پیام رییس دانشگاه فنی و حرفه ای به مناسبت روز ملی کارآفرینی و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای
دکتر مسعود شفیعی به مناسبت فرا رسیدن ششم مرداد ،روز کارآفرینی و ترویج آموزش های فنی و حرفه ای در پیامی این روز ملی را به فرهیختگان و کارآفرینان کشور تبریک گفت
مقام معظم رهبری: محور همه سیاستهای کلان اجرایی باید ایجاد اشتغال در کل کشور باشد. معنای اشتغال این است که جوانِ مستعدِ آماده به کار، فرصت تلاش و فعالیت به دست بیاورد تا هم نیاز شخصی خود را برطرف کند و هم به پیشرفت و آبادانی کشور و رونق محور همه سیاستهای کلان اجرایی باید اشتغال در کل کشور باشد.
با استعانت از خداوند متعال و تاسی از فرمایش مقام معظم رهبری، اینجانب روز ملی کارآفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای را به خانواده بزرگ دانشگاه فنی و حرفه ای که کار را با اخلاق عجین کرده و کارآفرینی را سرلوحه کار آموزشی خود قرار داده اند تبریک عرض می کنم و امیدوارم در پرتو آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(ره) و با بهره گیری از رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و هم افزایی توانمندی های کارآفرینان بتوانیم در این مسیر افتخار آفرین با گامهایی استوار حرکت نمائیم.
طی سالهای اخیر ورود جوانان جویای کار و کاهش تقاضا برای نیروی کار، بحران اشتغال را در کشورتشدید نموده است که پیامدهای این بحران گسترش فقر و افزایش پدیده های ناگوار اجتماعی است. برای گذر از این بحران، توجه ویژه دولتمردان برای توسعه کار آفرینی و ورود دانشگاهیان به این حیطه می تواند بسیار مؤثر باشد. کار آفرینی پروسه ای فراتر ازشغل و حرفه بوده و یک شیوة زندگی است. آموزش این شیوه زندگی باید در نظام آموزشی کشور نهادینه گردد. فعلاً در کشور ما دانشگاهها، افرادی را پرورش می دهد که فقط می توانند شکافهای شغلی بسیار تعریف شده را پرکنند و بنابراین باید حرکتی عظیم در راستای تولید کارآفرینان در دانشگاهها به عنوان قطب علمی کشور صورت گیرد که این به معنای اتصال دانشگاه با صنعت و فن آوری است کارآفرینان باید فرصت شناس باشند. نظام آموزشی دانشگاه مبتنی بر یادگیری نیست، آموزش مبتنی بر تعلیم است و این خود عاملی بر ای عدم پرورش افراد کارآفرین است.
کارآفرینی در جامعه اسلامی به مثابه یک فرصت مهم برای احیا و شکوفایی استعدادها در جهت پیشرفت و تعالی همه جانبه است. امروزه کارآفرینی یک فریضه است و باید فرصتها و زمینههای لازم برای حضور و فعالیت کارآفرینان فراهم شود. نقش شایسته کارآفرینی و تآثیر آن در رشد و توسعه اقتصادی، توانمند سازی منابع انسانی، اشتغال زایی، استقرار و توسعه عدالت اجتماعی، حضور گسترده و فعال در بازارهای جهانی فقرزدایی و افزایش امید به زندگی، بر کسی پوشیده نیست. از این رو کشورهای مختلف در دهه های اخیر با توجه به نقش مؤثر و مثبت کارآفرینان اقتصادی در توسعه جامعه ، بهره برداری از این توانمندی را مورد توجه قرار داده اند. دستاورد راهبردی سیاست های کارآفرینانه، دو پیامد مهم ایجاد اشتغال و پیشرفت است که هر دو در خدمت توسعه عدالت اجتماعی خواهند بود.
از سوی دیگر تحولات و دگرگونی های شگرف و عظیمی که به دلیل رشد فزاینده دانش، صنعت و فناوری در زندگی بشر رخ داده، موجب شده تا کشورهای مختلف راهکارهای مناسب و مؤثری را برای بهره گیری هر چه بیشتر از این تحولات بیابند و به کار بندند و به همین علت اندیشمندان عصر کنونی کارآفرینی را شیوه نوین زندگی دانسته اند.
سال جاری مصادف با پنجاهمین سال تاسیس آموزشکده های فنی و حرفه ای در کشور است. با گذشت 4 سال از الحاق این خانواده بزرگ دانشگاهی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ما شاهد رشد فزاینده و کسب جایگاه والای دانشگاه فنی و حرفه ای در جامعه دانشگاهی هستیم. این امر بواسطه ماهیت آموزش های مهارتی و کاربردی این دانشگاه و به همت اساتید، مدرسین و هنرآموزان فنی و حرفه ای محقق شده است.
دستیابی به اهداف آرمانی سند چشم انداز دانشگاه فنی و حرفه ای و نیز تحقق اهداف مستلزم توسعه فرهنگ و دانش کارآفرینی به عنوان موتور محرکه این حرکت عظیم است.
اینک که با ابلاغ سیاستهای مقام معظم رهبری( مدظله العالی ) پیرامون اشتغال ، اجرای اصل 44 قانون اساسی و طرح هدفمند سازی یارانه ها ، دولت کارآفرین، تمام تلاش خود را برای توسعه کارآفرینی در کشور به کار گرفته است. نامگذاری و بزرگداشت روز ملی کارآفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای می تواند زمینه ساز توسعه فرهنگ کارآفرینی و الگو سازی برای جوانان این مرز و بوم باشد.
در پایان ضمن آرزوی توفیقات روزافزون برای همه همکاران عزیز، اساتید محترم و دانشجویان گرامی، با استعانت از خداوند متعال، برای تحقق اهداف سازمانی و رسالت دانشگاه فنی و حرفه ای، شعار "ما می توانیم" را به اثبات خواهیم رساند.
مسعود شفیعی
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای