برگزاری بزرگترین رویداد علمی، خیری جهان در دانشگاه فنی و حرفه ای
به گزارش مدیر کل محترم امور پژوهش و فناوری جناب آقای دکتر رجایی، همزمان با برگزاری اولین دوره مسابقات سازههای کنسروماهی ایران که به میزبانی استان یزد برگزار شد، رکورد ابرسازه کنسروماهی جهان شکسته شد. سال 2010 آمریکا با 157 هزار قوطی کنسرو و در سال 2011، تایلند با 247 هزار قوطی کنسرو توانستند بزرگترین سازههای کنسرو ماهی جهان در آذر ماه سال جاری را به نام خود به ثبت برسانند. دانشجویان دانشکده فنی و حرفه ای شهید صدوقی یزد در این رقابت با استفاده از 302 هزار و 498 قوطی کنسروماهی رکورد جهانی در ارتباط با ساخت ابرسازه کنسروماهی جهان را از آن خود کردند مدیر کل محترم امورپژوهش و فناوری. ضمن تشکر از برگزارکنندگان این مسابقه مخصوصا از ریاست محترم دانشکده شهید صدوقی یزد اعلام نمودند مسابقات کن استراکشن بزرگترین رویداد علمی و خیری جهان به میزبانی دانشکده فنی و حرفه ای استان یزد با ثبت یک رکورد بسیار مهم و از جایگاه ویژه ای برخوردار بود .این مسابقات هر ساله در نقاط مختلف جهان برگزار می گردد که در این رویداد، مهندسین، پیمانکاران، طراحان، معماران و دانشجویان با خلق و یا ایده برداری از یک موضوع نسبت به ساخت یک سازه مهندسی از کنسرو در ابعاد استاندارد اقدام می نمایند.
مدیر کل محترم امورپژوهش و فناوری افزود: در بخش دیگر این رویداد رقابتی به مدت 2 روز و با حضور 288نفر از 48 تیم مراکز آموزش عالی کشور به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای یزد برگزار شد و شرکت کنندگان با استفاده از قوطی های کنسرو مواد غذایی، سازه های مختلفی طراحی و بنا کردند. این سازه ها پس از بازدید عموم مردم و داوری در 10 گرایش مختلف مانند سخت ترین سازه، بهترین وعده غذایی، خلاق ترین سازه، بیشترین تعداد کنسرو و سلیقه مردمی توسط مسئولین برگزاری مسابقات جمع آوری و تحویل سازمان ها و موسسات خیری جهت توزیع میان افراد نیازمند گردید.
رئیس دانشکده فنی و حرفه ای شهید صدوقی یزد با اشاره به برگزاری این رقابت ها در 170 نقطه جهان طی 25 سال گفت: ساخت سازه های غول پیکر با تعداد کنسروهای غذا و در بر داشتن یک فرهنگ و اتفاق خیری بزرگ باعث گردیده این مسابقات هم اکنون یک جایگاه تثبیت شده و شناخته شده در جهان داشته باشد.دکتر
میرفخر الدینی خاطر نشان کرد پس از ساخت این سازه سایت کن استراکشن به صورت رسمی ساخت آن را مورد تائید قرار داد و رکوردهای جهان در ارتباط با ابرسازه های کنسرو ماهی به ایران و دانشگاه فنی و حرفه ای رسید و پس از برگزاری این مسابقات مکاتبات با موسسه گینس در انگلستان برای ثبت رکورد در راین رابطه آغاز و رایزنی صورت گرفت.اصل طرح ابر سازه در خصوص معماری اصیل ایرانی اسلامی بود و براساس 4 عنصر آب،باد،آتش و خاک این طرح را انجام دادند که نماد خاک را گنبد مسجد جامع، نماد آب را خلیج فارس، نماد باد را بادگیرهای یزد و آتش نیز شعله های آتش طراحی شدند طرح های اسلیمی و ترمه نیز نشانگر دستان هنرمند مردم ایران زمین است که خاک را کیمیا می کند و بیان کننده فراگیری روح هنر میان مردم این سرزمین است و در نهایت با 302 هزارو 498 قوطی کنسرو این سازه درست شد.
دکترمیرفخرالدینی افزود: اهمیت این مسابقات در جهان باعث گردیده موسسه غیرانتفاعی و بین المللی canstructionجهت اعطای میزبانی این مسابقات، قوانین و حساسیت های بالایی را اعمال نماید که خوشبختانه دانشگاه فنی و حرفه ای توانست برای اولین بار با کسب امتیازهای لازم و فراهم آوردن بسترهای مورد نیاز، مجوز لازم برای برگزاری مسابقات را کسب نماید. این مسابقات در آذر ماه سال جاری و با حضور استاندار محترم یزد، شهردار محترم، امام جمعه، ریاست محترم دانشگاه فنی و حرفه ای، معاون محترم اداری و مالی، مدیر کل محترم امور پژوهش و ریاست محترم حراست برگزار گردید.
در پایان این رقابت ها و در بخش بهترین وعده غذایی، دانشکده شهید بهشتی اردکان و شهید چمران رشت به طور مشترک رتبه نخست را کسب کردند و تیم های تبریز و بوشهر به ترتیب در ده های دوم و سوم قرار گرفتند. در بخش بهترین یرچسب استفاده شده تیم دانشکده امام علی (ع)، دادبین کرمان و باهنر شیراز به ترتیب رده های اول تا سوم را از آن خود کردند و در بخش ساخت لوگو مسابقه تیم های الزهرا(س)، شیراز و فنی مشهد به ترتیب در رده های اول و دوم قرار گرفتند و تیم های دانشکده شهید بهشتی اردکان و شهید مطهری تفت به طور مشترک سوم شدند. همچنین دانشکده های حضرت رقیه(س) یزد و فنی خرم آباد به طورمشترک رتبه نخست بخش بهترین سازه انعطاف پذیر را کسب کردند و تیم های شهید باهنر شیراز و بوشهر به ترتیب دوم و سوم شدند. در بخش طراحی اولیه، تیم های خرم آباد و دانشکده فنی امام علی (ع) و شهید صدوقی یزد به ترتیب نخسه بخش های سنگین ترین سازه و انتخاب مردمی را به خود اختصاص دادند. به گزارش ایرنا، در حاشیه این مسابقه تیم های دانشگاه فنی و حرفه ای با افزون بر 300 هزار قوطی کنسرو بنا کرد تا در کتاب رکوردهای گینس به ثبت جهانی برسد.