در حال بارگذاری ...

پیگیر ارتباط بین بخش صنعت و دانشگاه هستیم/ پیوند استادان با بنگاه های اقتصادی و صنعتی/ نظام ملی نو آوری در کشور نداریم

معاون آموزشی، پژوهشی و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای می تواند پیشگام کاربردی کردن علم در کشور باشد و نیروهای ماهر را تربیت کند.

 

دکتر قبادیان، معاون آموزشی، پژوهشی و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در  اجلاس سراسری مدیران دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، دانشگاه را مبدا تحول ها دانست و گفت: هیچ کشوری را سراغ نداریم که بدون گذر از علم و دانشگاه متحول شده باشد.

وی با اشاره به تحول های دانشگاه ها از نسل اول به چهارم گفت: بخش صنعت نیز چهار انقلاب را پشت سر گذاشته است و انقلاب چهارم صنعتی با نسل های دانشگاه تناسب دارد به همین دلیل امروزه نسل چهارم دانشگاه ها نیز مطرح است.

وی افزود: نسل اول انقلاب صنعتی، با موتور بخار شروع و تولید انبوه آن با برق ادامه یافت و با ورود کامپیوتر، بحث مکانیزه کردن آن پیش رفت. امروز نیز بحث هوشمند سازی مطرح است. من به جد می گویم که متاسفانه اکنون دانشگاه های ما در نسل دوم همچنان باقی مانده اند.

وی تصریح کرد: دو دانشگاه قبل ما( آموزشکده های فنی و حرفه ای و دانشکده های جامع علمی کاربردی) بحث کاربردی کردن علم را پیش برده و حلقه مفقوده بین صنعت ومعدن را نشانه رفته بودند اما به جد معتقدم که اکنون دانشگاه علمی کاربردی از آنچه که هدفش بود، فاصله گرفته است.

قبادیان اظهار کرد: ما باید دانشگاه های فنی و حرفه ای را باور و سرمایه گذاری کنیم زیرا این دانشگاه با داشتن منابع توسعه یافته و آموزشی اش می تواند رابطه تنگاتنگ بین اجتماع و علم و دانشگاه ایجاد کند. همچنین دانشگاه فنی و حرفه ای می تواند پیشگام کاربردی کردن علم در کشور باشد و نیروهای ماهر را تربیت کند.

وی ادامه داد: امروز دانشگاه های ما خیلی بی حال هستند و استادان رغبتی برای رفتن به سمت صنعت نمی کنند. استادان ما به خود اجازه نمی دهند وارد بخش صنعت بشوند و تنها به جزوه های درسی خودشان اکتفا کرده اند. متاسفانه  استادان ما حتی به اندازه یک تکنسین خارجی هم نمی توانند به صنعت کمک کنند. استادان اگر نباشند، بحث ایده پردازی هم نخواهد بود.

معاون آموزشی،پژوهشی و فناوری وزار صنعت، معدن و تجارت گفت: ما ارتباط صنعت و دانشگاه را پیگیری می کنیم و بنا دارم تفاهم نامه این دو بخش از سال 1393 را اجرایی کنیم. ما بر اساس این تفاهم نامه قرار داریم از بخش اساتید در دو حوزه پسا دکتر و فرصت مطالعاتی و همچنین پایان نامه ها و رساله ها حمایت کنیم. همچنین ما به دنبال آمدن اساتید به بنگاه های اقتصادی وصنعتی هستیم.

وی یادآور شد: هم اکنون بنگاه های اقتصادی ما برای روند رو به رشد این مساله استقبال زیادی کرده اند به طور ی که صد صنعت حمایت خودشان از پایان نامه ها را اعلام کرده اند.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون یکی از ایرادهای کار ما این است که چیزی به نام نظام ملی نوآوری در کشور نداریم. مانند ماشینی که چهار چرخ دارد که یک چرخ آن ناقص است. ما تا زمانی که این نظام را نداشته باشیم و آن را به عرصه واگذار نکنیم. همچنان یکی از چرخ هایمان ناقص خواهد بود.