در حال بارگذاری ...

اولین نشست رابطین دفاتر مشاوره و سلامت دانشگاه فنی و حرفه ای در دانشکده فنی شریعتی برگزار گردید


این برنامه شنبه بیست و پنجم شهریورماه با حضور دکترابوالحسن ریاضی معاون امور دانشجویان داخل کشور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر ناصر شمس رییس دانشگاه فنی و حرفه ای، دکتر مهدی حسینی معاون فرهنگی-دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای، دکتر فاطمه مهاجرانی معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای، دکتر فریده خالقی مدیرکل مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه فنی و حرفه ای و برخی از مدیران کل این دانشگاه در جمع مشاوران مراکز تابعه با هدف معارفه بین مشاوران و مسئولین ستادی و همچنین ابلاغ برنامه ها و سیاست های کلان، ساماندهی و آشنایی با چارچوب ها  در سالن مفرح دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی برگزار گردید.
در ابتدا رییس دانشگاه فنی و حرفه ای ضمن خیرمقدم به حضار، راه اندازی مرکز مشاوره را در شرایط حساس جامعه  امری مهم تلقی نمود و خاطر نشان کرد : اکنون شما مشاوران عزیز هستید که می توانید با درایت کامل ضمن جدی گرفتن امور محوله مسئولیت بسیار سنگین خود را با شعار " راز داری-اعتماد- تولید و اشتغال" انجام دهید. سعی ما بر آن است که در محقق کردن این هدف باشیم. شما عزیزان می توانید با اعتمادسازی بین دانشجویان با بهره گیری از کمک سایر همکاران مراکز خود حرکت های خوب و قابل توجهی را رقم زنید.
  دکتر حسینی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای، سخنران بعدی این مراسم بود.
وی مشاوران را پیش قراولان و سردمداران عرصه ی سلامت روح و روان دانشجویان دانست و تاکید کرد:
در دنیای امروز که مملو از آشوب ها و دشواری های متعدد می باشد، این شما هستید که می توانید با دانش خود در حیطه ی مشاوره، جوانان دانشجو را به مسیرهای متعالی هدایت نمایید. به تعبیری دیگر اکنون زمان آن فرا رسیده است که بگوییم مشاوره یک ضرورت و اصلی اجتناب ناپذیر است. در دین اسلام نیز به امر مشورت و همفکری اهمیت زیادی داده شده است که خود بیانگر جایگاه ویژه این امر می باشد.
بخش بعدی این برنامه با سخنرانی دکتر ابوالحسن ریاضی معاون امور دانشجویان داخل کشور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه یافت.
ایشان جهان مدرن را "جهان اضطراب" عنوان و بر این اساس تاکید کرد بحث مشاوره می تواند نمود پیدا کرده و مفهومی مدرن به خود بگیرد.
دکتر ریاضی اذعان داشت:
اگر این وضعیت را به طور جهانی در نظر بگیریم با مقوله های زیادی روبرو خواهیم شد. بیشترین تمرکز کاری در حوزه شکاف طبقاتی قرار دارد. تنش های فردی در محیط های دانشگاهی بسیار زیاد است. اگر بتوانیم بر هویت های فردی هریک تاثیری ولو اندک بگذاریم، به طور یقین قدم های اولیه را برداشته ایم. امید که شما مشاوران عزیز با خروجی مثبت این برنامه، موجبات تغییرات سازنده را فراهم نمایید.
دکتر فریده خالقی در بخش بعدی این مراسم ضمن ارائه ی گزارشی کوتاه از فعالیت های این مرکز نوپا در بدنه دانشگاه فنی و حرفه ای، ابراز امیدواری کرد که اگر همیاری مشاوران مراکز تابعه به خوبی شکل گیرد بخش مشاوره به عنوان بخشی فعال و پویا در تمامی کشور توسعه خواهد یافت.
وی از ارائه ی درس مهارت های زندگی در ترم جاری برای کلیه دانشجویان کشور خبر داد و به بررسی نقش های چهارگانه مراکز مشاوره و همچنین اشاعه ی کانون همیاران دانشجویی پرداخت.
بخش پیش از ظهر این برنامه با سخنرانی دکترحمید یعقوبی مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همراه بود. وی اهم برنامه های مرکز مشاوره را در شانزده بخش به شرح ذیل تشریح و تببین کرد:
 -تشکیل منظم شورای سیاستگذاری - کارنامه سلامت - خدمات مشاوره و روان درمانی - درس آموزش مهارت های زندگی - طرح ملی سیمای زندگی دانشجویان - برنامه پیشگیری از اعتیاد - برنامه دانشگاه عاری از دخانیات - برنامه کانون همیاران سلامت روان - برنامه پیشگیری از ایدز - برنامه فعال سازی مددکاری - برنامه مشاوره شغلی-تحصیلی - کارگروه تعامل مراکز مشاوره با کمیسیون موارد - برنامه پیشگیری و مداخله در خودکشی (برنامه بتا) - استفاده از ظرفیت اساتید و خانواده )امتیاز فرهنگی) - ارزیابی عملکرد - خبرنامه و سایت )
دکتر یعقوبی پس از تشریح هر یک از موارد شانزده گانه، خواستار بومی سازی و مدیریت مراکز مشاوره و روانشناسی شد و به سوالات مشاوران مراکز تابعه دانشگاه فنی و حرفه ای پاسخ داد.
گفتنی است سخنرانی دکتر رویا صنعتی مسوول بهداشت دانشگاه فنی و حرفه ای و دکتر تجری رییس دانشکده فنی و حرفه ای دختران مائده گرگان، از قسمت های دیگر این نشست بود.
این نشست با جلسه پرسش و پاسخ با حضور دکتر مهدی حسینی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای و دکتر فریده خالقی مدیر کل مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه فنی و حرفه ای خاتمه یافت.