دانشکده فنی و حرفهای شهید قاضی طباطبایی ارومیه به پاس ۷۰ سال خدمات دینی و قرآنی آیت الله سید علی اکبر قریشی مفسر کتاب احسن الحدیت و مولف کتاب قاموس قرآن مراسم تجلیل و تکریم برگزار کرد
به گزارش اداره کل روابط عمومی، مراسم تجلیل و تکریم از 70 سال خدمت آیت الله قریشی با حضور حجت الاسلام والمسلمین علی خاتمی نماینده ولی فقیه در استان زنجان، مدیر حوزه علمیه و امام جمعه شهرستان بناب، مسؤولان استانی، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، مدیران، استادان و طلاب حوزه های علمیه، علما و برجستگان ادیان دیکر آسمانی همچون اسقف توماس میرم اسقف اعظم کاتولیکهای آذربایجان غربی و شرقی و اسقف اعظم خلیفه گری آشوری، کلدانی و کاتولیک ارومیه ، رؤسای دانشگاه های ارومیه و دانشجویان و اقشار مختلف مردمی در مجتمع امام علی(ع) ارومیه به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای شهید قاضی طباطبایی برگزار شد.
آیت الله سید علیاکبر قریشی متولد 1307 در شهرستان بناب است ،وی در دوران بعد از انقلاب نماینده مردم آذربایجان غربی در ادوار مختلف مجلس خبرگان رهبری است و حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی فرزند وی هم اکنون نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه است.
وی در دوران قبل از انقلاب به دلیل مبارزه با رژیم پهلوی ممنوع المنبر شده و محکوم به تبعید به شهر بافت در استان کرمان شد.
آیت الله قریشی برای تکمیل تحصیلات خود در سال 1324 روانه حوزه علمیه قم شده و در مدت هشت سال تحصیل در حوزه علیمه قم از محضر اساتیدی چون آیات بروجردی، سلطانی و مجاهدی استفاده کرده است.
وی در سال 1332 به دعوت عدهای از اهالی ارومیه به این شهر مهاجرت کرد و اکنون افزون بر 70 سال است که در این شهر به کار تبلیغ و ارشاد و اقامه شعائر دینی مشغول است.
رییس دانشکده فنی و حرفهای شهید قاضی طباطبایی ارومیه در مراسم تجلیل از این عالم قرآنی گفت: آیتالله سید علی اکبر قریشی محور وحدت ادیان و مذاهب در آذربایجان غربی است و تجلیل از این شخصیت قرآنی وظیفه حوزویان و دانشگاهیان است.
یعقوب پوراسد با بیان اینکه ما فرمایشات مقام معظم رهبری را در زمینه کارهای فرهنگی سرلوحه کار خود قرار دادهایم چرا که ایشان فرهنگ را اساس و پایه میدانند و گفت که فرهنگ یک چیز جانبی در کنار سایر کارها نیست و اگر فرهنگ اصلاح شود سایر امور نیز اصلاح میشوند.بر این اساس دانشگاه فنی و حرفهای شهید قاضی طباطبایی ارومیه انجام کارهای فرهنگی را در کنار کارهای صنعتی در اولویت کاری خود قرار داده است.
پوراسد در رابطه با لزوم برجسته کردن و شناساندن علما و شهدا گفت: ما در جامعه نیازمند الگوسازی هستیم و شهدا و علما الگوهایی هستند که برای شناساندن آنها انتخاب کردهایم و باید بازشناسی این چهره ها را برای جوانان به بهترین شکل انجام دهیم.
وی افزود: تجلیل از آیتالله سید علی اکبر قریشی برای دانشگاه یک افتخار است و جامعه ما به این نوع از تجلیلها نیازمند است و امیداریم بتونیم با معرفی چنین مفاخری از آنها یک اسوه بسازیم و جوانان سیره زندگی آنان را سرلوحه زندگی خود قرار دهند و پیش روند.
