کارگاه آموزشی توجیهی اجرای برنامه پیشگیری از مصرف مواد مخدر در دانشگاه های سراسر کشور، در دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی برگزار گردید
این برنامه با حضور آقای دکتر یعقوبی مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، خانم دکتر فاطمه مهاجرانی معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای، خانم دکتر خالقی مدیر کل مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه فنی و حرفه ای، خانم عسگری معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده شریعتی و برخی از مشاوران دانشگاه های سراسر کشور در سالن شورای دانشکده برگزار گردید.
آقای دکتر یعقوبی ضمن شرحی مبسوط بر کارها و فعالیت های دفتر مشاوره وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و اجرای طرح های مفید و با بازدهی مطلوب، استقبال دانشگاه فنی و حرفه ای را از اجرای این برنامه بسیار عالی قلمداد نمود.
ایشان در ادامه این پذیرا بودن را نویدی خوب و مثبت ارزیابی نمود و تاکید کرد:
"خوشبختانه در مدیریت دانشگاه فنی و حرفه ای و معاونت آموزشی آن، نگرش های مثبت فراتر رفته تا جایی که پیشنهاد خوب ارائه درسی با نام " مهارت های زندگی" ما را شگفت زده و امیدوار نمود. یقینا با همچینین نگرش کارشناسانه و مدبرانه ای، شاهد رویدادهای مطلوب تری در اجرایی نمودن طرح های مهم تر و کشوری تر در مراکز تابعه ی این دانشگاه خواهیم بود.
خانم دکتر فاطمه مهاجرانی نیز ضمن عرض تبریک عید سعید قربان و خوشامدگویی به حاضرین، توام شدن روز نخست برگزاری این برنامه را با عید قربان به فال نیک گرفت و افزود:
" شاید یکی از برکات این روز برای شما مشاوران فرهیخته، رسالتی در راه ایثار و انجام وظیفه ای منجسم تر و علمی تر در این عرصه فعالیت علمی پژوهشی شما باشد. ما اکنون در این زمینه به ایثار شما نیازمندیم. به تعبیر دیگر شما مشاوران، حامیان دانایی هستید که خالصانه به تبلیغ محبت و تنیدن رشته های آن در دل جوانان دانشجوی ما هستید. امید که با این اکسیر کمیاب به معجزه گری واقعی که همانا سلامت روح و روان دانشجویان است به خوبی دست یابید."
ایشان در پایان ضمن بررسی اجمالی دانشگاه فنی و حرفه ای و تاریخچه ای کوتاه از دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی، از کلیه ی مشاورین محترم خواستار تعامل بیشتر و اندوخته تر کردن بار علمی آنها و تزریق تجربیات جدید و به روز خود به بدنه دانشگاه فنی و حرفه ای شدند.
ادامه برنامه با تبریک عید قربان و خوشامدگویی خانم دکتر خالقی همراه بود.
وی از ایجاد 170 دفتر مشاوره در سراسر دانشکده و آموزشکده های سراسر کشور دانشگاه فنی و حرفه ای خبر داد و ابراز امیدواری کرد اکنون که از عمر کوتاه این بخش نورسیده کمی می گذرد با برگزاری این برنامه و مراسم های بعدی در این راستا، شاهد تحولی مطلوب و رسیدن به حد اعلی در قالب یک برنامه یکساله مرکز مشاوره دانشگاه فنی و حرفه ای باشیم.
ادامه ی این برنامه با برگزاری کارگاه های "اصول و ملاحظات پیشگیری در دانشگاه و برنامه پیام" و " فازها و مراحل پیشگیری از مصرف مواد در دانشجویان دانشگاه در مدل پیام" و سخنرانی آقای دکتر حمیدرضا طاهری نخست روانشناس بین المللی، متخصص و صاحبنظر در زمینه ی آسیب های اجتماعی کشور همراه بود.
گفتنی است این برنامه در روزهای یازدهم و دوازدهم شهریورماه با برگزاری چند کارگاه دیگر با سخنرانی آقای دکتر حمیدرضا طاهری نخست و دکتر علیرضا نوروزی در دانشکده شریعتی ادامه داشت.
