افتتاح نخستین مرکز آموزشی مشترک ایساکو و دانشگاه فنی و حرفه ای در دانشکده فنی و حرفه ای شهید مهاجر اصفهان
مراسم افتتاحیه رسمی اجرای تفاهم نامه همکاری فیمابین دانشگاه فنی و حرفه ای کشور و شرکت ایساکو در مرکز فنی و حرفه ای مهاجر اصفهان با حضور معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای ، اعضای هیات رئیسه دانشگاه فنی و حرفه ای استان اصفهان و مدیران ستادی شرکت ایساکو برگزار گردید.
به گزارش اداره کل روابط عمومی ، در ابتدای این نشست حجت الاسلام والمسلمین مرادی، مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشکده فنی مهاجر ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین و یارانش و اشاره به واقعه کربلا گفت: هدف از واقعه کربلا بعثت و کامل کردن اخلاق بود.
مسئول نهاد مقام معظم رهبری دانشکده مهاجر تاکید کرد: واژه آزادگی در مقابل بندگی قرار دارد، آزادگی یعنی انسان از همه دلبستگی هایی که دارد مبرا باشد و این کار در کربلا نمود پیدا می کند.
وی با تاکید بر اینکه باید این آزادگی را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم، افزود: ارزش انسانها بیش از دلبستگی به دنیاست و ما انسانها باید بدانیم که نباید خودمان را به بهای کم بفروشیم.
مرادی با بیان اینکه شهدای کربلا برای حفظ این آزادگی بزرگترین دارایی خود که همان جانشان بود را در این راه از دست دادند، تصریح کرد: امام حسین فرمودند " اگر دین ندارید در دنیا ازاده باشید."، از اینرو حفظ کرامت انسانی در حیطه کاری از همه چیز ارزشمندتر است و باید مورد توجه مدیران قرار گیرد.
این مقام مسئوول اضافه کرد: نکند در محیط کار کسی که مقام پایین تری دارد کرامت نشود؛ همه باید درنظر داشته باشند که کاری نکنید خداوند این مقام را از شما بگیرد.
سپس دکتر نصرالله ولی؛ معاون اداری و مالی دانشکده فنی و حرفه ای شهید مهاجر با بیان اینکه برای ارتباط با صنعت سه فاکتور ایجاد زیرساخت، ایجاد محیط امن و مدرس واجد شرایط لازم و ضروری است، عنوان کرد: در راستای اجرای این تفاهم نامه دو مورد اول بدست می آید وامید داریم تربیت مدرس کارآمد هم سرلوحه کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: امیدواریم این تفاهم نامه مقدمه ای برای رسیدن به پله های ترقی بعدی باشد.
دکتر ولی با بیان اینکه در مسیر رشد و تعالی قرار داریم عنوان کرد: کشور ما با مشکل بیکاری دست به گریبان است، امید داریم با اجرای این تفاهم نامه بخوبی بتوانیم مشکل بیکاری را تا حدی برطرف سازیم.
در ادامه دکتر محمد شفیعیان رییس اداره آموزش فنی ایساکو پشت تریبون قرار گرفت و با بیان اینکه حدود ۸۰۰ نمایندگی و نزدیک ۱۱هزار پرسنل در سطح کشور فعال هستند، افزود: اولین مرکز در کشور هستیم که استاندارد ایزو دریافت کردیم و بناداریم مرکز اصفهان را با سایر مراکز مجزا بدانیم.
رییس اداره آموزش فنی شرکت ایساکو تاکید کرد: در نظر داریم دانشجویان این مرکز با تکنولوژی روز دنیا آشنا شوند و در همین راستا،بروزرسانی طرح درس را اغاز کردیم و بخش هایی از کتاب های درسی تدوین شده اند.
وی با بیان اینکه علاوه بر ارتقا مدرسین ، همایش مشترک و تبلیغات جذب دانشجو را در راستای همکاری خود قرارمی دهیم افزود : در راستای توسعه همکاری ها در نظر داریم دومین مرکز خود را در کرمان راه اندازی کنیم.