در این مراسم رییس حوزههای علمیه آذربایجان غربی حجتالاسلام والمسلمین محمدی گفت: آیت الله قریشی الگوی خوبی برای همه پژوهشگران است چرا که در یکی از نقاط دور از مرکز در کشور توانسته منشاء خیر و برکت باشد و با نگارش بیش از 50 جلد کتاب دینی و تفسیر قرآن یکی از علما و مفسران برجسته در زمینه قرآنی و دینی در سده معاصر می باشد.
وی در ادامه گفت: این مراسم یک مقدمه برای تجلیل از آیت الله قریشی در تراز کشوری است چرا که گستره خدمات فرهنگی، دینی و قرآنی این شخصیت علمی و پژوهشی فراتر از آذربایجان غربی است و لازم است از این مفسر قرآن کریم در یک مراسم بزرگ و در تراز ملی بصورت معظم تر تجلیل انجام شود.
نماینده ولی فقیه در استان زنجان در مراسم تجلیل گفت: مقام و جایگاه شخصیت هایی همچون آیت الله قریشی که عمر خود را به عنوان هادی سپری کرده اند، در روز قیامت قابل احترام است.
حجت الاسلام والمسلمین علی خاتمی، نماینده ولی فقیه در استان زنجان، در مراسم تجلیل و تکریم از 70 سال خدمت قرآنی آیت الله قریشی، اظهار کرد: مردم به سه دسته تقسیم می شوند عده ای از عالمان هستند که تعلم، تعلیم و عملشان برای رضایت الهی است که بنابر فرموده پیامبر اکرم(ص) جایگاه این عالمان نه تنها در دنیا عظیم و قابل احترام است بلکه در ملکوت نیز محترم شمرده می شوند.
وی با بیان اینکه گروه دوم کسانی هستند که به کمال نرسیده و همیشه به فکر یادگرفتن هستند، تصریح کرد: گروه سوم به هر بادی می لرزند، به هر سازی می رقصند و به هر نوایی ناله می کنند چرا که ثبات شخصیت و فکر ندارند و از نور علم، جان و دلشان نورانیت پیدا نکرده است. وی با اشاره به روایتی از امیرمؤمنان(ع) که می فرمایند «کسی که جامعه را با علم، قلم، اندیشه و منطق خود در مسیر حیات قرار دهد هرگز نمی میرد»، گفت: بعد از 28 سال از وفات امام راحل(ره) بنیانگذار کبیرانقلاب، این امر به طور کامل ملموس است.
حجت الاسلام والمسلمین خاتمی در ادامه به شخصیت آیت الله قریشی پرداخت و گفت: مقام و جایگاه شخصیت هایی مانند امام راحل و آیت الله قریشی که عمر خود را در هدایت کردن دیگران سپری کرده اند، در روز قیامت قابل احترام و یک درجه پایین تر از انبیاء و اوصیای الهی خواهد بود و حق شفاعت خواهند داشت.
وی با قدردانی از حوزه و دانشگاه به جهت برگزاری مراسم تجلیل از آیت الله قریشی، خاطرنشان کرد: جامعه ما به تکریم و تجلیل از فرهیختگان، علما و اندیشمندان برای الگودهی به جوانان نیاز دارد.
در این مراسم از تمبر یادبود آیت الله سیدعلی اکبر قریشی و همچنین مستند "حدیث سرو" که زندگینامه سیاسی، اجتماعی و دوران زندگی علمی پژوهشی آیت الله سیدعلیاکبر قریشی را روایت می کند درارومیه رونمایی به عمل آمد.
درادامه این مراسم ضمن قرائت اشعاری در مدح ائمه اطهار و توصیف آیت الله قریشی، مدیران و روسای ادارات و دستگاه های مختلف آذربایجان غربی با تقدیم الواح و هدایایی از خدمات 70 ساله آیت الله سیدعلی اکبر قریشی در عرصه دین، فرهنگ و پژوهش تقدیر کردند.