به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای
نخستین همایش کشوری کانون های دانشجویی همیاران سلامت برگزار شد
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای: رویکرد و هدف اصلی کانون های دانشجویی همیاران سلامت دانشگاه فنی و حرفه ای؛ اجتماعی شدن امر پیشگیری با هدف تقویت روحیه نوع دوستی در بین دانشجویان، جذب دانشجویان علاقه مند و سازمان دهی و آموزش این عزیزان است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی، به همت مرکز مشاوره و سلامت دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای نخستین همایش کشوری کانون های دانشجویی همیاران سلامت دانشگاه فنی و حرفه ای امروز 16 اسفند ماه با حضور جمع کثیری از دانشجویان مراکز تابعه دانشگاه، دکتر حمید پورشریفی عضو شورای راهبردی دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حجت الاسلام والمسلمین بنیان جوادی رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر مهدی معاون فرهنگی و دانشجویی، مدیران و کارشناسان حوزه فرهنگی و دانشجویی و مشاوره سازمان مرکزی دانشگاه فنی و حرفه ای در دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی تهران برگزار شد.
بنابراین گزارش مهندس مرضیه گرد رییس دانشکده دختران دکتر شریعتی تهران در آیین افتتاح این همایش ضمن عرض خیر مقدم به مدعوین، خطاب به دانشجویان بیان داشت: کسب علم و دانش، مهارت های زندگی، رفتار و منش دانشجویی در دوران تحصیل زمینه ساز تغییرات اساسی در زندگی آنهاست بنابراین باید تمام سعی خود را در این مدت کوتاه به کار گیرند.
رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه فنی و حرفه ای نیز در این همایش با حمایت از فعالیت کانون های دانشجویی از جمله کانون همیاران سلامت بیان داشت: معتقدم شما عزیزان در کنار تحصیل علم و دانش در جهت ترویج آئین دوستی، ملایمت نسبت به یکدیگر و پرهیز از تندی و خشونت و اجتناب از کینه و خصومت در بین دانشجویان فعالیت می کنید بنابراین میزان تأثیر گذاری سخن شما زمانی است که در بین دانشجویان از نظر شخصیت اجتماعی، تحصیل، و رفتار انسانی در بالاترین سطح قرار داشته باشید.
در ادامه دکتر مهدی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ضمن تبریک فرارسیدن ولادت حضرت زهرا(س) و روز زن، با ابراز خرسندی از حضور در بین دانشجویان بیان داشت: رویکرد و هدف اصلی کانون های دانشجویی همیاران سلامت دانشگاه فنی و حرفه ای؛ اجتماعی شدن امر پیشگیری با هدف تقویت روحیه نوع دوستی در بین دانشجویان، جذب دانشجویان علاقه مند و سازمان دهی و آموزش این عزیزان است.
وی افزود: کانون های دانشجویی همیاران سلامت در زمینه انجام خدمات مرتبط با سلامت روان، پیشگیری، شناسایی، یاریرسانی و ارجاع دانشجویان نیازمند به خدمات مشاوره از روی میل و رغبت بدون هیچگونه چشم داشتی فعالیت می کنند و در فعالیتهای گروهی مشارکت می نمایند.
دکتر مهدی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در اهمیت فعالیت ها و نقش کانون های دانشجویی در دانشگاه ها تصریح کرد: راه حل خروج از مشکلات دوران نوین، استفاده از نقش سازنده دانشجویان در راستای جلوگیری از انزوا، یأس، بی تفاوتی، نا امیدی و بحران های اخلاقی و اجتماعی در بین جوانان است.
وی با بیان انتظارات خود از همیاران سلامت عنوان کرد: در مرحله اول ارزش کار خود را بدانید و مطمئن باشید این نوع فعالیت ها هدیه خداوند برای شما عزیزان است زیرا هر کسی سعادت همیاری مردم را ندارد.
معاون فرهنگی و دانشجویی در پایان اظهار داشت: دانش خود را ارتقاء دهید زیرا بایستی یادگیری اولویت اول همیاران باشد، اخلاق را سرلوحه کارها قرار دهید و با سعه صدر الگوی علمی و اخلاقی در جمع دانشجویان مراکز باشید.
گفتنی است کانون همیاران سلامت بر اساس ابلاغیه وزارت علوم در سال 1394 به کلیه دانشگاه ها تأسیس شده است و در زمینه مشاوره، سلامت روان ، نوع دوستی و... فعالیت می کند که دانشجویان می توانند بصورت داوطلبانه با فعالیت در این کانون به عنوان بازوی اجرایی مراکز مشاوره فعالیت کنند.
لازم به ذکر است مرکز مشاوره و سلامت دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای این همایش را برای آموزش نظری و عملی همیاران سلامت روان در قالب کارگاه های آموزشی عمومی و تخصصی طرح ریزی کرده است تا اعضای این کانون پس از گذراندن دوره ها صلاحیت لازم در حوزه های مورد نظر را کسب نمایند
دکتر پورشریفی عضو شورای راهبردی دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: دانشگاه فنی و حرفه ای در بحث سلامت روان و فعالیت های مربوطه، یک سر و گردن از دانشگاه های کشور بالاتر است.
دکتر پورشریفی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این همایش آگاهی یافتن هرچه بیشتر دانشجویان را در مورد بحث همیاران سلامت و وظایف و شیوه های کاری آنان مهم قلمداد نمود و افزود: با این کار بر رسالت های خود بیشتر آگاهی یافته و از نگاه من همیاران سلامت از بهترین طرح های وزارت علوم تحقیقات و فناوری است. واقعیت این است که این طرح در دانشگاه های خارج از کشور نیز در حال اجراست و انتظار داریم در دانشگاه های کشورمان نیز پیشرفت خوبی داشته باشد."
دکتر پور شریفی گاهی اوقات بهترین مشاوره را سکوت دانست و تحمل، بازگویی و حساس بودن به احساسات فرد را با ارزش تر ارزیابی نمود.
وی در ادامه ویژگی هایی یک همیار سلامت موفق را شایستگی خدمت به دیگران با ویژگیهای مطلوب فردی، خوش بینی و تاب آوری عنوان نمود به بسط و موشکافی موضوع سرمایه روانشناختی اشاره هایی داشت.
عضو شورای راهبردی دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان عنوان کرد: این نکته مهم را از یاد نبرید که "من" قرار نیست در همه حال مشاوره ارائه دهم. با خود بگویید"من" قرار است همراه با متخصصان و روانشناسان باشم و آنها را به سیستم های تخصصی مشاوره وصل کنم.
دکتر فریده خالقی آخرین سخنران این همایش بود ضمن تشکر از عوامل یاری دهنده برگزاری مراسم، تعداد اعضای کنونی کانون همیاران مراکز تابعه دانشگاه فنی و حرفه ای را 300 نفر معرفی کرد و شعار و معیارهای اساسی مرکز مشاوره را توکل به خدا، مشارکت، توانستن، داشتن تفکر سیستمی و در نهایت ایمان به آنچه که می خواهیم برسیم دانست.
پس از پخش کلیپی از فعالیت های دفاتر مشاوره مراکز مختلف، بخش اول برنامه روز نخست این کنگره خاتمه یافت و در بعدازظهر امروز کارگاه های آموزشی با عناوین "مولفه های سلامت روان"، "علامت شناسی و ارجاع"، "اموزش توجیهی مباحث عمومی و تخصصی کانون" و در نهایت "آموزش توجیهی مباحث عمومی و تخصصی کانون" برگزار خواهد شد.
.