در حال بارگذاری ...

اولین رویداد استارتاپی فنی با تاکید بر حوزه های صنعت وکشاورزی در 3 روز آخر هفته (19 تا 21 اردیبهشت) از سوی مراکز تابعه دانشگاه فنی وحرفه ای نیشابور در محل سالن ورزشی آموزشکده کشاورزی نیشابور برگزار گردید.


در این اردوی سه روزه 120 نفر از جوانان خلاق نیشابوری گرد هم آمدند و به ایده پردازی پرداختند و از بین 69 ایده مطرح شده ، 12 تیم شکل گرفت  و در طی 54 ساعت ، تبدیل ایده به نوآوری با راهنمایی مربیان (منتورها) صورت گرفت .
دراین فرآیند ، ایده های هر تیم توسط اعضای گروه با مشتریان هدف در میان گذاشته شد و با بازخورد های مشتریان بهبود و یا تغییر یافت (فرآیند تایید مشتری یا چرخش ایده) .
سپس تیم ها با کاری بی وقفه به طراحی یک محصول حداقلی پرداختند که کارکرد محصول نهایی را نشان می داد .
تمام این مراحل زیر نظر مربیان فنی و طراحان کسب و کار صورت گرفت و در نهایت در «بوم مدل کسب و کار » مستند سازی شد . در پایان هر تیم 5 دقیقه فرصت ارائه استارتاپ خود را داشت و به مدت 3 دقیقه به سوالات هیات داوران پاسخ دادند . پس از آن هیات داوران وارد شور شد و با پارامتر های خود به ارزشیابی هر کدام از کسب و کارها پرداخت و نهایتا 3 تیم برتر را به قرار زیر حائز برترین ها دانست :
تیم اول - دکتر درخت :
یک اپلیکیشن مورد استفاده کشاورزان است که کشاورز قبل از کشت یک محصول ، فرم مربوطه را که  داخل اپلیکیشن طراحی شده است تکمیل می نماید و اپلیکیشن به صورت خودکار تمام اطلاعات مورد نیاز کشاورز از قبیل بهترین زمان کشت با توجه به آب و هوای منطقه مور نظر ، زمان آبیاری ، کود دهی و سایر مراقبت های مورد نیاز آن گیاه خاص را در زمان های لازم در اختیار کشاورز قرار می دهد و حتی چنانچه این مزرعه با آفت یا بیماری خاصی مواجه شود با ارسال نمونه عکس های آن آفت یا بیماری از توصیه های آنلاین کارشناسان دکتر درخت بهره مند می شوند.
تیم دوم – قطره :
این اپلیکیشن با اندازه گیری میزان رطوبت خاک مزرعه، بهترین زمان مورد نیاز برای آبیاری مزرعه را مشخص و اعلام می کند ، همچنین زمانی که رطوبت مزرعه به حد ظرفیت زراعی رسید  با استفاده از  یک سنسور هوشمند که اطلاعات خود را از طریق اپ و گوشی تلفن همراه به کاربر ارسال می کند جریان ورودی آب به مزرعه را قطع می کند.
تیم سوم – ناظر جیبی:
با ساخت ابزاری که به پریز برق خانگی وصل می شود قادر خواهد بود موقعیت سه سیم فاز ، نول ، ارت را در شبکه سیم کشی ساختمان مشخص نماید و در صورتی که در هنگام  سیم کشی ساختمان ، جای سیم ها عوض شده باشد و یا اشتباهی صورت گرفته باشد با اعلام خطا از احتمال بروز برق گرفتگی جلوگیری می کند.
ضمنا در طی این رویداد استارتاپی برای شرکت کنندگان شش کارگاه آموزشی ویژه ارائه شد که هر کدام در ارائه ایده های کسب و کار آنان بسیار موثر بود این شش کارگاه به قرار زیر است :
1-    کارگاه خلاقیت و ایده شو
2-    کارگاه تیم سازی و نقش آن در موفقیت یاشکست استارتاپ
3-    کارگاه بوم و مدل کسب و کار (طراحی بوم کسب و کار)
4-     MVP (کمینه محصول پذیرفتنی)
5-     کارگاه حسابداری و محاسبات مالی
6-     کارگاه ارائه یا پرزنت