در حال بارگذاری ...

سخنرانی دکتر حق پناهی:
در جلسه مشترک مسوولین دانشگاه با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم

دکتر حق پناهی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفه ای، در جلسه مشترک بین مدیران دانشگاه با مسوولین وزارت علوم، ضمن عرض خیر مقدم به معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هیات همراه، به معرفی دانشگاه فنی و حرفه ای به عنوان متولی اصلی آموزش عالی دولتی فنی و حرفه ای پرداخته و به تعداد رشته های آموزشی دانشگاه اشاره کرد.

وی افزود: مصوبه هیات امنا در خصوص استانی شدن دانشگاه فنی و حرفه ای موهبتی است که با توجه به نقش پراکندگی مناطق ده گانه  از منظر دانشگاه فنی و حرفه ای و قرابت آن با نقشه پراکندگی مناطق ده گانه  از منظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توجه ویژه ای به تمرکز منابع و بهره وری بیشتر در استانها خصوصا استانهای مرزی خواهد بود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ادامه داد: با توجه به کاهش ظرفیت دانشجویی 300 هزار نفری در طول برنامه ششم توسعه الزام ورود دانشگاه فنی و حرفه ای در افزایش و ایجاد ظرفیتهای جدید آموزشی امری ضروری است که با حمایت مسوولین وزارت متبوع انتظار تحقق ان را داریم.

وی تصریح کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای دارای سیستم آموزشی منحصر به فرد مهارتی بدون داشتن  دغدغه بیکاری برای خروجی فارغ التحصیلان می تواند تحقق اهداف فوق را برای سال  1400 یعنی 4 سال قبل از برنامه 25 ساله توسعه تحقق بخشد.

ایشان به سهم دانشجویان کاردانی دانشگاه فنی و حرفه ای به کل دانشجویان کاردانی وزارت علوم و سهم دانشجویان کارشناسی دانشگاه فنی و حرفه ای به کل دانشجویان کارشناسی حرفه ای کشور اشاره داشته و خواستار توجه بیشتر به ظرفیت های موجود شد

موقعیت هسته های فنی و مهندسی در راستای ایجاد قطب های علمی و مهارتی از دیگر صحبت های دکتر حق پناهی بود که با توجه به موقعیت استراتژیک دانشگاه فنی و حرفه ای و با ملاحظه تهدیدها و فرصت ها خواستار توجه و حمایت از ایجاد قطب های علمی و مهارتی شد که با توجه به تفاهم نامه منعقده دانشگاه با معاونت پژوهشی وزارت علوم در خصوص ایجاد مراکز رشد مهارتی با مأموریت تسریع رشد واحدهای فناور و نوآور برای تبدیل به شرکت‏های دانش‌بنیان یا شرکت‌های تجاری در راستای تبدیل ایده‏های نو به محصولات و تجاری‌سازی، نظارت بر فعالیت واحدهای فناوری و تحقق ایده محوری آنها، بستر ساز فرصتی برای درخواست صدور مجوز یک پارک علم و فناوری و یک مجوز پژوهشکده جهت انتقال تکنولوژی و فناوری برای دانشگاه فنی و حرفه ای شد.

وی در ادامه به اقدامات صورت گرفته در خصوص شناسایی و شناساندن چهره های برجسته و مفاخر دانشگاه فنی و حرفه ای در همه ی عرصه ها ی آموزشی و پژوهشی  و فراهم آوردن بستری مناسب برای برقراری ارتباط و تعامل بین مفاخر دانشگاه فنی و حرفه ای در حوزه های مختلف پژوهشی اشاره کرد.

دکتر حق پناهی با تاکید بر ضرورت ساماندهی شبکه شاعا (شبکه آزمایشگاهی علمی ایران) وزارت علوم، خواستار رفع نواقص موجود شبکه بودند تا با ارائه کد کاربری و رمز عبور برای مراکز استانی اقدام همه جانبه در خصوص ثبت اطلاعات تجهیزات آزمایشگاهی مراکز تابعه دانشگاه گردد.

حق پناهی به پروتکل همکاری فی مابین دانشگاه و دانشگاه علم و صنعت در خصوص توسعه رشته های بین رشته ای نظیر کامپوزیت که در دانشکده انقلاب اسلامی بصورت پایلوت در حال پیگیری است اشاره ای داشته و بحث آزمایشگاههای همکار با موسسه استاندارد را مطرح کرد  که برای ایجاد مراکز آزمایشگاهی همکار در مراکز استانی درخواست مساعدت معاونت پژوهش و فناوری وزارت متبوع را داشت.

به ضرورت توجه به سیستم آموزشی دوآل آلمان از دیگر صحبت های دکتر حق پناهی بود که با اشاره تفاهم نامه های منعقده اخیر دانشگاه با صنعت و سازمانهای مختلف تاکید بر حرکت به سمت این سیستم آموزشی داشته و مشارکت بخش خصوصی در توسعه آموزشی را مورد توجه قرار داد.

 

معاونت پژوهش و فناوری