در حال بارگذاری ...

برگزاری جلسه کارگروه «برنامه ریزی آموزش مهارت و توسعه کارآفرینی و اشتغال»


به گزارش روابط عمومی پسران امیرکبیر: اولین جلسه کارگروه برنامه ریزی آموزش مهارت و توسعه کارآفرینی و اشتغال با حضور معاون پژوهشی دکتر زنگنه و همچنین معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری استان مرکزی، دانشگاه ها، شرکت های صنعتی، فعالان بخش صنعت و ...در آموزشکده فنی و حرفه ای امیرکبیر برگزار گردید.  
دکتر سیدعلیرضا مصطفوی رئیس آموزشکده فنی و حرفه ای امیرکبیر در این مراسم بیان داشت: بررسی وضعیت کسب و کار در استان لازمه توسعه رشته های جدید و تقویت رشته های موجود و گاها حذف رشته هایی است که فضای اشتغال آنها اشباع شده است. لذا در کارگروه برنامه ریزی آموزش مهارت و توسعه کارآفرینی و اشتغال به دنبال بررسی زمینه های مهارتی مورد نیاز بخش صنعت، کشاورزی و خدمات در استان هستیم تا نیروی آموزش دیده در دانشگاه فنی و حرفه ای بدون هیچ هزینه دیگری در واحد های اقتصادی مستقیما مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه افزود: تربیت نیروی مستقیم واحدهای صنعتی که تا سه سال آینده به بهره برداری کامل می رسد در دستور کار این کارگروه قرار دارد و دوره های تکمیلی دیگری خارج از چارت آموزشی نیز در یک برنامه مدون با همکاری خود واحد های آموزشی داده شود.
در ادامه دکتر زنگنه عنوان کرد:  دانشگاه فنی و حرفه‌ای در کشور قدمتی ٥٣ ساله دارد و الگوی تاسیس آن از دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آلمان گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه مجموعه فنی و حرفه‌ای در ابتدای راه، فعالیت خود را زیرمجموعه دانشگاه پلی‌تکنیک تهران آغاز کرد، گفت: تربیت نیروی انسانی محور شروع کار این دانشگاه بود که با گذر زمان مسیر تغییر کرد و انستیتو به مراکز علمی تبدیل شد، به شکلی که در سال ١٣٩٠ با ایجاد ١٧٣ دانشکده و آموزشکده شاکله‌ای دانشگاهی به خود گرفت.
زنگنه تصریح کرد: این دانشگاه به لحاظ قدمت عمری ٧ ساله دارد، اما از نظر ظرفیت و بتانسیل کاری بسیار غنی است به نحوی که امروز دارای ٢٢٠ هزار دانشجو و ٢٢ هزار استاد و مدرس است و این امر نشان ظرفیت بالای این دانشگاه است.
وی با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای دانشکاه نسل سومی است، افزود: تربیت نیروی کار دارای مهارت، کارآفرینی، فن‌آفرینی و اشتغال، ماموریت این دانشگاه است و اگر دانشگاهی بتواند مشکل اشتغال که بزرگترین معضل کشور و البته دمعاون فناوری و پژوهش دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور اظهار کرد: اکثر خروجی و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها پس از اتمام تحصیلات خود سودای خروج از کشور را دارند و در واقع محصول و ثمره دانشگاه‌ها به بازار کار داخلی نمی‌رسد و باید برای رفع معضل بیکاری به پتانسیل دانشگاه‌ها احترام گذاشت.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت بومی استانی گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای باید متناسب با ظرفیت استان‌ها توسعه یابد البته برای ایجاد زیرساخت‌ها توان لازم وجود ندارد و برای تحقق این امر حمایت مجموعه استان و صاحبان صنایع ضروری است و برای توسعه دانشگاه‌ها در استان‌ها کمک لازم اعمال خواهد شد.
زنگنه با اشاره بر لزوم اعلام نیازهای صاحبان صنایع و رشته‌های مورد نیاز عنوان کرد: امروز دانشگاه فنی و حرفه‌ای دارای ١٥٠ رشته متشکل از ٩٤ رشته کاردانی و ٥٦ رشته کارشناسی است که بیش از ٧٠ درصد فارغ‌التحصیلان آن جذب بازار کار شده‌اند و در برخی رشته‌ها همچون رشته کاشی و سرامیک یزد یا دریانوردی در استان‌های شمالی و جنوبی دانشجویان به صورت ١٠٠ درصدی وارد بازار کار شده‌اند.