معاون آموزشی دانشگاه اعلام کرد:
آمادگی خدمات رایگان آموزشی دانشگاه فنی و حرفهای به کشاورزان و دامداران شاغل در مناطق زلزلهزده/
دانشگاه فنی و حرفهای کشور با توجه به اهمیت و جایگاه کشاورزان و روستاییان در اشتغال و اقتصاد ملی، آمادگی این دانشگاه را برای استفاده از تمام ظرفیتهای تشکلهای مردمنهاد جهت انتقال آموزشهای عالی مهارتی به این بخش از جامعه و همچنین خدمات رایگان در این رابطه به زلزلهزدگان استان کرمانشاه اعلام کرد.
به گزارش اداره کل حوزه ریاست و روابط عمومی، سیدعطاءالله سینائی، معاون آموزشی دانشگاه که دانشآموخته جامعهشناسی سیاسی دانشگاه تهران است و سالها بهعنوان پژوهشگر، تمرکز خود را بر فهم تأثیر نهادها و بررسی نقش ساختارهای اجتماعی بر توسعه ایران قرار داده است، در حاشیه پنجمین کنگره سراسری خانه کشاورز، به تشریح بخشی از دلایل حضور جمعی از مدیران این دانشگاه در این کنگره پرداخت.
وی با بیان اینکه هماکنون بخش مهمی از نظام اشتغال کشور، حول موضوع روستا و جامعه کشاورزان مقیم روستاها سازماندهی شده است، گفت: در حال حاضر بهطور متوسط حدود ۱۶تا ۱۹درصد اشتغال کشور در بخش کشاورزی است.
سینائی با تأکید بر اینکه دانشگاه فنی و حرفهای مأموریت دارد تا توسعه اشتغال و ظرفیتسازی از طریق آموزشهای مهارتی را پیگیری کند، افزود: برای تحقق این هدف مهم، در دانشگاه یادشده، شبکهای کارآمد که متشکل از آموزشکدههای فنی و حرفهای دارای برند معتبر در امور مهارتآموزی جوانان جویای اشتغال در بخش کشاورزی، به فعالیتهای آموزشی اهتمام دارند.
وی انگیزه خود و برخی همکاران این دانشگاه از حضور در پنجمین کنگره سراسری خانه کشاورز را شنیدن مطالبات بخش کشاورزی در این کنگره از زبان جامعه فعال این بخش از اقتصاد کشور برشمرد و بیان کرد: البته توسعه آموزشهای مهارتی در کشور مأموریتی است که ۱۸تا ۲۰سازمان دولتی و غیردولتی عهدهدار آن هستند، اما در نظام آموزش عالی کشور، دو دستگاه بهطور کلی ماموریت آموزش های مهارتی کشور را در اختیار دارند که یک مورد آن دانشگاه فنی و حرفهای است که ساختار کاملاً دولتی دارد و دیگری نیز دانشگاه علمی - کاربردی است.
معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفهای با یادآوری اینکه در بخش کشاورزی، تنها دانشگاه مسئول آموزشهای مهارتی دانشگاه فنی و حرفهای است، ادامه داد: از آنجا که دانشگاه فنی و حرفهای بهعنوان یکی از پایههای اصلی آموزش در بخش کشاورزی است، لذا این دانشگاه تنها دانشگاهی است که این کار را انجام میدهد، البته بخشهایی از وزارت جهاد کشاورزی هم بخشهایی از این مأموریت را بهصورت خاص خود بر عهده دارد.
سینائی با اعلام اینکه این دانشگاه آمادگی ارائه خدمات به تمام جامعه روستایی که متقاضی دریافت آموزشهای عالی مهارتی هستند را دارد، تأکید کرد: در این زمینه شبکه گسترده و مؤثری در اختیار این دانشگاه است که ۱۷۳دانشکده و آموزشکده فنی و حرفهای سراسر کشور را دربر میگیرد. این دانشکدهها و آموزشکدهها میتوانند خدمات روستایی و فنی و حرفهای جامعه شهری مورد نیاز، ازجمله؛ معماری، عمران روستایی و شهرسازی، درودگری و نجاری و همچنین مهارتهای عالی تأسیسات کشاورزی را در زمینههای مورد نیاز آنها بر عهده بگیرند و به جامعه کشاورزان و روستاییان خدمات لازم را عرضه کنند.
این مقام مسئول دانشگاه فنی و حرفهای در ادامه با تسلیت درگذشت جمعی از هموطنان غرب کشور در زلزله اخیر به تمام مردم بهویژه دانشگاهیان استان کرمانشاه اعلام کرد: در حال حاضر دغدغه ملی و تمام توجه افکار عمومی کشور متوجه وضعیتی است که برای مردم زلزلهزده غرب کشورمان رخ داده است.
وی یادآور شد: از آنجا که در این منطقه یکهزار و ۹۰۰روستا دچار آسیبدیدگی شدهاند و این روستاها بخش مهمی از اقتصاد کشور را دربر میگیرد، لذا آموزشگاه فنی و حرفهای کشور که مسئولیت آموزش عالی مهارتی جوانان اعم از آموشهای مقطعدار بلندمدت و آموزشهای کوتاه مدت را بر عهده دارد، آمادگی دارد خدمات آموزشی خود را بهصورت رایگان در اختیار کشاورزان، دامداران و بخش شاغل در اقتصاد روستایی مناطق زلزلهزده عرضه کند.
سینائی آمادگی این دانشگاه را برای استفاده از ظرفیت انجمنهای مردمنهاد، بخشهای دولتی، عمومی غیردولتی و بنگاه های خصوصی و تعاونی، در انتقال توانمندیهای این دانشگاه به مردم مناطق زلزلهزده اعلام کرد./