سپس دکتر حق پناهی معاون پژوهشی دانشگاه فنی و حرفه ای از ایجاد بستر سازی ارتباط صنعت و دانشگاه صحبت کرد و اظهار داشت در سال اول برنامه ششم توسعه حدود 4 درصد از جمعیت آموزش عالی کشور در دانشگاه فنی و حرفهای مشغول به تحصیل هستند که حدود 180 هزار دانشجو میشود.
وی ادامه داد: 150 هزار نفر از این 4 درصد در مقطع کاردانی و 30 هزار نفر در مقطع کارشناسی هستند و با این جمعیت اصلاً به آموزش عالی کشور تنه هم نمیزنیم و سهمی که باید را نداریم، در سال 1400 حدود 300 هزار نفر جمعیت دانشجوی کشور کم میشود و فعالیت خیلی از مؤسسات کمرنگ میشود و آن چه مورد توجه قرار خواهد گرفت توجه به شاخصهای کیفیت آموزشی خواهد بود.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای کشور تصریح کرد: خیلی از مراکز آموزشی بدون کنکور در حال شکار دانشجو هستند، سیاست توسعه دانشگاه فنی و حرفهای از کاردانی به کارشناسی است، از هر 3 نفر 2 نفر در مقطع کاردانی و یک نفر در مقطع کارشناسی است.
وی با بیان این که دانشگاهها، امروزه خود را دانشگاههای نسل دوم معرفی میکنند، بیان کرد: دانشگاه نسل دوم پژوهش محور است ولی دانشگاههای ما در پژوهش گیر کردهاند و پژوهشی نیست که به درد صنعت بخورد و کارفرما داشته باشد، نتایج پژوهشهای خود را نمیتوانیم به صنعت بفروشیم.
حق پناهی مطرح کرد: بسترها و زیرساختهای دانشگاه نسل سوم را باید تغییر داد، تا دو سال دیگر خودروها، هیبریدی میشود اما آموزشهای ما متناسب با صنعت نیست، سرفصلهای درسی ما به روز نیست، سیستم نظام واحد آموزشی ما کمفروشی دارد و از تعطیلات هم استقبال میکند چنین سیستمی که به روز هم نیست چگونه میتواند فرد متخصص تحویل دهد؟
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ایزو در سیستم آموزشی ما ورود پیدا نکرده است، عضو هیأت علمی ما باید کار بلد و آچار به دست باشد، باید فنّاوری روز را به کار ببرد، اگر به این شاخصها توجه کنیم به یک رویکرد جدید در نظام آموزشی دست مییابیم.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای کشور از خرید 10 میلیارد تومانی تجهیزات برای سال تحصیلی جدید خبر داد و یادآور شد: این خریدها مدیریت بهرهوری میخواهد، نمیشود این 10 میلیارد تومان تجهیزات را دکوری در کنار دانشگاه قرار داد بلکه این تجهیزات باید مورد استفاده دانشجو قرار بگیرد.
وی در پایان گفت: تمام دانشجویانی که در مقطع تحصیلات تکمیلی فارغالتحصیل میشوند از نگرانی بیکاری در بازار کار، میخواهند مستر خود را برای ادامه تحصیل دکتری در خارج از کشور بگیرند، در سال 1400 میخواهیم به همه دانشگاه ها تنه بزنیم اما نیاز به کمک صنعت داریم ما نیاز به ارتباط با صنعت نداریم بلکه نیاز به ممزوج شدن با صنعت داریم.
لازم به ذکر است در اجرای این تفاهم نامه علاوه بر تجهیز کارگاه آموزشی و کلاس های درس یک دستگاه خودروی 206 ورژن 8 به مرکز فنی و حرفه ای شهید مهاجر از طرف شرکت ایساکو اهدا شد تا عملیات آموزش بر روی این خودرو بصورت عملی برای دانشجویان محقق گردد.