در حال بارگذاری ...

سرپرست دانشگاه‌های فنی وحرفه‌ای ایران مطرح کرد
آغاز رایزنی برای صدور دانش و نیرو به کشورهای آسیایی و آفریقایی/ جذب 70 درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای به بازار کار


سرپرست دانشگاه‌های فنی وحرفه‌ای ایران گفت: در حال تلاش هستیم تا فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای کشور را برای اشتغال به کشورهای مختلف معرفی کنیم.
 
به گزارش اداره کل روابط عمومی، ناصر شمس در نشست خبری با خبرنگاران استان گلستان اظهار کرد: مشکلی در کشور داریم که آن هم موضوع آموزش است که یک مشکل اساسی است که در حوزه آموزش دچار بحران جدی در کشور هستیم.
وی با اشاره به اینکه اگر به موضوع آموزش در کشورهای دیگر نگاه کنیم دارای یک ساختار مشخص هستند، گفت: در کشور ما در دو دهه گذشته جهت‌گیری به توسعه مقطع دکتری و ارشد بیشتر دقت شده اما در حوزه پرورش تکنیسین توجه لازم نشده که این یک مشکل جدی در کشور است.
سرپرست دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای ایران خاطرنشان کرد: ما تعداد زیادی دانشگاه در سطح کشور داریم اما دانشجویان و فارغ‌التحصیلان ما از این دانشگاه‌ها دارای پنجه‌های کارآمد و دانش عملی نیستند.
شمس بیان کرد: این جهت‌گیری در کشور که به سمت پرورش تکنیسین و پرورش نیروی کارآمد برویم در مسئولان کشور ایجاد شده و نگاه این است که فارغ‌التحصیلان به صنعت پیوند بخورند که امیدواریم این جهت‌گیری کمک کند تا هرم آموزشی در کشور اصلاح شود.
وی اضافه کرد: برای موفقیت در این عرصه باید به سمت توسعه دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای پیش برویم چون این اعتقاد است که دانش‌آموختگان ما پنجه‌های کارآمد هستند و 70 درصد دانش‌آموختگان دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای جذب بازار کار می‌شوند.
سرپرست دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای ایران تصریح کرد: توسعه رشته‌ها با توجه به شرایط منطقه‌ای و محلی، ارتباط مجموعه دانشگاه با صنعت و حتی ارتباط با بخش خدمات و بخش‌های خصوصی باعث افزایش جذب فارغ‌التحصیلان به بازار کار می‌شوند.
شمس گفت: خوشبختانه در بررسی استان‌های مختلف دیده‌ایم که مسئولان استان‌ها نیز همین نگاه را دارند و این تغییر روند در پرورش دانشجو ایجاد شده و جامعه در حال حرکت به این سمت است.
وی تاکید کرد: هنوز جامعه شناخت لازم را به دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور ندارند و هنوز آگاهی کامل در این عرصه وجود ندارد و رسانه‌ها نقش مهمی در معرفی دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای دارند.
سرپرست دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای ایران بیان کرد: متاسفانه در توسعه رشته‌ها دچار مشکل هستیم و رشته‌های ایجاد شده متناسب با شرایط منطقه و محیط نبوده و نیازمند یک آمایش جدی در مناطق کشور هستیم که با توجه به شعار امسال ستاد توسعه تولید و اشتغال را در دانشگاه فعال کردیم و امیدواریم با توسعه این ستاد بتوانیم نقش مهمی در اقتصاد مقاومتی داشته باشیم.
شمس گفت: ما به تنهایی نمی‌توانیم در این مسیر حرکت کنیم زیرا ما یک مجموعه دولتی هستیم و دولت توان رفع نیازهای مالی ما را ندارد و ما بیش از یک هزار و 200 کارگاه داریم و اگر بخواهیم رشته‌های جدید ایجاد کنیم باید تجهیزات آن رشته را ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: ما از خیران تقاضا کردیم که وارد این عرصه شوند و به ما کمک کنند و در استان گلستان نیز خیران خیلی خوبی وجود دارند که به ما کمک کردند و 30 نفر خیر در استان گلستان وجود دارند که به دانشگاه فنی و حرفه‌ای کمک کردند.
سرپرست دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای ایران گفت: اگر ما بتوانیم اعتماد خیران را جذب کنیم می‌توانیم کمک‌های بیشتری را شاهد باشیم و همانطور که خیران در عرصه ساخت مدرسه وارد میدان شدند می‌توانیم اعتماد این خیران را در توسعه دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای جذب کنیم.
شمس تاکید کرد: در حال حاضر 173 مرکز در سطح کشور داریم که 220 هزار دانشجو در دانشگاه‌های ما فعال هستند و بیش از دو سوم آنها در مقطع کاردانی هستند.
وی متذکر شد: دو سوم دانشگاه‌های ما پسرانه و یک سوم دخترانه است و سیاست دانشگاه بر ایجاد اختلاط دانشگاه نیست ولی سعی می‌کنیم در کنار دانشکده‌های دخترانه دانشکده پسرانه ایجاد می‌کنیم تا با مدیریت درست از ظرفیت کارگاهی دانشکده‌ها بتوانیم استفاده کنیم.
سرپرست دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای ایران تصریح کرد: در حال رایزنی با کشورهای دیگر هستیم که از کشورهای دیگر دانشجو جذب کنیم و حتی در کشورهای دیگر دانشگاه را فعال کنیم که با عراق، افغانستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشورهای قزاقستان، قرقیزستان و حتی بخشی از کشورهای آفریقایی مذاکره کردیم تا دانشگاه را در آن کشورها را فعال کنیم.
شمس گفت: در حال تلاش هستیم تا فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای کشور را برای اشتغال به کشورهای مختلف معرفی کنیم.