افتتاحیه جشنواره فرهنگی و هنری دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای سراسر کشور
جشنواره فرهنگی و هنری دانشگاه فنی و حرفه ای آغاز به کار کرد.
باسمه تعالی
بیست و یکمین جشنواره سراسری فرهنگی و هنری دانشجویان دانشکده و آموزشکده های فنی و حرفه ای سراسر کشور به میزبانی آموزشکده فنی و حرفه ای شهید مفتح همدان در مجتمع ابن سینا این شهر برگزار شد .
افتتاحیه این جشنواره برای دانشجویان پسر روز شنبه مورخ 2/6/92 در مجتمع فرهنگی ابن سینا شهر همدان به تولیت آموزشکده فنی و حرفه ای شهید مفتح همدان برگزار شد این برنامه تا روز دوشنبه مورخ 4/6/92 ادامه خواهد داشت و روز سه شنبه مورخ 5/6/92 افتتاحیه دانشجویان دختر برگزار خواهد شد و این برنامه تا روز جمعه مورخ 8/6/92 ادامه خواهد داشت .
آقای دکتر شاه علی؛ معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فنی و حرفه ای در این خصوص گفت :
این جشنواره براساس سه هدف ؛تقویت هویت اسلامی _ایرانی ،انقلابی و مهارت های زندگی شکل گرفته است که تقویت باورهای دینی ،غنی سازی اوقات فراغت،شناخت استعدادها و توانمندیهای دانشجویان و ایجاد تحرک ،پویایی و نشاط بین دانشجویان را از طریق رقابت سازنده دنبال می کند .
آقای دکتر رضایی ؛ سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای در مراسم افتتاحیه این جشنواره با بیان مطالبی د ر رسالت دانشگاه فنی و حرفه ای گفت ؛ دانشگاه فنی و حرفه ای با توجه به اهدافی که دنبال می کند یک دانشگاه متفاوت شناخته می شود بنابراین لازم است این موضوع در چنین جشنواره ها نمود پیدا کند .
ایشان در ادامه یادآور شد ،مسابقات فرهنگی می تواند تحقق اهداف دانشگاه فنی و حرفه ای را تسهیل بخشد و قرار گرفتن در مسیر توسعه کشور چشم اندازی است که جهت حرکت را تعیین می کند.
وی با اشاره به این که حل مشکل بیکاری، تقویت فرهنگ استقلال و خودباوری در بین دانشجویان از کارهای بزرگ فرهنگی است، گفت: دانشگاه فنی و حرفهای در بخش درآمدزایی ظرفیتهای بسیاری دارد و می تواند زمینه اشتغال جوانان را فراهم سازد.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای کشور با بیان این که نهضت آموزش عالی با محوریت رشتههای فنی و حرفهای در کشور پیگیری میشود؛ رسالت دانشگاه فنی و حرفهای را تربیت نیروی انسانی متخصص در ردههای کاردانی و کارشناسی برشمرد.
دکتر رضایی با تأکید بر این که هر دانشجویی که به دانشگاه فنی و حرفهای وارد میشود باید تلاش خود را برای تبدیل شدن به نیروی متخصص و کارآمدجهت دهدتا بتواند در ایجاد امنیت و آرامش در جامعه سهیم شود.
وی با اعلام این که به دنبال اجرای طرح اشتغالآفرینی و تولید در مراکز فنی و حرفهای سراسر کشور هستیم، گفت: یک هزار و 300 کارگاه تخصصی در آموزشکدههای فنی و حرفهای کشور وجود دارد که در ساعات غیراداری نیز میتواند در اختیار دانشجویان قرار گیرد.
ایشان با بیان این که نمیتوان برای تجهیز این کارگاهها تنها روی کمکهای دولتی حساب باز کرد ادامه داد: طرح درآمدزایی در دستور کار دانشکده و آموزشکده فنی و حرفهای قرار گرفته است و به صورت آزمایشی این طرح از سال گذشته در تعدادی از مراکز دانشگاه فنی و حرفهای آغاز شده است.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای کشور با اشاره به ضرورت ورود 60 درصد از دانشآموزان دورههای متوسطه به رشتههای فنی و حرفهای براساس برنامه پنجم توسعه و تکمیل آموزش های فنی و حرفه ای در این مرکز علمی ،ادامه داد: مدرکگرایی جایگاهی در دانشگاه فنی و حرفهای ندارد؛ بلکه این دانشگاه محلی برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی است.
رضایی ادامه داد: بسیاری از نیازهای خود دانشگاه توسط دانشجویان تأمین میشود و در واقع آنان خود ادارهکننده کارگاهها هستند.
وی با اشاره به حذف ادبیات مدرکگرایی از دانشگاه فنی و حرفهای کشور، ادامه داد: هدف ما ارایه آموزش عملی وتحویل فارغالتحصیل کاربلد به جامعه است .
در ادامه این برنامه آقای دکتر کارخانه ای ؛نماینده محترم مردم شریف همدان در مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان سخنران،مطالبی را مطرح کرد.
این نماینده مجلس نیز با بیان این که 90 درصد پژوهشهای کشور بایگانی میشود، گفت: براساس بررسیهای انجام شده تنها 10 درصد از پژوهشهای دانشجویی کاربردی است.
آقای کارخانهای با بیان اینکه دانشگاههای نوین، حلقه واسط بین علم و صنعت هستند به ضرورت پر شدن خلأ موجود بین صنعت و دانشگاه درکشور ،اشاره کرد و افزود: مبنای پیشرفت کشورهای توسعهیافته، تربیت تکنیسین و نیروی متخصص است که مقام معظم رهبری نیز بارها بر این امر تأکید داشتهاند که این امر در دانشگاه فنی و حرفه ای محقق می شود.
ایشان در تکمیل سخنان خویش در این رابطه یادرآورشد: در دانشگاههای معتبر جهان، دانشجو قبل از پایان تحصیلات توسط مراکز کاریابی جذب میشوند ولی در کشور ما هماهنگی بین تربیت نیرو و بازار کار وجود ندارد که این هماهنگی باید از سوی وزارت علوم شکل بگیرد .
دکتر کارخانهای همچنین گفت: باید دستگاه ها و امکانات مورد استفاده در کارخانجات بهروز شود که این کار تنها با داشتن اعتبارات لازم ،امکانپذیر خواهد بود.
وی زیرساخت جامعه اسلامی را فرهنگ اسلامی دانست و گفت: فرهنگ باید در خدمت تعالی بشر قرار گیرد.
معاون سیاسی امنیتی استانداری همدان نیز به عنوان سخنران دیگر این مراسم گفت: 15 میلیارد تومان هزینه تولید روزانه نان در کشور است و این در حالی است که ضایعات آن روزانه 6 میلیارد تومان میشود.
آقای قاسمیفرزاد با اشاره به این که اگر فرهنگ اصلاح نشود همه فعالیتها نیز بدون نتیجه خواهد ماند، افزود: هزینههای زیادی برای تولید گندم میشود اما به آسانی هدر میرود. همچنین ایشان بیان داشت ذخیره هزار سال آبهای زیرزمینی در طول 60 سال گذشته در کشورمان مصرف شده است و این در حالی است که کشور در خشکسالی بسر میبرد ولی ما پرمصرفترین کشور در زمینه آب شیرین هستیم.
روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای