همایش روز ملی کارآفرینی دانشگاه فنی و حرفه ای برگزار شد
همایش روز ملی کارآفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای به همت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای کشور در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران شروع به کار کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی، دکتر ناصر شمس در همایش روز ملی کارآفرینی که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری برنامه های متنوع و تاثیر گذار در هفته مهارت می تواند نقش مهمی در راستای ترویج مهارت آموزی، اشتغالزایی و ارائه الگو به کارجویان داشته باشد. از آنجایی که موضوع بیکاری یکی از مهمترین مسائل و مشکلات کشور است و با توجه به اینکه یکی از دلایل بیکاری در کشور فقدان مهارت های مورد نیاز بازار کار از سوی جویندگان کار می باشد ، انتظار می رود دانشگاه فنی و حرفه ای با ارائه آموزش های مهارتی بتواند نقش بسزایی در کاهش میزان بیکاری ایفا کند.
وی افزود: محتوای کتاب های رمان و داستان در دانشگاه های خارج از کشور تبدیل به یک رشته می شود؛ متاسفانه در ایران ارتباط خوبی بین دانشگاه و صنعت وجود ندارد و دانشجویان مهندسی در تدوین گزارش آزمایشگاهی دچار مشکل هستند.
شمس گفت: در جهان فراصنعتی امروز توسعه به معنی عام بدون توجه به آموزش های فنی و حرفه ای مفهوم نخواهد داشت . انقلاب علمی و فنی، انقلابی عمیق و کیفی در نیروهای تولید و از آن جمله در نیروی انسانی و روشهای تولید به وجود آورده است .
وی بیان داشت: توسعه آموزشهای فنی و حرفه ای در شرایط کنونی برای اقتصاد و فرهنگ ایران و به ویژه شتاب دهی به فرایند تولید امری حیاتی است ؛ زیرا سرمایه گذاریهای زیربنایی و افزایش ابزار و تجهیزات و به طور کلی سرمایه فیزیکی بدون سرمایه انسانی بلا استفاده مانده و یا به نحو اقتصادی و کارآمد مورد بهره برداری قرار نمی گیرد .
سرپرست دانشگاه تصریح کرد: خصوصیت اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای پرورش "کارآفرین" است ، به این معنی که دانشجویان پس از کسب مهارت و تخصص دانش فنی ، قادر خواهند بود که فرصتهای شغلی مناسبی را به دست آورند و یا در نهایت فرصت شغلی ایجاد نمایند .
دکتر شمس اضافه کرد: آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای از نقش و تاثیرگذاری اقتصادی و اجتماعی مهمی برخوردار است چرا که معرف نوع مهمی از سرمایه گذاری در منابع انسانی است و با فراهم کردن زمینه های ارتقای دانش ، نگرش ها و مهارتهای مورد نیاز بازار کار و اشتغال در زمینه های مختلف به توسعه اقتصادی کمک می کند .
عضو هیأت علمی دانشگاه پلی تکنیک اظهار داشت: عدم سرمایه گذاری کافی در آموزش فنی و حرفه ای به معنی غفلت و فنای سرمایه های انسانی تلقی می شود . باید توجه داشت که در شرایط کنونی یکی از مهم ترین ، راه اشتغال زایی اصولی و حل معضل بیکاری به آموزش صحیح فنی و حرفه ای می باشد .
ایشان در پایان تصریح کرد: در دانشگاه فنی و حرفه ای نیز نظیر سایر مراکز آموزش عالی غیر از آموزش علم و مهارت مواردی از قبیل تعهد ،احساس مسوولیت ، وظیفه شناسی نیز جزء محتوای آموزشی به افراد آموخته می شود . از این رو این نظام آموزشی از طریق تحول در فرهنگ جامعه می توانند در بالا بردن کارایی و بهره وری نقش موثری از جمله کاهش سطح بیکاری، کاهش معضلات اجتماعی، کاهش تبعات منفی بیکاری ایفا نماید .