سومین رویداد بین المللی دختران و فناوری اطلاعات و ارتباطات در دانشکده فنی و حرفه ای شریعتی برگزار شد
هر ساله در جهان، آخرین پنجشنبه ماه آوریل به عنوان روز جهانی دختران و فناوری اطلاعات شناخته می شود. دانشکده فنی و حرفه ای شریعتی نیز برای سومین بار میزبان برگزاری "رویداد بین المللی روز جهانی دختران و فناوری اطلاعات و ارتباطات" بود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی، روز یکشنبه دهم اردیبهشت ماه، موعد برگزاری این رویداد بین المللی در دانشکده بود که با حضور مدعوینی از وزارت ارتباطات، استادان برجسته ای از دانشگاه های مطرح کشور، اصحاب رسانه ها، دانشجویان و استادان دانشکده، شاهد برگزاری آن در سالن مفرح بودیم.
در ابتدا دکتر مهاجرانی رییس دانشکده شریعتی ضمن اشاره به بیتی از اشعار سعدی " توان بود، هر که دانا بود...." امری را که باعث توانایی انسان می شود، دانایی دانست و افزود: " نیمی از جمعیت جهان را زنان تشکیل می دهد. از آنجایی که یکی از مسیرهای رو به رشد IT می باشد، اگر دانایی دختران را در این زمینه افزایش دهیم، اتفاقات خوبی حاصل خواهد شد. بسیار مفتخریم که دانشکده شریعتی، مجری این رویداد مهم علمی برای سومین بار می باشد. این کار بزرگ میسر نمی شود مگر این که با همراهی دوستانی که بدون هیچ منتی به یاری ما برخاستند."
ایشان در انتها، موضوعات کارگاه های این رویداد بین المللی را حول محوریت ظرفیت زنان و ظرفیت ICT در کل دنیا دانست و اذعان داشت: " یادمان باشد موظفیم از فرصت های اینچنینی به خوبی استفاده نموده و به قول شاعر توانا خانم ژاله اصفهانی، نغمه ای به یاد ماندنی از خود به جا بگذاریم..."
دکتر سعیده پارسایی فرد استاد یار و دکترای مخابرات سیستم به عنوان اولین سخنران این مراسم ضمن پخش پاورپوینی در مورد توانمندسازی کارآفرینی بانوان از طریق نسل جدید ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیحاتی اجمالی با ذکر مثالهای متعدد پرداخت.
دکتر براری معاون وزارت ارتباطات و اطلاعات اولین سخنران این مراسم بود.
ایشان در ابتدا ضمن تبریک اعیاد شعبانیه از میزبانی شایسته دانشکده شریعتی تشکر کرد و افزود: " امسال که بنا به رهنمون اندیشمندانه رهبر انقلاب، سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال می باشد تمام سعی وزارت ارتباطات بر این است که در حوزه های مشترک به تحقق این شعار و همچنین تولید علم به ثروت با مراکز علمی و دانشگاهی همکاری مشترک داشته باشیم. از همین تریبون اعلام می کنم ما آمادگی داریم با جریانات ICT امضای تفاهم نامه و همکاری با دانشکده شریعتی (که بسیار در این امر توانمند است) را داریم. "
ایشان بعد از این نوید مسرت بخش به دانشجویان دانشکده نسل کنونی دانشگاهی کشور را نسل نوآور و کارآفرین دانست و دانشگاه ها را سرمنشا تولید نوآوران در جامعه معرفی کرد.
معاون وزیر ارتباطات و اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود با نگاهی به کسب و کارهایی که امروز شکل گرفته، خلق ثروت را در جامعه به اشکال مختلف تببین نمود و خاطر نشان کرد: " امروزه با تولید یک نرم افزار می توان به تولید ثروت در کشور پرداخت. یکی از مراکزی که می تواند به شکلی متفاوت و اثربخش تر به این امر بپردازد، دانشگاه است. به تعبیری دیگر امروزه کسب و کار حول محوریت دانشگاه ها می چرخد و به عنوان مرکز استعدادیابی نسل جوان نقشی بسیار مهم می تواند ایفا نماید. دانشگاه های ما می تواند اقتصاد خلق کند. مهمترین محور اقتصاد مقاومتی، اقتصادی دانش بنیان مبتنی بر نیروی انسانی ماهر و متبحر است. این همان خواسته مهم ماست که امیدواریم نقطه شروع آن که به خوبی از دانشکده شریعتی شروع شده به سایر مراکز دانشگاهی اشاعه پیدا نماید. "
دکتر براری در پایان اقتصاد کنونی کشور را مبتنی بر خلاقیت ارزیابی کرد و پیش بینی برنامه ششم توسعه را در این امر بیش از سه برابر دانست و آمادگی اعلام برآورد سهم دانشکده توانمند شریعتی را بیان کرد.
ایشان در پایان تاکید کرد: " هم اکنون اقتصاد در کشور ما و تمامی دنیا به سویی رفته است که می توان با تولید یک اپلیکشن به راه های اقتصادی و اشتغال زا دست یافت. امیدواریم با توجه به نسل چهارمی بودن نسل دانشگاهی ما، اقتصاد در این حوزه مردمی تر شده و با کمک نسل جوان و نوآور خود کمیته ای مشترک بین وزارت ارتباطات و دانشگاه های کشور ایجاد کنیم."
در ادامه پس از پخش کلیپی از روند برگزاری این همایش بین المللی طی دو دوره در دانشکده، دکتر بهادری فرد معاون اعتبار بخشی و توسعه فناوری اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات ایران به ایراد سخنرانی پرداخت.
این مقام مسوول در ابتدا ضمن تشکر از میزبانی خوب دانشکده شریعتی، حضور زنان در عرصه کار و فعالیت را به دو دوره قبل و بعد از انقلاب تقسیم بندی کرد و حضور دوره دوم را به همراه عقب گردی کوتاه از سمت خود جامعه زنان عنوان کرد و امیدوار شد این روند رو بهبودی برود.
ایشان در بخش بعدی سخنان خود افزود: " در هیچ جامعه ای نمی توانیم نقش زنان را در توسعه اقتصادی نادیده بگیریم. این توسعه از فرهنگ شکل می گیرد. زنانی که به عنوان همسر و مادر به تربیت نسل جدید رو می آورد در ایجاد باورهای درست می تواند نقشی خوب ایفا کند. سنگ بنای توسعه در خانواده با زنان شکل می گیرد. این تجریه را می توانم در اجرای برنامه رادیو اقتصاد برای شما بیان کنم که بیشتر تماسی که با این بخش رادیویی داشتند زنان بودند. زنانی که می توانستند همراه با حوزه ICT کارهای بزرگی انجام دهند. "
دکتر بهادری فرد در پایان مهمترین دغدغه ی دولتمردان را در برنامه ی ششم توسعه، زنان و توسعه اقتصادی عنوان کرد و از این قشر تاثیر گذار در جامعه خواست تا خودشان را با حضور پررنگ تر به خوبی هرچه تمام تر نشان دهند. ما در صدد هستیم ICT را به حوزه های فراتر در روستاها ببریم. نکته مهمتر این که هم دانشگاه ها و هم مراکز اقتصادی می بایست در ایجاد حوزه های موفق IT به ایجاد اشتغال و مشاغل جدید سهیم باشند. این یکی از وظایف مهم دولتمردان دلسوز ماست. هیچ گاه فراموش نکنید شما دانشجویان و زنان پیگیر علم و دانایی، سرمایه هایی بزرگ می باشید.
ادامه برنامه با برگزاری پنل تخصصی با موضوع "زنان در مهندسی، فرصت ها و چالش ها" با مدیریت مهندس آزاده داننده رییس هیات مدیره شرکت فناوران اطلاعات بهاران، نائب رییس سابق نظام صنفی رایانه کشور همراه بود.
در این پنل، هر پنج استاد حضوریافته طی دقایقی به بیان مسائلی در مورد فرصت ها و بیان راهکارهای موفق و بیان چالش ها و تهدیدهای موجود پرداختند.
خانم ها دکتر فاطمه مهاجرانی، دکتر سودابه رادفرد، دکتر معصومه نصیری کناری، مهندس سمیرا کوشکستانی و آقای دکتر مهرداد قلی زاده سخنرانان این پنل تخصصی بودند.
بخش اول پنل تخصصی: فرصت ها
دکتر معصومه نصیری کناری استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف از رو آوردن دوباره دانشجویان به رشته مهندسی گفت و فضای علمی جامعه کنونی کشور را فضایی متفوات و قابل تامل از ابعاد مختلف برشمرد.
دکتر قلی زاده دکترای مهندسی صنایع و مدرس رویال کالج کانادا و عضو هیئت علمی و مدیرعامل شرکت ERAFEAT نیز سهم بانوان را تا قبل از سال 2008 در آمریکای شمالی کم از نقش آقایان ندانست و سهم نیم درصدی الان زنان را تا قبل از این به به 12 درصد اشاره کرد.
ایشان با اشاره به چند مثال ملموس در جامعه مولفه های تصمیم گیری را دو عنوان مهم دقت و سلامت دانست و اظهرا داشت اگر امروز قرار باشد مسیری را انتخاب کنیم زنان می توانند با دقت بالاترو ارجح تری پیشروی کنند. اکنون ICT به خوبی می تواند به ایجاد بسترسازی ایجاد مشاغل نه تنها برای بانوان بلکه برای همه اقشار باشد.
خانم سمیرا کوچکستانی مدیر عامل شرکت دانش بنیان طنین پرداز پاسارگارد، عضو انجمن زنان مدیرکارآفرین و عضو کمیته WIE و کارآفرین حوزه مهندسی پزشکی سخنران سوم این پنل در بخش اول فرصت ها بود.
ایشان در ابتدا بحث نیازشناسی در حوزه کسب و کار را موضوعی مهم برشمرد و اظهار داشت که پیش از این کسی فکر نمی کرد که مشاغلی که الان در جامعه با آن رو به رو هستیم سالیان قبل به عنوان یک امری نشدنی و محال از آن یاد می شد. این ها مفاهیم جدیدی هستند که که در حال روبرو شدن با آن هستیم. سعی کنید با هنر خود از این فرصت ها به خوبی استفاده کنید. به بیان عینی تر این که اکنون به جای این که بپرسیم چه کاره شویم بپرسیم می خواهید چه ارزشی را بیافرینید این همان کلید کارآفرینی و ایجاد کار و حرفه در کشور است.
دکتر مهاجرانی رییس دانشکده شریعتی، مشاور زنان رییس دانشگاه فنی و حرفه ای فارغ التحصیل دوره DBA از دانشگاه هریوت وات اسکاتلند سخنران چهارم این پنل بود.
ایشان سه ساله شدن این رویداد بین المللی دختران و فناوری اطلاعات را موضوعی مهم عنوان کرد و حضور جامعه زنان را در رشته مهندسی به عنوان یک فرصت ارزیابی کرد. ما باید بلد باشیم فرصت ها را بشناسیم. کارآفرین کسی است که فرصت ها را می رباید حتی اگر نتواند فرصتی خلق کند. باید از EQ بهره برده باشد تا بتواند به عنوان یک انسان باهوش از فرصت ها به خوبی استفاده کند.
ایشان در ادامه ضمن ابراز مسرت از خبر نوید بخش دکتر براری در این مراسم از امضای تفاهم نامه با دانشکده شریعتی این را فرصتی مغتنم برای دانشجویان دانشکده معرفی کرد. سرمایه زنان را از قوه به فعل رساندن کاری سخت است ولی اگر بخواهیم شدنی است.
دکتر سودابه رادفر آخرین سخنران این پنل بود . ایشان مشاور وزیر امور زنان، مدیر سامانه پاسخگویی رسیدگی به شکایات و حقوق شهروندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین دارنده مدیریت دانشگاه تهران و محقق و پزوهشگر با بیش از 20 عنوان تالیف ، ترجمه و مقاله علمی پژوهشی است.
ایشان سه ساله شدن این رویداد بزرگ علمی را به دانشکده شریعتی تبریک گفت و عنوان کرد جای بسی خوشحالی است که در این دانشکده اینچنین پتانسیل و ظرفیت بالایی وجود دارد.
اکنون موضوع فضای مجازی آنقدر مهم و گسترش یافته دانست که از کوچکترین تا بزرگترین اتفاق در جامعه از قبیل سیاسی، اجتماعی و .... را در بر می گیرد.
ایشان در پایان از اعطای وام به کسب و کارهای زنانه و وجود مرکزی با این عنوان در بدنه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد و این مهم را از کارهای جدید این وزارتخانه در مسیر پیشرفت اهداف زنان کارآفرین و ایده پرداز دانست.
بخش دوم پنل تخصصی: تهدید ها و چالش ها
برابری فرصت های شغلی و ایجاد فرهنگ آن در جامعه، عدالت اجتماعی در حوزه زنان و عدم پرداختن به بحث جنسیتی، الگوسازی کارآفرینی و قدرت ریسک پذیری از دوران کودکی، آموزشی نبودن کارآفرینی، چالش های فردی و اجتماعی و رفتن جامعه به سوی کپسولی شدن، فرصت سوزی، استفاده از تجربیات پیشکسوت ها و ... از دیگر مباحثی بود که در بخش دوم این پنل تخصصی، هر کدام از اساتید سخنران در فرصت دو دقیقه اختصاصی خود به آن پرداختند.
در ادامه و پس از پرسش و پاسخ دانشجویان با استادان حضور یافته در پنل تخصصی، از استادان با اهدای جوایزی تقدیر و قدردانی شد.
گفتنی است در حاشیه ی این رویداد علمی، یازده عنوان کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد که چهار عنوان آن امروز و مابقی طی روزهای دوشنبه یازدهم و سه شنبه سیزدهم اردیبهشت ماه شاهد برگزاری آن خواهیم بود.