خودکفایی آموزشکده های فنی و حرفه ای تا پیش از سال جدید
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع سازمان مرکزی دانشگاه فنی و حرفه ای از خودکفایی آموزشکده های فنی و حرفه ای تا پایان امسال خبر داد و گفت: سر فصل تمام رشته ها باید متناسب با موقعیت جغرافیایی محل فرد باشد.
دکتر علیرضا فیروز در اجلاس سراسری مدیران دانشگاه فنی و حرفه ای کشور به سیاست های کلان دانشگاه فنی و حرفی اشاره کرد و درباره طرح خودکفایی دانشگاه فی و حرفه ای گفت: اگر ما دانشگاه فنی و حرفه ای را دانشگاه نسل سوم و کارآفرین می دانیم باید گلیم خودش را از آب بیرون بکشد به همین منظور ما در نظر داریم تا پیش از سال 1397خودکفای آموزشکده هی فنی و حرفه ای را به شکل طرح کامل در بیاوریم و در اختیار مسوولان قرار دهیم و در دانشگاه فنی وحرفه ای جامع عمل بپوشانیم.
وی افزود: در قانون اساسی اقتصاد به سه دسته دولتی، تعاونی و خصوصی تقسیم بندی شده است. مجمع تشخیص مصلحت نظام در تفسیری جدید بر اصل 44 قانون اساسی تهیه کرد که در تیرماه 1385 به تایید مقام معظم رهبری رسید و دولت موظف شد تا 80 درصد از سهام بخش دولتی را به بخش خصوصی واگذار کند.
وی تصریح کرد: آن چیزی که در بیانه مشخص شده است واگذاری سهم بخش دولتی است نه اینکه به بخش خصوصی اجازه بدهیم تا دانشگاه بزند. متاسفانه ما تاکنون در تفسیر قانون 44 اساسی هیچ کاری انجام نداده ایم. دانشگاه فنی و حرفه ای باید پیش قدم این مساله باشد.
فیروز یاد آور شد: هم اکنون دانشگاه فنی و حرفه ای 186 مرکز و 200 هزار دانشگاه دارد اما درآمد آن در سال 1395 زیر 100 میلیارد تومان بوده است یعنی هر دانشکده فنی و حرفه ای کمتر از 500 هزار تومان درآمده داشته است. اسم این دانشگاه کارآفرینی و اشتغال زایی نیست.
وی ادامه داد: ما برای اینکه به آن هدف نهایی خودمان برسیم نیاز به یک سری ملزومات داریم. اولین آن تصمیم گیری کلان آموزشی و پژوهشی است. ما نیاز داریم روش ها و واژه هایمان را در دانشگاه فنی و حرفه ای تغییر دهیم. مثلا واژه هیات علمی و غیر هیات علمی که پیش از این هنر آموز و فن آموز بود. این واژه باید تغییر کند. اکنون دنبال درست کردن قانون برای چگونه هیات علمی شدن هستیم. دنبال این هستیم تا کارآفرین را به هیات علمی تبدیل کنیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع سازمان مرکزی دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: تمام قوانین و مقررات دانشگاه فنی و حرفه ای باید متعلق به خودش و سر فصل رشته های آن نیز متناسب با موقعیت جغرافیایی محل فرد باشد. ما باید در رشته هایمان بازنگری و برخی از آنها را حذف و بعضی رشته های جدید دیگر را ایجاد کنیم و برای تحقق این کار نیاز به یک سری زیرساخت ها داریم.
وی بیان کرد: اصلاح کلی قوانین یکی از این ملزومات است. در حال حاضر هیچ قانونی در دانشکده های آموزشی فنی و حرفه ای بومی نشده است.هر کسی در هر منطقه جغرافیایی باید متناسب با آن بیاندیشد. ستاد مرکزی هم به آنها کمک خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه دانشگاه ها موکف شده اند 50 درصد خودکفایی مالی داشته باشند. هرچند مصوب دانشگاه های فنی و حرفه ای نیست اما این کار باید در مراکز آموزشی ما انجام شود. هر دانشگاهی که نتواند به این هدف دست پیدا کند دیگر نیاز به ادامه فعالیت او نخواهیم داشت.