برگزاری مراسم افتتاحیه "شتاب دهنده نهال " در دانشکده فنی انقلاب اسلامی تهران
در روز سه شنبه پنجم دی ماه مراسم افتتاحیه و استقرار شرکت شتاب دهنده نهال با اهداف ایده پروری، حمایت از ایده دانشجویان و اساتید، تجاری سازی ایده ها در زمینه کارآفرینی و پرسش و پاسخ، در دانشکده فنی انقلاب اسلامی تهران برگزار شد.
در این سمینار زهرا بختیاری سرپرست مرکز کار آفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه فنی و حرفه ای، جمعی از اساتید و دانشجویان دانشکده های شریعتی و ولیعصر (عج) تهران، مهندس احسان صفر نواده مدیر شرکت کاریز اعتماد، مهندس امیر فراهانی مدرس دوره های کارآفرینی، جوکار، خیر صنف بازار آهن تهران و جمعی از اساتید گرانقدر، دانشجویان دانشکده در این مراسم حضور داشتند .
مهندس عبدی رییس دانشکده در این جلسه ضمن خیر مقدم به مهمانان در خصوص سوابق پیگیری ایجاد مراکز رشد در دانشگاه فنی و حرفه ای مطالبی را ایراد نمودند و در ادامه به جایگاه مراکز رشد و علم و فناوری و مراکز نوآوری که با هدف ایجاد توسعه کارآفرینی شکل گرفته اند توضیح دادند.
وی با توجه به شرایط دانشکده های فنی بهترین اولویت برای پرورش ایده و تجاری سازی آن را ، ایجاد مراکز نوآوری در هر دانشکده و ایجاد مرکز رشد در هر استان دانستند .
مراکز نوآوری به عنوان شتاب دهنده و حمایت کننده در ابتدای کار با توجه به عدم تمکن مالی دانشجویان خلاق بسیار موثر می باشند . مشارکت بخش خصوصی در مراکز نوآوری گامی موثر در تحقق اهداف کارآفرینان می باشد .نظر به اینکه دانشگاه مجوز ایجاد مراکز رشد استانی را دارد و از طرفی مستندات ایجاد مراکز نوآوری برای هریک از دانشکده های تابعه دانشگاه نیز در دستور کار قرار دارد لذا این امر ضروری نیازمند توجه و اهتمام بیشتری است.
سرپرست مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه فنی و حرفه ای در سخنان خود دانشگاه فنی و حرفه ای را به عنوان تنها دانشگاه علمی و مهارتی توصیف کردند و اظهار امیدواری کرد: دانشکده فنی انقلاب اسلامی با مشارکت بخش خصوصی بتواند با حمایت از تبدیل ایده به محصول و حمایت معنوی از مالکان و مخترعین در جهت تجاری سازی محصولات و دستیابی به منابع مالی، گامهای مؤثری برداشته و کسب موفقیت نماید .
مهندس امیر فراهانی، مدرس دوره های کارآفرینی؛ یک کار آفرین خوب کسی است که دنیایی پیرامون خود را فقط نگاه نمی کند بلکه موقعیت ها و فرصت ها را می بیند. ما باید با چشم کارآفرینانه دنیا را ببینیم. ایشان توضیحات تکمیلی در مورد ایده پروری و خلاقیت و به ثمر رساندن ایده ها در چارچوب قوانین و مقررات بیان نمودند و در ادامه با مدیریت کارگاهی سمینار در قالب پرسش و پاسخ به سوالات حضار پاسخ گفتند.
مهندس احسان صفر نواده، مدیر شرکت کاریز عتماد دو صفت ایده داشتن و پشتکار را عامل های اصلی موفقیت کارآفرینان دانستند . ایشان در خصوص اهداف شرکت کاریز اعتماد به عنوان یک شرکت شتاب دهنده در بخش خصوصی بیان داشتند که این شرکت در ابتدا با فعالیت های آموزشی از قبیل برگزاری سمینارها و کارگاهها همچنین بازاریابی ، حمایت از ایده های موفق دانشجویان ، تجاری سازی و حمایت های مالی در به ثمر رساندن ایده ها به عنوان شریک اقتصادی مطابق قراردادهای منعقده، در کنار دانشجویان خواهد بود . در این راستا شرکت کنندگان محترم با طرح سؤالاتی در خصوص فعالیت های شتاب دهنده منجر به فعال شدن جلسه و آشنایی بیشتر عزیـزان شرکت کننده با محتوای جلسه گردیدند .
مهندس عبدی در پایان، برگزاری این نشست ها را مقدمه ای برای شروع و ایجاد فرهنگ کارآفرینی به عنوان یک فرصت مغتنم شمرده ودر ادامه با تشریح چگونگی جذب طرح ها و ایده ها بیان نمودند که با ایجاد لینک مربوطه در سایت دانشکده امکان دریافت طرح ها و ایده ها را خواهیم داشت که این طرح ها در شورای پذیرش مرکز نوآوری مورد داوری قرار خواهد گرفت. بدیهی است شرکت شتاب دهنده یکی از اعضای شورای پذیرش خواهد بود. ایشان در ادامه اظهار امیدواری کردند که تا شش ماه آینده مجوز مرکز نوآوری برای این دانشکده اخذ خواهد شد و انشاء الها تا یک سال بعد شاهد تولیدات محصول محور دانشجویان خواهیم بود.