در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه؛
تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه فنی حرفهای و اتاق بازرگانی ایران منعقدشد
ظهر امروز؛ تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه فنی و حرفهای و اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ایران منعقد شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی، ظهر امروز 30 اردیبهشت ماه تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه فنی و حرفه ای و مجمع تشکل های دانش بنیان اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران منعقد شد.
بنابراین گزارش در مراسم امضای این تفاهم نامه؛ دکتر ابراهیم صالحیعمران ، رییس دانشگاه فنی حرفه ای گفت: اگر نگاهی به تاریخچه شکلگیری آموزش عالی در کشور داشته باشیم، باید گفت: این مراکز در دورهای با هدف حل معضلات اقتصادی و ارتقای جایگاه فرهنگی و اجتماعی در کشور گسترش بی رویه پیدا کردند و امروزه به جایگاهی رسیدهایم که این مراکز برخلاف تصور نتوانستهاند این معضلات را حل کنند. دانشگاه فنیوحرفهای به عنوان بزرگترین دانشگاه در بخش دولتی که سابقه ۵۰ ساله در کشور دارد، تا سال ۹۰ به وزارت آموزش و پرورش وابسته بود که از سال ۹۰ با مصوبه مجلس شورای اسلامی به وزارت علوم منتقل شده است و در حال حاضر ۱۷۳ دانشکده و آموزشکده، 1۳۰۰ آزمایشگاه و کارگاه و بیش از ۲۰۰ هزار جمعیت دانشجویی دارد.
وی افزود: کشورهای دنیا در سال ۱۹۷۰ متوجه این موضوع شدند که گسترش کمی آموزشی عالی نمیتواند موجب رشد و توسعه اقتصادی در کشور شود و کشور ما نیز بعد از ۵۰ سال تاخیر و با در اختیار داشتن بیش از ۴.۵ میلیون جمعیت دانشجویی متوجه این موضوع است که رشد آموزش عالی متوازن رشد کشور نیست و باید اقتصاد آموزش در سیاستگذاریهای آموزش عالی به عنوان یک اصل مورد توجه قرار بگیرد.
رییس دانشگاه فنی حرفه ای تاکیدکرد: سرمایهگذاری در آموزشهای مهارتی که موجب خواهد شد افراد مستقیما به بازار کار سوق پیدا کنند، یکی از راهکارهای توجه به اصل اقتصاد و آموزش به شمار میرود و اتاق بازرگانی ایران میتواند در این زمینه بسیار کمککننده باشد.توسعه اقتصادی کشور نیازمند شکلگیری ارتباط منسجم بین دانشگاه و صنعت است و دانشگاههای ما نمیتوانند با دیوار کشیدن به دور خود بدون توجه به نقش سلایق، تصمیمگیریهای موفق داشته باشند، چرا که رابطه تنگاتنگی بین آموزش، تولید، بازاریابی و فروش وجود دارد و دانشگاه فنیوحرفهای این آمادگی را دارد که ارتباط با اتاق بازرگانی را به طور تنگاتنگ برقرار کند.
وی درادامه بیان داشت: ما طراح سیستم نو در آموزش عالی هستیم و سرفصلهای آموزشی ثابت و ۵۰ سال پیش نمیتوانند کمکی به حل مشکلات فعلی جامعه کنند. امیدوار هستیم با امضای تفاهمنامهای که امروز با اتاق بازرگانی ایرانی صورت گرفت، بتوانیم نیروهای متخصص مورد نیاز بازار را تربیت کنیم.
در ادامه ،رضا زنگنهمطلق معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گفت: متاسفانه امروزه حلقه مفقوده بین فارغالتحصیلان آموزش عالی وبازارکار وجود دارد که بر اساس آن دانش آموختگان تخصص مورد نیاز بازار کار را ندارند، در نتیجه نمیتوانند نیاز بنگاههای اقتصادی را تامین کنند، اما دانشگاه فنیوحرفهای به عنوان یک دانشگاه مهارتمحور توانسته در حوزه اشتغال مورد نیاز بازار کار موفق باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از مهمترین مزیتهای رقابتی دانشگاههای فنیوحرفهای با سایر دانشگاهها این است که با تربیت تکنسین و نیروی مهارتآموز توانسته نیاز بازار را شناسایی و نقش مهمی در اشتغال دانش آموختگان ایفا کند و دانشگاههای دیگر نیز باید بتوانند زمینههای لازم را برای شکلگیری یک ارتباط تنگاتنگ موثر با صنعت فراهم کنند. دانشگاهها برای برقراری ارتباط موثر تنگاتنگ با صنعت دو راه بیشتر ندارند؛ اول اینکه بخواهند مطالعه و برنامهریزیهای مجدد در حوزه آموزش داشته باشند و دوم الگوهای موفق دانشگاههای دنیا را بررسی کنند و در نهایت در عمل به کار ببرند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه دانشگاه فنیوحرفهای از 50 سال پیش فعالیت آموزشی خود را آغاز کرده و توانسته است از همان ابتدا الگوی دانشگاههای آلمان و اتریش را سرلوحه خود قرار دهد و امروزه نیز با توجه به سیاستهای کلان کشور در راستای ماموریت اصلی خود یعنی تربیت این نیروهای مهارتمحور تلاش میکند نظام آموزشی سه کشور آلمان، اتریش و سوئیس به گونهای است که دانشگاههای خود را در راستای مهارتآموزی و تربیت نیروهای متخصص و مورد نیاز بازار شکل دادهاند، به طوری که کشور آلمان 430 دانشگاه دارد که 269 دانشگاه آن مشابه دانشگاه فنی وحرفهای است. این در حالی است که درکشور ما دانشگاههای آکادمیک بسیار بیشتر از دانشگاههای مهارتی است.
معاون پژوهشی دانشگاه فنیوحرفهای ادامه داد: در دانشگاههای آلمان دورههای فنیوحرفهای در طول 3.5 سال تدریس میشوند که دانشجویان دو روز در هفته در آموزشکدههای فنیوحرفهای آموزش میبینند و سه روز نیز در بنگاههای اقتصادی حضور پیدا میکنند. امیدواریم در ایران نیز با کمک اتاق بازرگانی که به بنگاههای خصوصی نظارت دارد، ارتباط دانشگاه با صنایع نیز تقویت شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: 495 میلیارد تومان برای تجهیز و بازسازی آزمایشگاهای فنیوحرفهای نیاز داریم،که امیدواریم با تامین این اعتبار بیشتر در پیشبرد ماموریت خود یعنی تربیت نیروهای متخصص و مهارتمحور گام برداریم.