رعایت قوانین و مقررات عمومی حاکم بر دستگاه های دولتی بویژه قانون محاسبات عمومی کشور، قانون مدیریت خدمات کشوری و ... و فقط در چارچوب مصوبات و آیین نامه های مالی، معاملاتی، اداری و استخدامی و تشکیلاتی مصوب هیأت امنا که به تأیید وزیران علوم و بهداشت می دهد، عمل می نمایند. لذا با توجه به اینکه از تاریخ 1/1/1390 کلیه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که مجوز از شورای گسترش آموزش عالی دارند از شمول قانون مدیریت خدمات کشوری خارج شده اند و در آیین نامه استخدامی اعضای هیأت علمی و غیر هیأت علمی امتیازات اداری و استخدامی برای ایثارگران پیش بینی شده است هرگونه اعطای امتیازات دیگر خارج از چارچوب تعریف شده در آیین نامه استخدامی اعضای غیر هیأت علمی و هیأت علمی منوط به تصویب در هیأت امناء دانشگاه می باشد، لذا برقراری فوق العاده ایثارگری علاوه بر ماده 51 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و تبصره 3 و 4 ماده 21 آیین نامه استخدامی اعضای غیر هیأت علمی (پایه های تشویقی) و ماده 52 آیین نامه استخدامی اعضای هیأت علمی (پایه های تشویقی) پس از تصویب هیأت امنای دانشگاه قابل اجرا می باشد.