مراسم اختتامیه کارگاه آموزشی توجیهی اجرای برنامه پیشگیری از مصرف مواد عصر روز یکشنبه دوازدهم شهریورماه پس از برگزاری کارگاه پایانی با موضوع "غربالگری و انواع مداخلات مختصر" با انعقاد تفاهم نامه بین دانشگاه فنی و حرفه ای و سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات فناوری در راستای خدمات مشاوره و روانشناسی، سلامت و آموزش و انتشار کتاب و جزوه جهت رفع نیازهای مشاوره ای و درمان دانشگاه فنی و حرفه ای به کار خود پایان داد.
این تفاهم نامه به امضای دکتر مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان و دکتر ناصر شمس رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای رسید.
پیش از انعقاد این تفاهم نامه، دکتر صدیقی معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان در بخشی از سخنان خود ضمن توجه ویژه به مراکز مشاوره افزود:
"ممکن است ضرورت و اهمیت مشاوره و مراکز مشاوره در برخی از دانشگاه ها کماکان به حد کافی نرسیده باشد ولی این عامل نباید مانعی برای رسالت های بخش مشاوره باشد. جامعه دانشگاهی باید بداند اگر فکر و روان دانشجو از سلامت برخوردار نباشد، آسیب های اجتماعی آنان را رها نکرده و شاهد خروجی مطلوبی از تحصیلات علمی کسب شده نخواهیم بود."
وی توجه به کانون های همیاری مشاوره و ورزش دانشجویان را لازم و مکمل های خوبی برای زندگی سالم دانشجویی عنوان نمود و تاکید کرد:
"نظر ما این است اگر مولفه ها و پارامترهای بیشتری را در امر مشاوره به کار ببرید شاهد اتفاقات خوب و قابل توجهی در این حوزه خواهید بود."
در ادامه دکتر ناصر شمس رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ضمن تشکر از دکتر صدیقی و دست اندرکاران این کارگاه به تاریخچه شکل گیری مرکز مشاوره در سال 61 دانشگاه ها اشاره نمود که تحت چه شرایطی بعد از انقلاب شکل گرفتند و بازگشایی این مراکز چگونه توانست نقش موثری در سلامت روان و زنده نگهداشتن روحیه ی نشاط و شادابی در قشر جوان جویای علم جامعه، ایفا نماید."
دکتر شمس، رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای را دانشگاهی خاص و متفاوت معرفی نمود و اذعان داشت:
"ما در دانشگاه فنی و حرفه ای این بخش را جدی گرفته ایم.به قطع یقین کمک شما دوستان مشاور در پیشبرد اهداف مذکور، می تواند کمک موثری به مدیران و مجموعه های دانشگاهی باشد."
لازم به ذکر است افتتاحیه ی این کارگاه سه روزه روز جمعه دهم شهریورماه با حضور دکتر حمیدیعقوبی مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر فاطمه مهاجرانی معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه ای، دکتر فریده خالقی مدیر کل مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه فنی و حرفه ای و مشاوران و روانشناسان مراکز دانشگاهی سراسر کشور، در دانشکده شریعتی برگزار شد.
گفتنی است این کارگاه آموزشی دارای دو بخش "اصول و ملاحظات پیشگیری در دانشگاه و بررسی ضرورت اجرای برنامه "پیام"، "فازها و مراحل پیشگیری از مصرف مواد در دانشجویان دانشگاه در مدل پیام" و " غربالگری و انواع ملاحظات مختصر" همراه بود و انتظار می رود که شرکت کنندگان این دوره علاوه بر تشخیص ضرورت اجرای "طرح پیام" توانمندی لازم جهت اجرای این طرح را به طور جدی در مراکز دانشگاهی سراسر کشو ر به دست آورده باشند.
در خاتمه از امکانات آموزشی، کارگاهی و آزمایشگاهی دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی به منظور تعامل و همکاری فی مابین، مراکز دانشگاهی و دانشگاه فنی و حرفه ای بازدید نمودند