ساخت دست مصنوعی توسط استاد آموزشکده فنی وحرفه ای قدسیه ساری
استاد حمید مراد از اساتید رشته الکترونیک آموزشکده فنی وحرفه ای دختران قدسیه ساری موفق به ساخت دست مصنوعی با قابلیت کنترل به وسیله خود شخص شده است.
با ساخت این دست مصنوعی فردی که دستش از ساعد قطع شده باشد میتواند اجسام را تشخیص داده و احساس را به صورت خودکار به فرد منتقل میکند.
این دست مصنوعی به وسلیه کمربندی به ساعد و مچ دست فیکس میشود، و سنسوری برای کنترل شخص تعبیه شده و قدرت حرکتی تا 110 درجه برای آن پیش بینی شده است.
این دست در حال حاضر امکان بلند کردن اشیا با اضلاع متقاطع را دارد، در نمونههای بعدی که قرار است ساخته شود میزان مانور فرد برای بلند کردن اجسام بسیار بیشتر خواهد شد.
از نظر تاریخچه ساخت دست مصنوعی ، شرکت کک سو قویترین سازنده دستهای مصنوعی است که محصولات این واحد تولیدی 80 میلیون تومان است ولی در نمونه پیشرفتهای که قرار است ساخته شود، سه تا پنج میلیون تومان هزینه نیاز می باشد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی، مهندس حمید مراد مخترع این دست مصنوعی که سه دوره پژوهشگر برتر و نیز سابقه فناور برتر را در کارنامه کاری خویش دارد، در مصاحبه ای اظهار داشت: این طرح به سفارش یکی از پزشکانی که از ناحیه دست معلول بود ساخته شد.
مراد با بیان اینکه دکتر علوی رئیس آموزشکده قدسیه به عنوان مشاور طرح ، ایشان را با در اختیار قرار دادن مکان و تجهیزات آزمایشگاهی مورد حمایت های مادی و معنوی قرار دادند از ایشان تشکر و قدر دانی نمودند.
مراد مدت زمان صرف شده برای ساخت دست مصنوعی را چهار ماه اعلام کرده که هزینه ساخت اولیه این طرح توسط بسیج علمی استان مازندران تامین شده است .
این پژوهشگر ساروی 44 ثبت اختراع دارد، که به دلیل عدم حمایت های مناسب، برخی از طرحها قابلیت اجرایی نداشته ولی با پشتکار و پیگیری ایشان هفت طرح آماده تولید هست.