یادداشت دکتر یزدانیان مدیرکل دفتر مرکزی حراست پیرامون اجلاس سراسری مدیران دانشگاه فنی و حرفه ای
اجلاس سراسری مدیران دانشگاه فنی و حرفه ای که هفته آتی با حضور مدیران و معاونین همه 172 دانشکده و آموزشکده تابعه دانشگاه در هتل المپیک تهران برگزار می گردد، فرصت مغتنمی است برای ارتقاء سطح انگیزش، تقویت انسجام و همگرایی، بهبود کارآیی و اثربخشی و هم افزایی بیشتر و وسیع تر، بین تک تک اجزاء سیستم آموزش مهارتی.
این اجلاس بزرگ که با کمترین هزینه از بودجه عمومی برگزار می شود و اغلب هزینه های آن توسط بخش خصوصی و از طریق جذب اسپانسر تامین شده، می تواند در واپسین روزهای تعطیلات تابستانی و آغاز سال تحصیلی جدید، روح تازه ای در کالبد دانشگاه دمیده و شور، نشاط، امید و انگیزه مضاعفی برای خدمت رسانی به دانشجویان که سرمایه های بی بدیل دانشگاه و کشور می باشند، ایجاد نماید.
متخصصین مدیریت منابع انسانی، در اینکه چه عواملی به اثربخشی تیم ها منجر می شود، اتفاق نظر دارند. آنها می گویند:
1- تیم اثربخش دارای هدفی شفاف است.
2- اعضای تیم، اهمیت کار را در سطح فردی و تیمی درک کرده اند.
3- اعضای تیم از حس مشارکت بالایی برخوردارند.
4- ارتباطات مناسبی بین اعضاء در راستای هدف تیم جریان دارد.
5- و...
به نظر می رسد، اگر مجموعه مدیران دعوت شده به همایش را یک تیم در نظر بگیریم، این اجلاس یک روزه می تواند اهداف رئیس، معاونین و مدیران جدید ستادی را به خوبی و وضوح و شفافیت برای بدنه مدیریتی دانشکده ها تبیین و منجر به اثربخشی سیستم آموزش مهارتی در این دانشگاه گردد. با برنامه ریزی وسیع و جامعی که برای این اجلاس صورت گرفته و محتوای خوبی که در اختیار مدعوین قرار خواهد گرفت، مدیریت دانشگاه می تواند اهمیت و حساسیت آموزش های مهارتی در دانشگاه فنی و حرفه ای را تشریح و درک مناسب تری به اعضای تیم منتقل نماید که خروجی آن اثربخشی بیشتر تیم ستاد و صف دانشگاه خواهد بود. حس مشارکت بیشتر و بهبود ارتباطات اعضای تیم با یکدیگر از بدیهیاتی است که شکی در تقویت آن در جریان چنین همایش هایی وجود ندارد.
پایان نامه ارشدم را با جناب پروفسور حمید مولانا گذراندم. نکته جالبی که ایشان به عنوان یکی از اساتید مطرح بین المللی در حوزه ارتباطات در طول دوره راهنمایی پایان نامه ام، داشت، تاکید بر تفاوت معنادار تاثیر ارتباطات حضوری و غیرحضوری از طریق ایمیل، نامه، فضای مجازی و ... بود.
خوشبختانه با هزینه ای اندک در دانشگاه، سیستم ویدئو کنفرانس که قابلیت سرویس دهی به همه مراکز تابعه دانشگاه را دارد؛ در حال راه اندازی است و از این پس می توان بخش زیادی از جلسات و گردهمایی ها را از طریق فضای مجازی پیش برد، کما اینکه اجلاس فعلی نیز همزمان از طریق فضای مجازی برای همه دانشکده ها و آموزشکده ها پخش خواهد شد، لکن به دلیل مزایای فراوان ارتباطات چهره به چهره و برخی معایب مهم ارتباطات غیرحضوری که مهمترین آن عدم انتقال احساسات و عواطف است، برگزاری چنین اجلاس هایی حداقل سالی یک بار، ضروری به نظر می رسد.
دانشگاه فنی و حرفه ای تجربه برگزاری پنجمین سال تاسیس دانشگاه را در سال 94 در همین هتل المپیک دارد. حضور دستیار ویژه رئیس جمهور محترم، قائم مقام محترم وزیر و شخصیت های علمی و فرهنگی، و مباحث مطرح شده در همایش، فضای امیدبخش و پرنشاطی در دانشگاه ایجاد و ما به عنوان واحد نظارتی، شاهد افزایش بهره وری و کاهش مشکلات تا ماه ها بعد از همایش بودیم.
امید می رود این اجلاس که با بهره گیری از برخی دست اندرکاران همان همایش 94 و اضافه شدن افراد جدید توانمند و با تجربه ای برگزار می شود، نتایج بهتر و درخشان تری داشته باشد.
ان شاء الله